Мотор на аспиратор
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Мотор на аспиратор
Здравейте колеги,
взех един аспиратор, но се оказа доста мощен, с две турбини. Въздуховода ми е ф100 и неможе да поеме изкарания въздух дори на най-малка степен.
Въздуха се завихря в самия аспиратор и много бучи и шуми.
Когато свободно си работи без да извежда въздуха е супер тих.
Имам 3 идеи.
1. Да намаля оборотите на турбините за да не изкарва толкова много. Имате ли идея как се намаляват обороти на електромотор?
2. Да спра едната турбина. Предполагам че дебита ще намалее на полвина. Но ако са свързани последователно, няма да стане...
3. Да купя друг, по-малък аспиратор. Но трябва да променям отвора за аспиратора в кухнята, не ми се иска.
взех един аспиратор, но се оказа доста мощен, с две турбини. Въздуховода ми е ф100 и неможе да поеме изкарания въздух дори на най-малка степен.
Въздуха се завихря в самия аспиратор и много бучи и шуми.

Имам 3 идеи.
1. Да намаля оборотите на турбините за да не изкарва толкова много. Имате ли идея как се намаляват обороти на електромотор?
2. Да спра едната турбина. Предполагам че дебита ще намалее на полвина. Но ако са свързани последователно, няма да стане...
3. Да купя друг, по-малък аспиратор. Но трябва да променям отвора за аспиратора в кухнята, не ми се иска.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Мотор на аспиратор
stas.dakov написа:Здравейте колеги,
Въздуха се завихря в самия аспиратор и много бучи и шуми.Когато свободно си работи без да извежда въздуха е супер тих.
Имам 3 идеи.
Едва ли от това шуми- просто аспираторите са шумни. Оборотите може да ги намалиш с регулатор на напрежение- трябва да го подбереш с необходимата мощност, която я има в спецификацията на аспиратора.
Изключването на едната турбина също е решение- най-вероятно са два еднакви електродвигателя на 220V, eдва ли са някаква специална изработка така, че да могат да функционират нормално само при последователно свързване. Дори можеш да преработиш оригиналните вериги, да изведеш допълнителен ключ, с който да включваш едната или и двете, а на втората да сложиш и регулатор на напрежение.

Но може би най-доброто решение е един канален вентилатор в комина- поне аз ще го направя в най-скоро време, защото и мен шума ме дразни.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
zvetiko написа:stas.dakov написа:Здравейте колеги,
Въздуха се завихря в самия аспиратор и много бучи и шуми.Когато свободно си работи без да извежда въздуха е супер тих.
Имам 3 идеи.
Едва ли от това шуми- просто аспираторите са шумни. Оборотите може да ги намалиш с регулатор на напрежение- трябва да го подбереш с необходимата мощност, която я има в спецификацията на аспиратора.
Изключването на едната турбина също е решение- най-вероятно са два еднакви електродвигателя на 220V, eдва ли са някаква специална изработка така, че да могат да функционират нормално само при последователно свързване. Дори можеш да преработиш оригиналните вериги, да изведеш допълнителен ключ, с който да включваш едната или и двете, а на втората да сложиш и регулатор на напрежение.
Но може би най-доброто решение е един канален вентилатор в комина- поне аз ще го направя в най-скоро време, защото и мен шума ме дразни.
1.Всички аспиратори шумят... Пусни го на земята и сам ще се обедиш в това.. НЕ СЕ използва регулатор на напрежение за промяната на оборотите при такъв товар и това напрежение ,понеже товарното съпротивление ,ще е голямо колкото самият аспиратор... Закона на ОМ го твърди.. ПРАВИ СЕ със ШИМ широчинно импулсна модулация. Едно напрежение ,играе си човек с честотата (правилният начин).
2. НЕ е оферта да се спира турбината , трябва да има равномерно засмукване от ляво или дясно, ще е проблем,освен ако не я сложиш посредата.
3. НЕ си взимай друг пак ще шуми заради точка 1.. ВСИЧКИ ШУМЯТ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Иди в шоурум на Миле, пусни един аспиратор и пак напиши "всички аспиратори шумят".
На мен най-безболезнения вариант ми се вижда тоя в продавалника и нов.

На мен най-безболезнения вариант ми се вижда тоя в продавалника и нов.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Да попитам за варианта с канален вентилатор има ли такива без ел.захранване, ами примерно от самия дебит на аспиратора да завърта перката или няма да е същото, понеже аспиратора е встрани от комина и е с по-дълга тръба, смуче ама сякаш може и по-добре. 

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
Мисля да пробвам да спра едната турбина все пак.
Ако не стане ще го махна и ще сложа друг, по-малък

Ако не стане ще го махна и ще сложа друг, по-малък

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Оборотите могат да се намалят с един обикновен регулатор за осветление но това няма да ти свърши работа . Ще падне дебита и аспиратора става безсмислен . Втория вентилатор не можеш да го изключиш защото двата са един до друг - ако го спреш ще байпасираш работещия . Предполагам че проблема идва от малката тръба която вероятно е със много голяма дължина а е възможно да има и други проблеми .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Оборотите могат да се намалят с един обикновен регулатор за осветление но това няма да ти свърши работа . Ще падне дебита и аспиратора става безсмислен . Втория вентилатор не можеш да го изключиш защото двата са един до друг - ако го спреш ще байпасираш работещия . Предполагам че проблема идва от малката тръба която вероятно е със много голяма дължина а е възможно да има и други проблеми .
Абсолютно прав си. Тръбата ми е ф100 около 2,5 - 3м, и сега искам да намаля дебита на аспиратора. Понеже е супер мощен. Излъгаха ме в магазина преди година да го взема...

С два мотора, всеки с 2 турбини. Единствения шанс като гледам е да спра единия мотор. Ако не стане ще търся нов. Много по-малък

8 мнения
• Страница 1 от 1