Русофили - русофоби. Защо?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Русофили - русофоби. Защо?
За да има разделение - значи някой им а интерес.
Колкото до фоб или фил - по-скоро фил, защото са с много подобна култура.
Това не означава, че подминавам техни издънки с лека ръка, нито че се подигравам с останалите.
Просто се старая да съм обективен.
Казвам го най-вече защото масово има такива гьон-сурати -> тези на които симпатизираме са безгрешни, а противниците са най-черните дяволи и дай да злорадстваме.
Или другото ми любимо - щом си русофил значи си комунист.... няма друго такова плиткоумно изказване.

Колкото до фоб или фил - по-скоро фил, защото са с много подобна култура.
Това не означава, че подминавам техни издънки с лека ръка, нито че се подигравам с останалите.
Просто се старая да съм обективен.
Казвам го най-вече защото масово има такива гьон-сурати -> тези на които симпатизираме са безгрешни, а противниците са най-черните дяволи и дай да злорадстваме.
Или другото ми любимо - щом си русофил значи си комунист.... няма друго такова плиткоумно изказване.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Русофил, означава човек, който обича Русия или руснаците. Русофоб, означава човек, който се страхува от Русия или руснаците. С това уточнение на термините може да се говори по нататък.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
нито ги обичам , нито ги мразя
Нямам нищо против културата им, даже напротив, но съм доста повече "фоб" отколкото "фил", най-вече заради политиката им(вътрешна и външна).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Където и да съм бил само руснаците съм чул да ме наричат "братушка" и сърбите "брАто". За всички останали сме "комшу", "булгар" или нещо подобно.
От там нататък Путин, Сталин и сие не ме интересуват. Както аз не съм Бойко и Тодор Живков и не желая да бъда олицетворяван с тях и политиката им предполагам и средностатистическия руснак не желае.
От там нататък Путин, Сталин и сие не ме интересуват. Както аз не съм Бойко и Тодор Живков и не желая да бъда олицетворяван с тях и политиката им предполагам и средностатистическия руснак не желае.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
По-скоро Русофил. Но аз харесвам и Щатите и техния неоспорим тласък към напредъка на човечеството.
Русия е дала много на България в исторически план, сега дали е имала интерес или не е друга работа. Но е и взела. Защо мислите Македония не е част от България? Тито печели от цялата работа, но никой не е имал интерес от една истински силна България на Балканите.
Сега от Русия може само да спечелим ако имаме малко по-правилна политика спрямо тях. И то пак да сме с Щатите. Нещо като Китай. Нашето местоположение е такова, че може ние да поставяме условия с малко повече самочувствие и решителност, а не само да даваме на този и онзи, включително Русия и САЩ.

Русия е дала много на България в исторически план, сега дали е имала интерес или не е друга работа. Но е и взела. Защо мислите Македония не е част от България? Тито печели от цялата работа, но никой не е имал интерес от една истински силна България на Балканите.
Сега от Русия може само да спечелим ако имаме малко по-правилна политика спрямо тях. И то пак да сме с Щатите. Нещо като Китай. Нашето местоположение е такова, че може ние да поставяме условия с малко повече самочувствие и решителност, а не само да даваме на този и онзи, включително Русия и САЩ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Русия е традиционен пазар за България.
Потребителите са си там и много от тях още помнят нашите оргурци и помидорьй ама ние подложихме гъз и сега други ги хранят.
Потребителите са си там и много от тях още помнят нашите оргурци и помидорьй ама ние подложихме гъз и сега други ги хранят.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Гласувах, че са ми безразлични, но всъщност не е съвсем така.
Не бих се определил нито като русофил, нито като русофоб. Просто защото това би било нещо като вярата в бог - русофилите оправдават и обичат всичко, русофобите мразят всичко.
При мен нещата са помалко и от двете. Мразя им външната политика, отчасти и вътрешната. Харесвам хората, културата, историята и природата.
Само който не е ходил там може да мрази всичко в тая страна. Огромна страна с много лица, всеки би намерил какво да мрази и харесва ако си отвори очите.
