Подводница...с марка Опел

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Подводница...с марка Опел

Мнение от Penchev » 11 Сеп 2003, 13:45

... закупуването ми на Е30-ка ще се забави...снощи потънах с служебната "баничарка" :cry: ... достатъчно добре че арматурното табло и двигателя с принадлежащите им части бяха под водното равнище... да не говориме за салона и т.н! И то в вода от канализацията (да не кажа чак отпадни води)! Сагата се разви към 21:30 от столичния квартал Миленков на път за Гара Искър, пътувам към склада да разтоваря едни матеряли и на връщане пътят ми преминава под моста на влака... не знам дали го знаете там винаги си има дълбоки локви. Та пътувам си аз с новата придобивка на фирмата Opel Combo Tour 1,4 Si 96' (доста запазена, абе въобще много добра играчка...с екстри и разни глезотийки), вали силен дъжд, тъмно, всички предпоставки да не забележиш че локвата е с анормални размери. Нямаше пукната кола и в тъмното ще кажеш че няма локва...навлизам и веднага установих че локвата е дълбока поне 45-50 см, а съм едва в началото. Спрях, разбира се поддържайки високи обороти та да не загасне и включвайки задната предавка установявам че до мене от канала извира вода която доста бързо повишава нивото! Следващият момент установих че няма мърдане назад понеже отдолу е кал и водата се е покачила, за около 3 мин вече колата се носеше напред към дълбокото, за щастие се оказа че уплатненията на вратите са повече от добри и колата си плуваше вече загаснала...не правих опити да я паля за да няма по лоши последствия от вече мечия капан в който бях. Бавно започна нивото на водата в колата да се покачва и когато от вън водата вече стигна до прозорците бързо се изравниха нивото вън и вътре :shock: ! След серия от телефонни обаждания до пожарната реших че не мога да разчитам на тях - колите им пътували към мен (за информация пожарната се намираше на 10 мин пеш от мястото), при третото ми позвъняване с въпросът ми "да не бутате пожарната" се отказах от тяхната помощ. Доидоха хора (сейрджий) който "бързаха" и "нямаха въже" да ми помогнат. Дойде и един човек с катафалка които се опитваше да ми помогне...дойде момент в който бях на покрива на колата и си мислех вече как да се махна от там! Имаше репортерка от някои вестник, най-вероятно Нощен Труд която направи бая снимки. Когато доиде помоща (в лицето на мои познати и колеги), донесоха асансьорно въже... достатъчно дълго и започнаха серията от гмуркания да завържа баничарката! След като я извадихме изчакахме да се отцеди малко и я поприбрахме на паркинг. Сутринта като реших да я карам при застрахователите установих че вътре има даже охлюви. Направиха оглед в "Алианц България" и от там на сервиз. Като най-голямия оптимист на света мислех че ще се размине само с вода в един два цилиндъра...оказа се че всичките са пълни вкл. инжекциона и т.н. За щастие в маслото нямаше вода не е успяла да проникне. Надявам се застрахователя да покрие всичко, та да мога пак да се върна към търсенето на личен автомобил!
Сега поне ще имам време да потърся за нещо по-добро!

И от мен да знаете НИКОГА НЕ МИНАВАЙТЕ ПРЕЗ ПЛИТКО ИЗГЛЕЖДАЩИ ЛОКВИ ще ви струва главоболие...и не само това!

P.S. Извинявам се за дългия постинг но се поувлекох а и съм доста афектиран след снощната случка!
Изображение

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 11 Сеп 2003, 14:43

Много истории са се случвали с мен, но такава... :shock:

----------------------------------------
Телефонът в един сервиз звъни. Вдига го главния майстор:
- Ало! Кажете!
Женски глас:
- Ами имам проблем, колата не може да запали... бихте ли дошли да помогнете...
- Добре, чакайте сега малко. Не може да запали значи... Можете ли да предположите някаква причина за това?
- Да, майсторе, не пали, защото има вода в карбуратора.
- Това пък как го установихте?!? Добре, идваме, казвайте къде сте?
- Ами.. намирам се на 50 метра от плажната ивица... в морето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i Touring 95'
Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring

Мнение от Momcho » 11 Сеп 2003, 19:44

Ебаси случката.Много съжалявам.Ич не е било забавно :? На мен акйо ми се случи такова нещо....незнам...пък и не мога да плувам :!:
Изображение
89' E30 316i; 91' E36 320i; 95' E34 520i Touring

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 11 Сеп 2003, 22:18

Надявам се няма да имаш проблеми в службата по тоя повод... :roll:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 12 Сеп 2003, 11:00

важното е,че ти си жив и здрав,макар и малко понамокрен.Мисля,че се сещам за кой подлеж става въпрос,там ако не вода има страхотни дупки.наистина на пожарна,полиция и тям подобни не може да с еразчита,аз отдавана съм се отказал да им звъня,звъня направо на приятели-само за примере ще дам че в неделя при спешен случай ние тръгваме от симеоново с една дизелова вектра,преди нас е позвъняно на линейка-целта е красна поляна.с вектрата трябваше първо да отидем до люлинобаче и какво да видим-"нашта" линейка я засичаме на константин величков.....аз повече няма какво да кажа,освен,че е престъпно да плащаме за линейки и пътна помощ и те да бездействат така.сигурен съм,че на пожарната им е стара техниката,обаче в такъв момент поне да бяха да ошли за мораланат подкрепа дет се вика,да види човек че не е сам в бедата,пък с оня камион все щяха да измислят как да те издърпат,но те явно и това не се направили
стига съм писал,че ме хваща яд :evil:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2003, 16:16

Абе проблема в службата не е точно проблем щото все пак колата беше застрахована а и не е някакъв инцидент като катастрофа например. Че имам вина имам ма не зависеше толкова от мен, просто нямах късмет. Пък това се случи точно 10 часа след като колата беше застрахована направо луд късмет!
Яд ме е че беше много добра колицата направо ме кефеше, защото както и да го гледаме колата няма да я същата не може всичко да се оправи 100 %.
Пък и аз се бях нагасил да плащам една 320 Е30 Комби за днеска, но малко ще се забавя! Всяко зло за добро може пък да има няква връзка :twisted: !
Сега само тичам пи застрахователи, сервизи и т.н. не е приятно но се налага!
Изображение

Назад към Извън Темата