Продаден автомобил, все още на мое име

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Продаден автомобил, все още на мое име

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 13:14

Дадох едно Рено на приятел преди 3 години с генерално пълномощно, той в последствие го продаде.
Имам спомен, че ми е дал договора, ама не го намирам никъде.
Днес ходих да си плащам данъците на другите коли и се наложи да платя и данъка на Реното за 2015 г.

Сега върпоса ми е, как да я отпиша тази кола, след като нямам договор?
Ако отида до КАТ ще могат ли да ми дадат някакво удостоверение, че не е моя, с което да отида в общината?

Някакви идеи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Продаден автомобил, все още на мое име

Мнение от barty » 12 Окт 2016, 13:47

Ако Реното е със сменена регистрация в КАТ ще ти дадат Удостоверение.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 14:15

barty написа:Ако Реното е със сменена регистрация в КАТ ще ти дадат Удостоверение.

Мерси!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Окт 2016, 16:55

Демек след продажбата на автомобил, трябва да отидеш в общината да си го отпишеш? Не ставаше ли това вече автоматично по няк'ви схеми или аз се бъркам. Щото имам една продадена кола преди 2 седмици, но не съм ходил до общината? :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 12 Окт 2016, 17:02

До колкото разбирам колата не е прехвърляна, и сега не знаеш къде е?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 12 Окт 2016, 17:16

randity написа:Демек след продажбата на автомобил, трябва да отидеш в общината да си го отпишеш? Не ставаше ли това вече автоматично по няк'ви схеми или аз се бъркам. Щото имам една продадена кола преди 2 седмици, но не съм ходил до общината? :dunno:

С копие от договора в местни данъци и такси се отписва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Окт 2016, 17:33

~Мишо~ написа:До колкото разбирам колата не е прехвърляна, и сега не знаеш къде е?

В този случай ядеш дървото, обсъждано е многократно.
Но ако е прехвърлена, то тогава с Удостоверение от КАТ става.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 17:50

~Мишо~ написа:До колкото разбирам колата не е прехвърляна, и сега не знаеш къде е?

Моят човек твърди, че е прехвърлена и ми е дал договора. Аз не помня и не го намирам. Колата според мен е на скрап, имаше челен удар малко след продажбата. Гледам, че и ГО няма (направих справка онлайн). Нямам идея къде е, ако не е претопена вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 12 Окт 2016, 18:05

Мой приятел се въртя така, с кола продадена и препродадена без прехвърляне. Плаща и данъците доста години. Накрая по спомен успя да я бракува, като обяви номерата за откраднати или загубени... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 18:25

Ако се окаже, че доверието ми е изиграло лоша шега и аз ще трябва това да направя. Не ми се мисли за чак толкова крайни действия все още. Ще отида до КАТ утре да питам изобщо какво пише при тях за тая кола и ако се окаже, че съм се наиграл, вероятно ще я обявя за изчезнала или нещо подобно. Надявам се да не се налага. То проблема ми е, че ако се окаже утре че тя си е все още напълно моя и който я кара в момента хване да удари някоя майка с количка пресичаща улицата, аз ще съм в много незавидно положение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Окт 2016, 18:46

dan-dam написа:
randity написа:Демек след продажбата на автомобил, трябва да отидеш в общината да си го отпишеш? Не ставаше ли това вече автоматично по няк'ви схеми или аз се бъркам. Щото имам една продадена кола преди 2 седмици, но не съм ходил до общината? :dunno:

Ходи се до общината да я отпишеш само ако колата ще се регистрира в друга община.Ако примерно ти си от София и колата се продаде и използва в София става автоматично.
Ако ти си от София,а колата я купи някой от Пловдив,тогава отиваш и си я отписваш.
Дано да съм обяснил разбираемо :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 19:19

(bubsa) написа:
dan-dam написа:

Ходи се до общината да я отпишеш само ако колата ще се регистрира в друга община.Ако примерно ти си от София и колата се продаде и използва в София става автоматично.
Ако ти си от София,а колата я купи някой от Пловдив,тогава отиваш и си я отписваш.

Това обаче вероятно е влязло в сила след 2013г., от когато е моя случай, понеже иначе нямаше да имам тоя проблем. А ако винаги е било така, това значи ли, че е сигурно, че колата изобщо не е била прехвърлена и съответно аз още съм си собственик на това пробито Рено?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Окт 2016, 19:27

Аз имах следният случай.
Продадох една кола 2005г с договор и всичко останало,но преди няколко месеца ми дойде честитка от КАТ и снимка как въпросната кола минава с превишена скорост на другия край на България :shock:
Просто тариката не е сменил талоните и тя си се води на мое име :censored: В случая ме спаси,че не беше регната в общината та поне данъци не дължах.Представих договора за покупко продажбата и се оправих.
Най-вероятно и при теб е така и в КАТ колата си е още на твое име,както и в общината щом си я регистрирал и не си я отписал.

Тоя твоя познат не пази ли договора с който я е продал?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 19:34

Той твърди, че ми го е дал. Аз, съвсем честно си казвам, че не помня такова нещо. Ще пиша какво са ми казали утре в КАТ. Мерси на всички дотук.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Окт 2016, 22:43

(bubsa) написа:
dan-dam написа:

Сиреч, става автоматично, ако ония отиде и си прехвърли талоните в КАТ. Ако не го направи, колата продължава да си се води моя? Ще звънна утре до общината да ги питам, че и без т'ва един мангал я купи :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата