Питане за пратки от Китай и БГ митница.
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Питане за пратки от Китай и БГ митница.
Здравейте!
Тъй като тук има всестранни хора с много опит в различни неща искам да ви питам няколко неща ако знаете да ми разясните. Поръчах си едни неща от Китай за 193 долара. До тук 100% съм за митница, но последните пратки от този търговец минават по следния маршрут. Хонг-Конг - Лайпциг - Кьолн - София. Та основното ми питане е ако стоката мине пак по този маршрут подлежи ли на митническа проверка след като влизането в България не е директно от страна извън съюза, а е от страна от съюза въпреки, че е изпратена от Китай?
Тъй като тук има всестранни хора с много опит в различни неща искам да ви питам няколко неща ако знаете да ми разясните. Поръчах си едни неща от Китай за 193 долара. До тук 100% съм за митница, но последните пратки от този търговец минават по следния маршрут. Хонг-Конг - Лайпциг - Кьолн - София. Та основното ми питане е ако стоката мине пак по този маршрут подлежи ли на митническа проверка след като влизането в България не е директно от страна извън съюза, а е от страна от съюза въпреки, че е изпратена от Китай?

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Питане за пратки от Китай и БГ митница.
Подлежи. За целта в другите държави пратката минава през така наречените митнически складове. Чак на крайната си точка чака за освобождаване от митница .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Пратена ли е от извън ЕС и надвишава определените стойности задължително отива на митница.

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Зависи и с какво ще дойде до теб. Телфеон за 150 долара пощальона го беше хвърлил през оградата на сестра ми. А аз за 45 долара вадих ЕОРИ номер и пълномощно на DHL за да ми освободят един кантар и да платя 16 лв ДДС.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Ако е от йбей китайците си знаят урока. За електроника колкото и да струва те пишат на пратката "Electronic parts, 20$". Но много зависи какво получаваш, онези в митнацата все пак това работят - да те сурвакат. Например купих си така смартфон, но вместо него получих по пощата известие да се явя в митницата, където го получих след като платих ДДС-то му. Друг път обаче си купих едно устройство, което следи положението на главата и върши уникална работа в разните симулатори и игри, но изглежда почти като уеб камера. Струваше към 140-150$, но си го получих на адрес без да минава през митница. И двете пратки бяха манифестирани по един и същ начин от Китай, за по 20$.
Става въпрос за ауспуси 5 броя направихме си партия приятели. Около 7кг трябва да тежат. Предната ми пратка от този търговец беше 50долара и с DHL дойде право в нас без никаква митница. Разгледах стора на търговеца и ми направи впечатление, че пише ,че има werehouse в Германия. Гледайки предната пратка как е вървяла си мисля, че той си ги изпраща до негов склад в Германия и от там се препраща за Европа. Само предполагам. Като пристигнат ще напиша какво е станало.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
А за още по-забавна схема можеше да ги пратиш до склада на Габко в Германия и да се надяваш на магия да няма мита между Китай-Германия
Sent from my HTC One using Tapatalk
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Имат, имат, многократно провереноArchangel написа:А за още по-забавна схема можеше да ги пратиш до склада на Габко в Германия и да се надяваш на магия да няма мита между Китай-Германия

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
KUM4o написа:Става въпрос за ауспуси 5 броя направихме си партия приятели. Около 7кг трябва да тежат. Предната ми пратка от този търговец беше 50долара и с DHL дойде право в нас без никаква митница. Разгледах стора на търговеца и ми направи впечатление, че пише ,че има werehouse в Германия. Гледайки предната пратка как е вървяла си мисля, че той си ги изпраща до негов склад в Германия и от там се препраща за Европа. Само предполагам. Като пристигнат ще напиша какво е станало.
Склад в Германия означава, че продавачът си ги докарва до Германия по някакъв начин. Ти няма да плащаш нищо, ако са пратени от Германия, а не са транзит от там.
И за информация - от 1 август митниците са премахнали облекченото освобождаване на нискостойностни пратки. Или си вадиш ЕОРИ номер, или си наемаш агент за 12-20лв. на пратка. Миналата седмица платих 13лв. ддс и 12 лв. на Български пощи за стока за 30 евро, та ми излезе златна.Ако ще поръчвате нещо от китайските сайтове, гледайте или да е под 50лв. или да пестите достатъчно, че да си струва митническия посредник и двойното разкарване, защото не ви я освобождават на момента, а "когато стигнем до нея"...
Never mistake motion for action...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
в тоя ред на мисли как се вади това еори за физическо лице? че и аз го ядох за 30$ пратка в митницата а малко преди това пратка за 50$ дойде в пощата 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз за маторя си купух генерация и ауспух, не мина номера с 20$ къстъм инвойса вътре, директно си беше спряна в митница и ми искаха разпечатка от пейпала с номера на ордера...та си платих всичко.
А ся съм си напазарувал едни неща за 47,20лв, с идеята, че няма да минат през митница...и тва дето Леон го е написал....баси мамата и разправията ако ги спрат.
А ся съм си напазарувал едни неща за 47,20лв, с идеята, че няма да минат през митница...и тва дето Леон го е написал....баси мамата и разправията ако ги спрат.
Продавача беше писал 22 долара и вадих ЕОРИ номер и пълномощно на DHL Обясниха ми, че всичко над 30 лева! (или 15 евро май бешe) се облага с ДДС, а над 150 евро и с мито. Толкова съм поръчвал, за първи път плащах ДДС. 6лв + 3лв такса на БУЛБАНК. Почти 50% са банковите такси 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сондьора написа:Аз за маторя си купух генерация и ауспух, не мина номера с 20$ къстъм инвойса вътре, директно си беше спряна в митница и ми искаха разпечатка от пейпала с номера на ордера...та си платих всичко.
Е ти си за ибанье

Тия неща публично не се обсъждат
Мен също ми искаха разпечатки и скрийншоти ... за 22 долара фактура

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3