Прехвърляне на кола с транзитни номера между частни лица

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Прехвърляне на кола с транзитни номера между частни лица

Мнение от Amorphis » 04 Ное 2016, 14:01

Колеги здравейте!

Имате ли информация относно следното:
Може ли да се прехвърли кола, между частни лица, която има извадени транзитни номера от КАТ?

Получавам различна информация, няколко човека вече ми казаха, че може да се направи прехвърляне при нотариус, както при кола с постоянен БГ номер.

Моля, който знае, се е сблъсквал или го е правил да коментира и даде яснота, ще съм много признателен.Предполагам, че на много хора би им било полезно.

Благодаря предварително и поздрави!
Тони
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Прехвърляне на кола с транзитни номера между частни лица

Мнение от Bavarcho » 04 Ное 2016, 19:02

Може да се прехвърли, няма нотариус който ще ти откаже.
Въпроса е в КАТ каква ще им е реакцията.
В КАТ София няма проблем да се регистира кола прехвърлена по този начин, няма проблем и в доста други КАТ-еве в страната, но това не е гаранция, че в някой няма да стане проблем.
Като цяло е препоръчително да се избягва този начин.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 04 Ное 2016, 19:50

Колега,

моята кола я закупих от частно лице, с издадени транзитни номера. При нотариуса няма проблем, стандартната процедура все едно колата има номера. В КАТ беше по-интересно - продавача бе от Благоевград, а аз трябваше да регистрирам колата в София. Изискаха ми договора за покупко-продажба между австрийската автокъща и благоевградчанина, което е странно, при положение, че той ги е представил в КАТ-Благоевград за издаване на транзитните номера. Предполагам, че ако и продавача и купувача са от един град, съответния КАТ ще има вече необходимата информация и няма да ти искат нищо друго, освен нотариално заверения договор за продажба и чуждестранния талон.

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Мнение от Amorphis » 05 Ное 2016, 17:29

Здравейте и много благодаря за отговорите.
Към горният пост мога да добавя колега, че има логика КАТ София да изиска и предишният договор за покупко-продажба, с който колата е купена от чужбина.Поне при мен, когато извадих транзитни номера, всички оригинални документи(в случая от Италия) си останаха в мен, вкл. и договора с който съм взел автомобила от там и който реално е единственото нещо, което удостоверява, че аз притежавам въпросната кола.
Като цяло в КАТ Кюстендил ми казаха същото - т.е. че може, но разбира се от КАТ до КАТ има разлика, защо я има е друга тема :)

А ако транзитните номера са изтекли, тогава какво се прави, процедурата същата ли е, възможно ли е при покупката на колата да се удължат за да може да се прибера на ход с колата?

Поздрави и хубав уикенд!
Тони
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Ное 2016, 18:23

Този договор винаги го искат в КАТ. Дори кола купена от фирма вносител тук самата фирма дава този договор за покупко продажба сключен в съответната страна. (според страната от която е внос колата се казват по различен начин - има писано)
Валидността на транзитните номера може да се удължава, но при удължаване колата ходи в КАТ и минава каналите за сверка.
Изображение

Назад към Извън Темата