Радио станция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Радио станция

Мнение от stas.dakov » 07 Сеп 2016, 7:05

Здравейте, искам да си взема една радио станция по-мощна. Какво мислите за това http://www.aliexpress.com/item/Walkie-T ... 03aa93691f

Някой използвал ли е такава марка? И каналите са ми малко странни с тези честоти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Радио станция

Мнение от Пресиян Василев » 07 Сеп 2016, 8:18

stas.dakov написа:Здравейте, искам да си взема една радио станция по-мощна. Какво мислите за това http://www.aliexpress.com/item/Walkie-T ... 03aa93691f

Някой използвал ли е такава марка? И каналите са ми малко странни с тези честоти.

Аз ползвам същата ,само че е Аиком.В пресечена местност не изпъква с кой знае какво ,но общо взето става.Забележка имам само към батерията и поради тая причина взех 3800мАч.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stas.dakov » 07 Сеп 2016, 8:20

Може ли да дадеш линк да я видим.

Sent from my One Mini using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 07 Сеп 2016, 10:56

А целта на занятието каква е ?
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stas.dakov » 07 Сеп 2016, 12:25

hell's angel написа:А целта на занятието каква е ?

Ами искам да си сложа радиостанция в колата, понеже имам едни кобри, но не карат на далече, а и немога да хващат честотите на тираджиите :mhihi:
Искам да си взема нещо по-мощно :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stas.dakov » 07 Сеп 2016, 13:20

Ето тези имам http://www.ellcee.com/en/products/websh ... -radio.htm :mhihi: ама не съм особено доволен от обхвата.
И искам да е преносимо. Не да го монтирам и да чакам да го откраднат :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 07 Сеп 2016, 14:21

Преносими за тир-аджийте са рядкост и са си кютуци. Радиото, 'дето си си избрал ти е чудно за нуждите, ама е леко незаконно. :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stas.dakov » 07 Сеп 2016, 15:10

hell's angel написа:Преносими за тир-аджийте са рядкост и са си кютуци. Радиото, 'дето си си избрал ти е чудно за нуждите, ама е леко незаконно. :mrgreen: :mhihi:

Защо да е незаконно ? :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Сеп 2016, 15:47

Не би трябвало да са незаконни , и двата обхвата са в разрешените за любителско и гражданско предаване . Доколкото виждам това е само една станция , просто за прослушване на ефира или ако някой реши да се обозначи и да ти отговори .
уоки токито е малко по-различно , кобрата и аз я имам . Дават я 12км обхват но в градски условия силно ме съмнява да е повече от 3-4км . За "подсилване" стават да се подсилват всичките , едно време като бяха модерни домашните радиотелефони имах един такъв моднат от 50 метра ми го направиха 8 км обхват .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 07 Сеп 2016, 16:42

stas.dakov написа:Защо да е незаконно ? :shock:

Ами за такава ти трябва лиценз. Единствените разрешени без лиценз честоти за комуникация в Европа са ЦБ, ПМР(0.5W) и май ЛПД до 10 миливата и то не за комуникации. Евентуално в ПМР 446 режим може да я ползваш, ама пак ще си в нарушение.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Сеп 2016, 16:58

Аз имам две такива UV-5Rки, ползвам ги само за лов на сравнително пресечен терен. Широколистни гори, хълмове, полета, реки.
Понеже НЕ ми вършеше добра работа т.е след 2-3 км започва да губи обхват си взех допълнителна - антена с нея сме правили тестове над 5км и работи.

Радиостанцията е перфектна за тия пари, батерията държи много и съм доволен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stas.dakov » 07 Сеп 2016, 17:09

deyan-enchev написа:Аз имам две такива UV-5Rки, ползвам ги само за лов на сравнително пресечен терен. Широколистни гори, хълмове, полета, реки.
Понеже НЕ ми вършеше добра работа т.е след 2-3 км започва да губи обхват си взех допълнителна - антена с нея сме правили тестове над 5км и работи.

Радиостанцията е перфектна за тия пари, батерията държи много и съм доволен.

Добре ли се чувате по радиостанциите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Сеп 2016, 17:57

Перфектно се чува, даже съм си пуснал опцията за биип след край на съобщението от друга станция - с нея се говори по лесно т.нар Roger Beep
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 07 Сеп 2016, 22:57

Аз имам тези:

https://www.uniden.com/two-way-radios/i ... ed_Package

Взех ги преди няколко години от щатите, не знам дали са в законовия обхват. Дават ги да покриват 50мили, ама реално... Нали... :)
Всъщност до около 10км макс градска среда стават. И то зависи от средата. Последно ги тествах от Хаджи Димитър до към Челопечене и нямаше проблем, после сигнала почна да се губи...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Сеп 2016, 0:53

Nickelback написа:...

Извинявам се за спама, ама в Щатите масовото строителство е ниско и дървено. В бг са железобетонни панели 20-25м високи и те екранират много яко. Из Кебек има места, дето със знак е оповестен канала, на който е "SOS" линията. Та в полето дистанциите са общо взето коректни.

Далечината на връзката зависи от много неща. Качество на станцията, време (метеорологично), разположение, релеф ... Ние с пренисими станции от Расник (зад Перник) сме чували колегите, дето летят на Сопот. Вярно, само веднъж, но беше голяма изненада.

Следваща

Назад към Извън Темата