Задачка-Закачка...
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Задачка-Закачка...
Понеже напоследък се наслушах на простотии... от чисто любопитство пускам тази тема, с тази снимка:

Това е кръстовището на бул. Вардар и бул. Стамболийски в София... интересно ми е който минава от там да коментира как са урегулирани трите ленти за движение... или поне как знае, че са урегулурани... и как ги използва...

Това е кръстовището на бул. Вардар и бул. Стамболийски в София... интересно ми е който минава от там да коментира как са урегулирани трите ленти за движение... или поне как знае, че са урегулурани... и как ги използва...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Задачка-Закачка...
Mollov написа:Понеже напоследък се наслушах на простотии... от чисто любопитство пускам тази тема, с тази снимка:
Абе минавам често,но виж сега ще сгреша сигурно,по спомен
Ляв,право и наляво,надясно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Точно там всички се бутат да минат направо по Вардар към тунела, защото е вечното мазало. Иначе по спомен са две направо, една наляво. За надясно по стамболийски има отделен подход с островче, който се отбива малко преди кръстовището. Обаче не съм минавал скоро от там, та може ид а греша.
Never mistake motion for action...
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Веднага ти казвам. Накрая има 4 ленти, една за надясно, една за направо и две за наляво.
До тук добре, само че, 99% от случайте направо се ръгат от 2 ленти - тази за направо и едната, която е за наляво.
Живея точно там и вярвай ми, винаги минавам през лентата за направо и зверски засичам всички, които искат да се нахакат от грешната (тази за наляво) лента.
Разбирам напред Вардар да беше с повече от 2 ленти, но уви - двупосочно е. Минават си безмозъчните направо, засичат нормално движещите се и даже не разбират какво реално се случва. В интерес на истината, веднъж две фуражки изядоха хоята и гледаха много учудено, защото и те се опитаха да направят изпълнението, само че получиха засичане, брейк чек и средняка. Не се гордея особено с постъпката си, но след като 1 минута на светофара ги гледах, опитвах се да ги питам накъде са като си сваля прозореца и тн, не издържах и пуснах простотията в себе си на воля. Искаше ми се да спрат пред нас и да си поговориме, уви, продължиха си.
Държа да отбележа, че нито бяха пуснали сигнализация, нито нищо. В противен случай щях да направя всичко възможно да ги пропусна по най-бързия начин.
Колеги, ако някой път се чудите защо синята 46ца толкова агресивно засича, да знаете защо го правя
До тук добре, само че, 99% от случайте направо се ръгат от 2 ленти - тази за направо и едната, която е за наляво.
Живея точно там и вярвай ми, винаги минавам през лентата за направо и зверски засичам всички, които искат да се нахакат от грешната (тази за наляво) лента.
Разбирам напред Вардар да беше с повече от 2 ленти, но уви - двупосочно е. Минават си безмозъчните направо, засичат нормално движещите се и даже не разбират какво реално се случва. В интерес на истината, веднъж две фуражки изядоха хоята и гледаха много учудено, защото и те се опитаха да направят изпълнението, само че получиха засичане, брейк чек и средняка. Не се гордея особено с постъпката си, но след като 1 минута на светофара ги гледах, опитвах се да ги питам накъде са като си сваля прозореца и тн, не издържах и пуснах простотията в себе си на воля. Искаше ми се да спрат пред нас и да си поговориме, уви, продължиха си.
Държа да отбележа, че нито бяха пуснали сигнализация, нито нищо. В противен случай щях да направя всичко възможно да ги пропусна по най-бързия начин.
Колеги, ако някой път се чудите защо синята 46ца толкова агресивно засича, да знаете защо го правя

- Mollov
- Мародератор
-
Мдам... то мен ми е ясно как са нещата, нарочно съм дал по-далечна снимка, че да не се вижда маркировката.... лошото е, че масово са на мнението на Leon... и са 100% сигурни, че са прави... всяка вечер се разправям с поредният "автомобилист"... всяка вечер... макар, че има някои, дето коментара е "знам как са лентите, ама няма да ви пусна всички, бе, не ме интересува"....
Mollov написа:Мдам... то мен ми е ясно как са нещата, нарочно съм дал по-далечна снимка, че да не се вижда маркировката.... лошото е, че масово са на мнението на Leon... и са 100% сигурни, че са прави... всяка вечер се разправям с поредният "автомобилист"... всяка вечер... макар, че има някои, дето коментара е "знам как са лентите, ама няма да ви пусна всички, бе, не ме интересува"....
от толкова разговори, успя ли да научиш някой и впоследствие да попаднеш пак на него и да видиш резултата какъв е бил?

