Покупка но мпс, с чуждестранна регистрация.
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Покупка но мпс, с чуждестранна регистрация.
Здравейте, предстой ми покупка на мпс с чужди номера в БГ. Но на мпс-то му е изтекло чуждата застраховка.
Което ме навежда на мисълта, че на ход трябва да взема транзитни номера. Има ли някой минал тази процедура и какво е тя.
При взимането на транзитни номера, трябва ли да заплатя еко такса, или само гражданска отговорност?
Което ме навежда на мисълта, че на ход трябва да взема транзитни номера. Има ли някой минал тази процедура и какво е тя.
При взимането на транзитни номера, трябва ли да заплатя еко такса, или само гражданска отговорност?
Последна промяна Haddess на 21 Дек 2016, 12:48, променена общо 2 пъти

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Покупка но мпс, с чуждестранна регистрация.
Ако колата е в България можеш да рискуваш с изтеклите транзитни номера или да ѝ направиш гражданска и да извадиш временни номера без да плащаш екотакса. Ако не е в България вече зависи в коя държава е, но нашите транзитни номера не важат извън страната.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Haddess
- младши ентусиаст
-
С чуждестранни номера е, но изтекла застраховка. Автомобила и в друг град, а искам да си я закарам на ход.
Не намирам нито ценоразпис за транзитни номера, нито телефон за информация от кат.
Пък и си падам малко тъпо момче, като става въпрос за КАТ/Дай и други държавни институции.
Не намирам нито ценоразпис за транзитни номера, нито телефон за информация от кат.

Пък и си падам малко тъпо момче, като става въпрос за КАТ/Дай и други държавни институции.

Отидете до най-близкият КАТ,а защо не и тук: http://kat.mvr.bg/Za_OPP/tel_ukazatel.htm
Аз като взимах транзитни платих застраховка за 1 месец и екотаксата
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Мисля че транзитните номера струват 20-30 лева. Отиваш в тамошния кат със застраховката и другите документи и ги вадиш за 10 минути.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Тайна ли е страната от която идва автомобила, че два поста не я споменаваш?
Процедурата като цяло е следната - правиш застраховка българска, сваляш номерата от автомобила, взимаш оригиналния/ите талон/талони и с всичко това отиваш в най-близкия кат, там срещу около 25/30 лева взимаш транзитни номера. В КАТ ще ти трябва също така договор покупко продажба, такъв какъвто е за съответната държава от която идва автомобила.
Другия вариант е караш с тези номера у изтекла застраховка като се надяваш да не стане някой инцидент. А и си взимаш винетка българска.
Процедурата като цяло е следната - правиш застраховка българска, сваляш номерата от автомобила, взимаш оригиналния/ите талон/талони и с всичко това отиваш в най-близкия кат, там срещу около 25/30 лева взимаш транзитни номера. В КАТ ще ти трябва също така договор покупко продажба, такъв какъвто е за съответната държава от която идва автомобила.
Другия вариант е караш с тези номера у изтекла застраховка като се надяваш да не стане някой инцидент. А и си взимаш винетка българска.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
А третият вариант е да си направиш (до)гранична застраховка за чуждестранен автомобил... това е подобно на ГО, но за чужди автомобили, намиращи се на територията на BG... важи не само за BG, но и за Европа... единственият недостатък е, че е скъпа, но пък така колата ще може да се кара из България до изтичане на тази застраховка...
http://www.nbbaz.bg/OtherCountryTrip/Bo ... rance.aspx
http://www.nbbaz.bg/OtherCountryTrip/Bo ... rance.aspx
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Могат ли по някакъв начин да разберат от полицията дали имаш валидна застраховка (на чужда кола), тъй като нали зелената карта не е задължителна вече? При инцидент е ясно...
Аз например нямам никакъв документ, че колата ми е застрахована и за това взех зелена карта.
Аз например нямам никакъв документ, че колата ми е застрахована и за това взех зелена карта.

- Mollov
- Мародератор
-
На чужда кола няма как да проверят дали ти е валидна застраховката към съответната държава (и в EU), освен ако не са наясно със самият "документ", който ще им представиш... или не се загледат поне за дати на покритие и не забележат, че си подминал срока на приключване на застраховката... ако изобщо успеят да разберат, че именно този документ е "застраховката" в съответната държава...
Ако нямаш документ и нямаш гранична ГО за чужд автомобил - все едно нямаш нищо...
Ако нямаш документ и нямаш гранична ГО за чужд автомобил - все едно нямаш нищо...
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Ами аз имам предвид, че тук няма талончета и лепенки на стъклата, единствено може да провериш онлайн (има неофициални сайтове с информацията за колите, предполагам полицията си имат техен начин). Същото важи и за прегледите.
От друга страна, на няколко пъти са ме спирали в други държави и никога не са питали за застраховката.
От друга страна, на няколко пъти са ме спирали в други държави и никога не са питали за застраховката.

- Mollov
- Мародератор
-
Е, ти ако говориш за "Западна Европа" - там е различно... аз говорех за BG 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Някой знае ли с холандските как стоят нещата, колата е тук в БГ, на ч.л., с холандска рег.
Иска ли се нотариус, или с ръчно написан договор и документите +ГО в КАТ за транзитки?
Иска ли се нотариус, или с ръчно написан договор и документите +ГО в КАТ за транзитки?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Абе като имаш талоните отиваш в някоя автокъща, тя ти издава фактура все едно тя ти е продала колата(тука искат по 100 лв. за процедурата) и готово. После в КАТ за транзитни или направо твои и си ти.
15 мнения
• Страница 1 от 1