Малко мнения отностно автобоксове
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- DimitroffMadness
- Потребител
-
- Кара: 330i SMG E46 03`
- Мечтае да кара: 330i SMG E46 03`
- Детайли за колата: Много черна
Малко мнения отностно автобоксове
Здравейте колеги!
Може би е разискана темата отностно тези автобоксове , но съм се насочил към тях , имах колебания да премахна 330ката , поради увеличаване на членовете в семейството , но мисля че ще се справим и с нея плюс автобокс , търся мнения за марка , модел , вместимост или обем както се води , не съм от София , и ще се ходи най-вероятно на място да се сложи , да търся оригинални греди , или е възможно с
друга марка напречни греди , колата е седан , много въпроси изскачат в момента , надявам се някой да е минал по този път и да ми налее малко информация , за да не се лутам и да ме правят на луд .
Много ви благодаря предварително , извинявам се ако се повтарят темите
Може би е разискана темата отностно тези автобоксове , но съм се насочил към тях , имах колебания да премахна 330ката , поради увеличаване на членовете в семейството , но мисля че ще се справим и с нея плюс автобокс , търся мнения за марка , модел , вместимост или обем както се води , не съм от София , и ще се ходи най-вероятно на място да се сложи , да търся оригинални греди , или е възможно с
друга марка напречни греди , колата е седан , много въпроси изскачат в момента , надявам се някой да е минал по този път и да ми налее малко информация , за да не се лутам и да ме правят на луд .
Много ви благодаря предварително , извинявам се ако се повтарят темите
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Re: Малко мнения отностно автобоксове
Здравей,
Трябва първо да решиш какво ще возиш в тази кутия, от там ще прецениш и колко голяма ще ти върши работа. На повечето им дават товароносимост около 50-70 кг. За напречните греди също има много варианти и зависи колко пари искаш да отделиш. На толкова общи въпроси няма как да се даде един отговор. Кажи колко голяма кутия (200-300-500 л) ще ти върши работа, колко пари си приготвил за греди + кутия и тогава вече може да получиш по-точни отговори.
Трябва първо да решиш какво ще возиш в тази кутия, от там ще прецениш и колко голяма ще ти върши работа. На повечето им дават товароносимост около 50-70 кг. За напречните греди също има много варианти и зависи колко пари искаш да отделиш. На толкова общи въпроси няма как да се даде един отговор. Кажи колко голяма кутия (200-300-500 л) ще ти върши работа, колко пари си приготвил за греди + кутия и тогава вече може да получиш по-точни отговори.
- DimitroffMadness
- Потребител
-
Над 500 Л обмислям като вариант ако има съответно , но по спомен има , като цена която мисля да отделя е до 1000 лева . Най-вече ще се вози конструкцията на бебешката количка и част от багажа на мястото на мен и на жената
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако няма да возиш тежки неща няма нужда да взимаш най-високия клас алуминиеви греди, но ще трябва да се примириш с повечето шум на по-евтиния вариант. Кутията трябва да е по-висока, ниските и аеродинамични такива са ориентиране за превозване на ски и сноуборд. Отиди в някой магазин където предлагат греди и кутии и разпитай.
Съвет от мен - вземи по-хубава марка кутия, доста по-дълготрайно издържат без да избледнее, ключалките да блокират и пантите да се прецакат. Аз имам 14-15 годишно thule, вярно че напоследък не се ползва и виси в гаража, нонвсе още е като ново. Някои фирми предлагат и под наем греди и кутии, та ако няма къде да държиш кутията когато не ти трябва е добър вариант, пък и е евтинко така
Съвет от мен - вземи по-хубава марка кутия, доста по-дълготрайно издържат без да избледнее, ключалките да блокират и пантите да се прецакат. Аз имам 14-15 годишно thule, вярно че напоследък не се ползва и виси в гаража, нонвсе още е като ново. Някои фирми предлагат и под наем греди и кутии, та ако няма къде да държиш кутията когато не ти трябва е добър вариант, пък и е евтинко така
- M5
- младши ентусиаст
-
На почти всички греди им дават товароносимост до 100 кг, толкова мисля, че е ограничението за тавана на колата без допълнително усилване на конструкцията.
Щом ще возиш количка и багаж, наистина гледай кутията да е по-висока и по-широка. За 1000 лв спокойно ще вземеш доста добър комплект.
Като сложиш кутията имай едно на ум като влизаш в подземни гаражи
. Колата ще стане по-висока с едни 40-50 см.
Щом ще возиш количка и багаж, наистина гледай кутията да е по-висока и по-широка. За 1000 лв спокойно ще вземеш доста добър комплект.
Като сложиш кутията имай едно на ум като влизаш в подземни гаражи

- DimitroffMadness
- Потребител
-
Няма да щада пари за гредите , защото се возих в на колега колата /от работата / , шума е умопомрачителен сравнение с без ,
идеята ми е ако е имам късмет да се добера до ОЕМ греди , и вече да заложа на някоя топ марка кутия , възможно е като се замисля и да надхвърля бюджета , а относно кутийте който са аеродинамични , изобщо не съм се и замислял да взимам , мисля че изобщо няма да събера дори част от количката и багажа
.
идеята ми е ако е имам късмет да се добера до ОЕМ греди , и вече да заложа на някоя топ марка кутия , възможно е като се замисля и да надхвърля бюджета , а относно кутийте който са аеродинамични , изобщо не съм се и замислял да взимам , мисля че изобщо няма да събера дори част от количката и багажа

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Оригиналните е възможно да са по-скъпи от аеродинамичен алуминиев вариант на друга марка (повечето оригинални са проозведени от thule, но със щампа бмв отстрани).
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
DimitroffMadness написа:Няма да щада пари за гредите , защото се возих в на колега колата /от работата / , шума е умопомрачителен сравнение с без ,
идеята ми е ако е имам късмет да се добера до ОЕМ греди , и вече да заложа на някоя топ марка кутия , възможно е като се замисля и да надхвърля бюджета , а относно кутийте който са аеродинамични , изобщо не съм се и замислял да взимам , мисля че изобщо няма да събера дори част от количката и багажа![]()
.
Аз го бях писал и в някоя друга тема, но да напиша и тук. Аз имам едни релси на Thule на Е46-цата и е мега шума. От 40км/ч нагоре е все едно има вихрушка на покрива. Принципно пишеше, че са за 3-та серия на BMW (пробвани са на Е46 и Е90) и широчината може да се нагласява. Аз бих ти препоръчал оригиналните за модела.
Иначе релси можеш да си вземеш от ebay.

- M5
- младши ентусиаст
-
Шум от напречните греди има когато не са запушени каналите отгоре и отдолу на гредите. За квадратните железни греди не мога да кажа. Не съм карал с такива.
- DimitroffMadness
- Потребител
-
За момента ще гледам да се добера до ОЕМ , ако не съм харесал от популярен сайт , да не му правим реклама , на живо може би друго ще изкочи , ще пиша като има ъпдейт , за момента с един приятел мернахме ОЕМ , да се надяваме че ще станат лична собственост макар и втора ръка
.
П.С Кутията е избрана
. Черна мачка

П.С Кутията е избрана

10 мнения
• Страница 1 от 1