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Имай предвид, че отговора ми не беше насочен директно към теб, защото те виждам най-редовно да минаваш с кораба от там и предполагам знаеш каква е маркировката 
Това, което не мога да измисля е дали има някъде кръстовище, където преди светофара да има повече от една лента а след това само една. Аз лично мисля, че няма, то е нелогично.
Помисля, помисля, пък спра. Не обичам да си хабя нервите, за тея плазмодии, които освен да въртят волана и да натискат педалите, не правят нищо друго. Малко офтопик го дадох, ама ми сипа сол в раната. Нереално е просто колко много загубеняци (от двата пола) има по пътищата.

Това, което не мога да измисля е дали има някъде кръстовище, където преди светофара да има повече от една лента а след това само една. Аз лично мисля, че няма, то е нелогично.
Помисля, помисля, пък спра. Не обичам да си хабя нервите, за тея плазмодии, които освен да въртят волана и да натискат педалите, не правят нищо друго. Малко офтопик го дадох, ама ми сипа сол в раната. Нереално е просто колко много загубеняци (от двата пола) има по пътищата.
- Mollov
- Мародератор
-
Wierdo написа:Това, което не мога да измисля е дали има някъде кръстовище, където преди светофара да има повече от една лента а след това само една. Аз лично мисля, че няма, то е нелогично.
Няма

vlad0 написа:от толкова разговори, успя ли да научиш някой и впоследствие да попаднеш пак на него и да видиш резултата какъв е бил?
Мне... само ме псуват... на педераст, нa скапан BMW-ист... на скапан педераст BMW-ист, на некадърник... да сменя диоптъра/очилата и прочие, и прочие... но досега никой не е приел облога ми от 500лв, да се върнем и да погледнем маркировката... незнам що...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Mollov написа:Wierdo написа:Това, което не мога да измисля е дали има някъде кръстовище, където преди светофара да има повече от една лента а след това само една. Аз лично мисля, че няма, то е нелогично.
Нямаvlad0 написа:от толкова разговори, успя ли да научиш някой и впоследствие да попаднеш пак на него и да видиш резултата какъв е бил?
Мне... само ме псуват... на педераст, нa скапан BMW-ист... на скапан педераст BMW-ист, на некадърник... да сменя диоптъра/очилата и прочие, и прочие... но досега никой не е приел облога ми от 500лв, да се върнем и да погледнем маркировката... незнам що...

В интерес на истина ,това е едно от най-тъпите кръстовища евър....малко като това преди него на Мушанов и Възкресение и в двете посоки..никой не му е ясно,кое е направо,кое на ляво

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
И аз минавам по това кръстовище в посока тунела поне 4-5 пъти седмично и в 90% от случаите ми правят път да си влезна нормално, ма това май е защото е36-цата има бая следи от удари от ляво от други тарикати от които съм изкарвал пари 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Не мисля, че самото кръстовище е тъпо. Това дали шАфьорите знаят за правилата е друг въпрос, но определено не е мерило за тъпотата на кръстовището.
Обикновено си личи, когато някой в действителност се е объркал или заблеял и е влезнал в лентата за наляво без да иска. Ама масово да се объркват ежедневно вече е тенденция.
Замислете се- ако всички за направо ползваха правилната лента, щеше да се образува по-дълга колона, но пък тя самата щеше се придвижва по-бързо, защото няма да има събиране на две ленти в една.
За какво ли въобще мисля толкова много
Обикновено си личи, когато някой в действителност се е объркал или заблеял и е влезнал в лентата за наляво без да иска. Ама масово да се объркват ежедневно вече е тенденция.
Замислете се- ако всички за направо ползваха правилната лента, щеше да се образува по-дълга колона, но пък тя самата щеше се придвижва по-бързо, защото няма да има събиране на две ленти в една.
За какво ли въобще мисля толкова много

Последна промяна Wierdo на 27 Окт 2016, 14:21, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
Wierdo написа:Замислете се- ако всички направо ползваха правилната лента, щеше да се образува по-дълга колона, но пък тя самата ще се придвижва по-бързо, защото няма да има събиране на две ленти в една.
Те това е ключа от триетажната палатка...

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Много обичам да ги оставям срещу идващите от тунела там:)Маркировката е достатъчно ясна,но тарикатите са много...
Можеби ако се махнат паркиралите коли преди светофара ще е една идея по-добре.
А да ви питам защо се ръгате там?Аз в повечето случаи си минавам през преките и излизам след прегледите.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Можеби ако се махнат паркиралите коли преди светофара ще е една идея по-добре.
А да ви питам защо се ръгате там?Аз в повечето случаи си минавам през преките и излизам след прегледите.
- Mollov
- Мародератор
-
(bubsa) написа:Много обичам да ги оставям срещу идващите от тунела там:)
Трябва доста да внимаваш... веднъж една "кака" с Fiesta щеше да ме помете... щото съм я бил засякъл, а тя карала направо...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Изобщо не ме вълнува!
Особенно като не съм с кола си минавам и изобщо не ги и поглеждам.
Особенно като не съм с кола си минавам и изобщо не ги и поглеждам.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3