Избор на кафе автомат
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Избор на кафе автомат
Здравейте интересува ме един кафе автомат. Някой има ли отзиви за саеко инканто 8911. Сега е на много добра промоция в техноверига. Интересува ме качеството на кафето най-вече и дали прави хубав каймак. В момента ползвам саеко поемия, но искам нещо по-мързеливо вече.
Последна промяна whisky_touch на 07 Дек 2016, 9:27, променена общо 2 пъти
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Избор на кафе автомат
С такава съм от известно време . Добро кафе прави - а аз съм заклет кафеджия . От време на време обаче и тя си изисква поддръжка . Иначе добър избор - няма да сбъркаш 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Събужда ли всички в къщата като се пусне мелачката. През две врати и голям коридор дали ще събуди домакинството сутрин?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
whisky_touch написа:Събужда ли всички в къщата като се пусне мелачката. През две врати и голям коридор дали ще събуди домакинството сутрин?
Ами не е от най-шумните , но все пак си се чува

И спазвай там в книжката нещата - през определен брой кафета има едно чистене на автомата вътре . Имаше при мен и една тубичка грес ли е / не знам точно/ - с която се мажат някой движещи се елементи през определен период

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
А саекото, прави ли ги "италианските" кафета, ние имаме "Jura" и като цяло е добра, само че много късите, типично италиански кафета, демек 1 плюнка, нещо не го докарва...
Марката е швейцарска а те май не ги пият така. Та саекото докарва ли ги?

Tires are evil - destroy them all ...
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Колебая се между саекото и KRUPS EA815070. Ако някой има наблюдения върху автоматите на крупс да изкаже мнение. Аз лично си клоня към саекото и като дизайн ми допада повече, но ако крупса прави по-добро еспресо ще се замисля?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Добре де, а защо не погледнеш и Jura, все пак това е кафемашината на кафемашините. Гледам там където ги продават са доста намалени в момента. При такъв бюджет можеш да вземеш, наистина най-доброто, а не да правиш компромис със саеко или крупс.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Имам Саеко Минуто, ама нещо не го докарва кафето като хората. При по-малка доза кафе е много слабо, при по-голяма е много силно и като цяло каймака не е този, който ми се иска. Голям фен съм на кафето, не изпускам да изсипя няколко лева/евро като ми се отдаде възможност да изпия хубаво кафе, но при мен резултата не е много добър
Дайте някакви настройки
Автомата ми е с настройки за максимална темепература, най-финно смилане и кафето не превишава 50-60мл.
Използвам филтър, чистена е скоро машината, даже в сервиза я карах да я погледнат дали всичко й е наред 

Дайте някакви настройки

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Меленето е в зависимост от сорта и изтичането... Финно, не значи нищо... Защото на едно изпичане и едни сортове резултат е един, а на други иска повече едрина... Пробвай... иска си нацелване. Като хвърлиш няколко кг кафенце в проби, ще се научиш (не си говоря на изуст... бая кг кафе са ми минали през ръцете... Под 1кг рядко беше)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
host написа:Меленето е в зависимост от сорта и изтичането... Финно, не значи нищо... Защото на едно изпичане и едни сортове резултат е един, а на други иска повече едрина... Пробвай... иска си нацелване. Като хвърлиш няколко кг кафенце в проби, ще се научиш (не си говоря на изуст... бая кг кафе са ми минали през ръцете... Под 1кг рядко беше)
Дай някакви кафета, с какво си пробвал и как е било най-добре спрямо него, какви блендове позлваш

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Без да се имам за някакъв специалист... бях на обикновена машинка от домашен тип на Saeco, после на автомат от по-малките на същата марка, после на капсули Lаvazza с машинка на доставчика и сега отнова на автомат от по-големите Saeco.... най-много ми харесваше кафето от капсулите и малката обикновена машинка!
Тея автомати късо хубаво кафе така и не ми направиха, а пък и как тракат.... Пък и поддръжка...
Тея автомати късо хубаво кафе така и не ми направиха, а пък и как тракат.... Пък и поддръжка...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
http://maxshopbg.com/product.php?ProductID=13
Имай предвид че началната настройка на току що отворен пакет, след няколко часа вече режултира в друго кафе... Окислява се... Пак иска настройка. Няколко дни вече като преседи тотално разлика.
Та зависи колко си взискателен. Ако си много... Тия масови кафета, колкото и да са добри ще ти умалеят. Топ клас жърната на Лаваца имат голям потенциал, ако имаш желание доста добро кафенце може да направиш... За краен клиент и за цената си за мен да отлични, ако има кой да ти направи кафето или ако ти се занимава.
Имай предвид че началната настройка на току що отворен пакет, след няколко часа вече режултира в друго кафе... Окислява се... Пак иска настройка. Няколко дни вече като преседи тотално разлика.
Та зависи колко си взискателен. Ако си много... Тия масови кафета, колкото и да са добри ще ти умалеят. Топ клас жърната на Лаваца имат голям потенциал, ако имаш желание доста добро кафенце може да направиш... За краен клиент и за цената си за мен да отлични, ако има кой да ти направи кафето или ако ти се занимава.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Факторите са много.
Какво е кафето бленд или моно-ориджин кой икъде е го е пекъл, коко време седи отворено , как се съхранява...
Ако се фокусираме върху автомата - няма да сбъркаш със Саекото! Почти няма достатъчно безшумен автомат, но този е приличен на база предходните модели от гамата.
За кафето адски важене лични вкус и какво се търси в кафето. НО разни насипни от женския пазар и пакети по 500 грама от Била според мен не вършат работа. Също съм кафеджия/кафеман, но и с това си изкарвам хляба вече 14та година ще стане...
Какво е кафето бленд или моно-ориджин кой икъде е го е пекъл, коко време седи отворено , как се съхранява...
Ако се фокусираме върху автомата - няма да сбъркаш със Саекото! Почти няма достатъчно безшумен автомат, но този е приличен на база предходните модели от гамата.
За кафето адски важене лични вкус и какво се търси в кафето. НО разни насипни от женския пазар и пакети по 500 грама от Била според мен не вършат работа. Също съм кафеджия/кафеман, но и с това си изкарвам хляба вече 14та година ще стане...
Последна промяна intention на 12 Дек 2016, 16:32, променена общо 1 път
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Като стана дума за марка зърна, аз от Кимбо-то до сега по-добро не съм срещал.
Tires are evil - destroy them all ...
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3