Купуване на кола с цел препродажба?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Купуване на кола с цел препродажба?

Мнение от mit-kong » 06 Ное 2016, 7:50

Здравейте, предлагат ми автомобил на добра цена, който искам да взема и да стегна лекичко и да го продам за някой лев отгоре. Как да мина най-тънко с документалната част и с най-малко разправии? Или си трябва оценка и договор за покупко-продажба все едно си я взимам за мен? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Re: Купуване на кола с цел препродажба?

Мнение от BLUE_999 » 06 Ное 2016, 8:24

По добре щом е за тарговия я вземи с пьлномощно :bchug:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 06 Ное 2016, 8:25

mit-kong написа:Здравейте, предлагат ми автомобил на добра цена, който искам да взема и да стегна лекичко и да го продам за някой лев отгоре. Как да мина най-тънко с документалната част и с най-малко разправии? Или си трябва оценка и договор за покупко-продажба все едно си я взимам за мен? :dunno:

Ти не я ли взимаш за теб? :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от leionel » 06 Ное 2016, 18:38

Колега, най-евтиния вариант според мен е генерално пълномощно, както вече колегата горе е предложил. Във вторник минах по тоя път - 18 кинта генерално пълномощно + още 2 декларации (нямам идея за какво са), 20 кинта застрахователна оценка (може да кажеш, че колата е за части, да я пишат ниска за по-малък данък придобиване), 58 камъка прехвърляне при нотариус (тука май влиза и данък придобиване, не съм сигурен)
Успех :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 09 Ное 2016, 21:24

Колко пари излиза в днешно време договора за покупко-продажба + оценката на колата, която реално струва около 2-3 на пазара? :dunno: И има ли някакво законово ограничение, което ми забранява до еди какъв си срок от придобиване да я продавам, че преди 2 години една нотариуска тръгна да ми прави проблем, че взех един кош и на другата седмица го продадох?
Изображение

Назад към Извън Темата