Най-заблудени са тия дето нито познават историята, нито културата и народа, но мразят или обичат безрезервно, защото някой така им е казал...
Не бих се определил нито като русофил, нито като русофоб. Просто защото това би било нещо като вярата в бог - русофилите оправдават и обичат всичко, русофобите мразят всичко.
При мен нещата са помалко и от двете. Мразя им външната политика, отчасти и вътрешната. Харесвам хората, културата, историята и природата.
Само който не е ходил там може да мрази всичко в тая страна. Огромна страна с много лица, всеки би намерил какво да мрази и харесва ако си отвори очите.
Най-заблудени са тия дето нито познават историята, нито културата и народа, но мразят или обичат безрезервно, защото някой така им е казал...
Последна промяна drago_pavlov на 26 Дек 2016, 18:59, променена общо 3 пъти
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
То няма логично обяснение. Винаги трябва да има някакви отбори и разделение. Никон - Канон, БМВ - Мерцедес, Левски-ЦСКА и така нататък. И по темата за Русия се подхожда на този принцип. Аз лично малко като че ли съм русофоб, като повечето руснаци, които познавам и които не искат изобщо да се върнат в Матушката си и да работят за нейния просперитет. В тази връзка, като започнат разни емигранти да ми циврят колко обичат България.... Ами елате си тук и работете за нея. От тук, не от гадния Лондон. А как всичко в мен се обръща, като срещна живеещ в Англия, Германия или в Щатите русофил, не е истина. Шизофрения някаква. Аз обичам съпругата си и децата си и в момента съм с тях, не при комшийката, не при колежката на 29 години, интелигентна, красива, канеща ме да посрещнем заедно в Дубай Новата 2017-та (честно нема майтап) ...Тук съм при хората които обичам и в страната която обичам. Тук при Баце, при Цецо, при Радев, при Корни, при Доган, с мангалите съседи, с наркомана бесен съсед от другата страна, с приятелите, с роднините, с хората които обичам. АЗ СЪМ БЪЛГАРОФИЛ!!!!
Иначе Никон(малко съм скрит фен на Leika), БМВ, SONY, Левски, Хонда, Ювентус, СДС, Боро (80 - късо), Rolex, Puma, Трек (Мадона), Пинк Флойд.....ако пускате други теми.
Иначе Никон(малко съм скрит фен на Leika), БМВ, SONY, Левски, Хонда, Ювентус, СДС, Боро (80 - късо), Rolex, Puma, Трек (Мадона), Пинк Флойд.....ако пускате други теми.
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
Днес е модерно да си русофоб, както е модерно и да си гей или метросексуален с епилирана козина, оскубани вежди, маникюр и педикюр.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Аз преди много години бях шофьор на камион и по едно време пътувах до Русия, само в европейската част, даже излизах от северната и част през Вибург за Финландия. Руснаците са като нас - има страшни боклуци, има и добри хора. Повечето са боклуци. Забелязал съм, че от простотия ли, от друго ли, има хора безстрашни, готови да умрат за някаква глупост. Страшно много пият. В магазина е неописуемо какво количество и колко разновидности на водката има. Корупцията е много силно разпространена и престъпноста също. Москва се различава изцяло от останалата част, на 200 км навътре отиваш в 18-ти век. Единствените по-различни хора са живеещите с Санкт Петербург, имам чувството, че са германци, а и на много от тях имената им са немски. Като цяло за мен са некачествена нация. За съжаление много съм си патил от тях и вече съм позабравил, но доста ги мразех. когато имах контакти. Из Европа като имаш проблем може някой руснак да ти помогне, но ако си в Русия ще те изядът жив. Страшно много незаконно оръжие има навсякъде и постоянно се изтребват. Струва ми се, че са по-жестоки хора от нас. Не мога да се определя като русофил или русофоб, не мисля че това има смисъл на днешно време, смятам че вече всички сме граждани на света и няма какво да делим. Болните мозъци успешно се справят и без нас. Мисля че Е.