Предпазна решетка за климатик - идеи ?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Предпазна решетка за климатик - идеи ?
Здравейте, колеги!
Ще монтирам климатик в квартирата, която ползвам в момента. Тъй като апартамента е на 1вия етаж и малко ме съмнява да не вземат да гепят външното тяло съм решил да сложа някаква предпазна решетка.
Търсих в интернет някакви фирми, които предлагат такива неща, но всичко е по-скоро декоративно от мека ламарина с цел визия, или дървени "ламели" тип щора с цел пак по-добра визия.
А на мен ми трябва нещо по- грубовато и не толкова красиво, колкото надеждно.
Ако някой има идея от къде мога да поръчам да ми заварят няколко профила и да оставят "уши" за захващане към стената - давайте инфо.
Ако някой от форума се занимава с такова нещо - с радост ще си дам парите на наш човек...
Става въпрос за гр.София.
Ще монтирам климатик в квартирата, която ползвам в момента. Тъй като апартамента е на 1вия етаж и малко ме съмнява да не вземат да гепят външното тяло съм решил да сложа някаква предпазна решетка.
Търсих в интернет някакви фирми, които предлагат такива неща, но всичко е по-скоро декоративно от мека ламарина с цел визия, или дървени "ламели" тип щора с цел пак по-добра визия.
А на мен ми трябва нещо по- грубовато и не толкова красиво, колкото надеждно.
Ако някой има идея от къде мога да поръчам да ми заварят няколко профила и да оставят "уши" за захващане към стената - давайте инфо.
Ако някой от форума се занимава с такова нещо - с радост ще си дам парите на наш човек...

Става въпрос за гр.София.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Предпазна решетка за климатик - идеи ?
Едно време по студентски град масово имаше обяви на майстори, които предлагат решетки за вратите. Конструкцията няма да е много по-сложна. Може да потърсиш някакъв такъв майстор. Имах един чичка подобен в ръкава, ама и той по Германия се загуби...
Като я монтирате в стената я хванете с анкери, а болтовете ги прикапете с електрожен, че иначе дали ше развие 4 болта на климатика или 8 зедо с тези на решетката ще им е все тая. Така поне ще трябва да вдигнат малко шум с флекс ако тръгнат да грабят.
Като я монтирате в стената я хванете с анкери, а болтовете ги прикапете с електрожен, че иначе дали ше развие 4 болта на климатика или 8 зедо с тези на решетката ще им е все тая. Така поне ще трябва да вдигнат малко шум с флекс ако тръгнат да грабят.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Атаро клима предлагат такива решетки , но цената няма да ти хареса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Сутринта щях да си смимам моят климатик, обаче забравих
Та, идеята и дизайна е мой, изпълнението е на познат, който се занимава със заварки, и представлява следното:
Купих си 2 дълги квадратни кухи винкела, 4 шпилки и съответно 16 гайки, толкова метални шайби и гумички.
Идеята е следната, мери се задната част на климатика, както е монтиран и се изрязват мисля беше по 60 см 2 винкела, предната част са по къси, между тях се заваряват в горната част напречни квадратни винкели, а от горната част, като покрив се слага ламарина и върху нея едно такова вълнообразно, като на покривите, като се захваща с нитове.
Налага се цялата тази конструкция върху климатика и се прекарват шпилките през кухият винкел, като от горната и долната страна се захващат с гайките.
Е това е цялата схема, не знам дали бях разбран.

Та, идеята и дизайна е мой, изпълнението е на познат, който се занимава със заварки, и представлява следното:
Купих си 2 дълги квадратни кухи винкела, 4 шпилки и съответно 16 гайки, толкова метални шайби и гумички.
Идеята е следната, мери се задната част на климатика, както е монтиран и се изрязват мисля беше по 60 см 2 винкела, предната част са по къси, между тях се заваряват в горната част напречни квадратни винкели, а от горната част, като покрив се слага ламарина и върху нея едно такова вълнообразно, като на покривите, като се захваща с нитове.
Налага се цялата тази конструкция върху климатика и се прекарват шпилките през кухият винкел, като от горната и долната страна се захващат с гайките.
Е това е цялата схема, не знам дали бях разбран.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колеа ако този твой познат е окей - дали може да изготви такава и на мен - мога да дам размери и да купя каквото трябва.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
5 мнения
• Страница 1 от 1