Димитров има жена рускиня и може да сподели повече. Жените им са хубави, особено когато са млади. После страшно се занемаряват. Украинките са по-хубави, но украинците са много по-гадни от руснаците. За съжаление такава необятна държава, с толкова голяма популация и страшно много ресурси би трябвало да е на върха във технологии, медицина и много други неща, но когато населението е некачествено, просто няма шанс. Петър Велики е бил човекът, който е направил много за руснаците и който е дръпнал Русия много напред.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Руснакт би могъл да го разбере само ... друг руснак. Работих дълго години с руснаци и молдовци (рускоговорящи). Работил и говорил съм и с украинци. Питах ги, защо се вързаха на глупостта ЕС? Всички вдигат рамене. Нещата са сложни и трудно обясними. Един руснак може да убие брат си, само и само да му открадне новите ботуши. После цял живот ще страда, че е загубил най-близък роднина. Народопсихологията им е коренно различна от нашата. Ако нападнат руснак на улицата, другите веднага ще го подкрепят. При нас никога не е било и никога няма да е така. Помежду си се требят за нищо, но при външна заплаха се консолидират и се подкрепят безрезервно. Това е едно от нещата, които непознаващите ги подценяват. За НИТО ЕДИН РЪСНАК НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА ЗАПОЧНЕ БОЙ НА УЛИЦАТА, достатъчно е да го наречете "Козел".
При проблеми от национално естество, те се обединяват около лидерите си. Атаките срещу Путин само ги сплотяват още повече.
Изобщо, аз зная и говоря руски, но не бих казал, че познавам руснаците. Предпочитам обаче да са ми приятели, отколкото врагове.
При проблеми от национално естество, те се обединяват около лидерите си. Атаките срещу Путин само ги сплотяват още повече.
Изобщо, аз зная и говоря руски, но не бих казал, че познавам руснаците. Предпочитам обаче да са ми приятели, отколкото врагове.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз се затруднявам да се определя... Говоря свободно езика, чета руска литература в оригинал. Харесвам руската култура, руската кухня, руската класическа живопис, донякъде - и музиката. Интересувам се от руска история, защото смятам, че без да я познаваш няма как да разбереш световната и в частност - българската история. Общувал съм с руснаци - много качествени хора. Но си давам сметка, че руската (съветска) политика винаги е била агресивна и насочена срещу европейските съседи и останалия свят. Ние също сме изпатили яко от руските (съветски) имперски амбиции - ролята ни на сателит на СССР ни е върнала години назад и не знам дали някога ще преодолеем това изоставане. Ако трябва да обобщя в едно изречение - изключително талантлив народ, дал на света изключителни постижения на културата, науката и техниката. Но - винаги под некадърно и тиранично управление, руснаците просто не могат без "бащица", "атаман", "вожд" или както там си го наричат. При тях култът към личността сякаш е генетично заложен и ВИНАГИ в историята си са имали тиранин-монарх, който да ги управлява с "твърда ръка" - от най-дълбока древност, та до ден-днешен...
Ако трябва да се определя с една дума - русофоб, но това е само заради агресивната външна политика на руското управление.
Ако трябва да се определя с една дума - русофоб, но това е само заради агресивната външна политика на руското управление.
Excellent! Steven is my name!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз се определям като русофил защото ме кефи да съм опозиция (сега е модерно да си русофоб и да се мрази всичко комунистическо), някак ми е странно това демонизиране на руснаците и винаги те да са лошите и страшните. Агресивна им била външната политика? Това на база един анексиран Крим където хората сами си казаха, че искат към Русия ли е? Или участието в Сирия където напредък се видя чак след тяхната поява в региона.
Американците да не са по-миролюбиви: пускат бомби под път и над път, завират си носа където не им е работа, вкарват целия свят в беля само и само те да са добре.
Къде е по-лесно да отидеш за каквото и да било: Русия или САЩ?
Американците да не са по-миролюбиви: пускат бомби под път и над път, завират си носа където не им е работа, вкарват целия свят в беля само и само те да са добре.
Къде е по-лесно да отидеш за каквото и да било: Русия или САЩ?
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5