Русофили - русофоби. Защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

?

Русофил
33
59%
Русофоб
5
9%
Безразлични са ми руснаците
18
32%

Общо гласове : 56
старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Русофили - русофоби. Защо?

Мнение от cod-cdbp » 26 Дек 2016, 17:12

За да има разделение - значи някой им а интерес. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колкото до фоб или фил - по-скоро фил, защото са с много подобна култура.
Това не означава, че подминавам техни издънки с лека ръка, нито че се подигравам с останалите.
Просто се старая да съм обективен.

Казвам го най-вече защото масово има такива гьон-сурати -> тези на които симпатизираме са безгрешни, а противниците са най-черните дяволи и дай да злорадстваме.
Или другото ми любимо - щом си русофил значи си комунист.... няма друго такова плиткоумно изказване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Дек 2016, 17:40

Русофил, означава човек, който обича Русия или руснаците. Русофоб, означава човек, който се страхува от Русия или руснаците. С това уточнение на термините може да се говори по нататък.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 26 Дек 2016, 17:42

нито ги обичам , нито ги мразя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Дек 2016, 17:48

Нямам нищо против културата им, даже напротив, но съм доста повече "фоб" отколкото "фил", най-вече заради политиката им(вътрешна и външна).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Дек 2016, 18:06

Където и да съм бил само руснаците съм чул да ме наричат "братушка" и сърбите "брАто". За всички останали сме "комшу", "булгар" или нещо подобно.

От там нататък Путин, Сталин и сие не ме интересуват. Както аз не съм Бойко и Тодор Живков и не желая да бъда олицетворяван с тях и политиката им предполагам и средностатистическия руснак не желае.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Дек 2016, 18:15

По-скоро Русофил. Но аз харесвам и Щатите и техния неоспорим тласък към напредъка на човечеството. :mhihi:
Русия е дала много на България в исторически план, сега дали е имала интерес или не е друга работа. Но е и взела. Защо мислите Македония не е част от България? Тито печели от цялата работа, но никой не е имал интерес от една истински силна България на Балканите.
Сега от Русия може само да спечелим ако имаме малко по-правилна политика спрямо тях. И то пак да сме с Щатите. Нещо като Китай. Нашето местоположение е такова, че може ние да поставяме условия с малко повече самочувствие и решителност, а не само да даваме на този и онзи, включително Русия и САЩ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Дек 2016, 18:30

Русия е традиционен пазар за България.

Потребителите са си там и много от тях още помнят нашите оргурци и помидорьй ама ние подложихме гъз и сега други ги хранят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Дек 2016, 18:32

Гласувах, че са ми безразлични, но всъщност не е съвсем така.
Не бих се определил нито като русофил, нито като русофоб. Просто защото това би било нещо като вярата в бог - русофилите оправдават и обичат всичко, русофобите мразят всичко.
При мен нещата са помалко и от двете. Мразя им външната политика, отчасти и вътрешната. Харесвам хората, културата, историята и природата.
Само който не е ходил там може да мрази всичко в тая страна. Огромна страна с много лица, всеки би намерил какво да мрази и харесва ако си отвори очите.
Най-заблудени са тия дето нито познават историята, нито културата и народа, но мразят или обичат безрезервно, защото някой така им е казал...
Последна промяна drago_pavlov на 26 Дек 2016, 18:59, променена общо 3 пъти
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 26 Дек 2016, 18:35

Русофил съм, защото съм Българофил
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 26 Дек 2016, 19:49

То няма логично обяснение. Винаги трябва да има някакви отбори и разделение. Никон - Канон, БМВ - Мерцедес, Левски-ЦСКА и така нататък. И по темата за Русия се подхожда на този принцип. Аз лично малко като че ли съм русофоб, като повечето руснаци, които познавам и които не искат изобщо да се върнат в Матушката си и да работят за нейния просперитет. В тази връзка, като започнат разни емигранти да ми циврят колко обичат България.... Ами елате си тук и работете за нея. От тук, не от гадния Лондон. А как всичко в мен се обръща, като срещна живеещ в Англия, Германия или в Щатите русофил, не е истина. Шизофрения някаква. Аз обичам съпругата си и децата си и в момента съм с тях, не при комшийката, не при колежката на 29 години, интелигентна, красива, канеща ме да посрещнем заедно в Дубай Новата 2017-та (честно нема майтап) ...Тук съм при хората които обичам и в страната която обичам. Тук при Баце, при Цецо, при Радев, при Корни, при Доган, с мангалите съседи, с наркомана бесен съсед от другата страна, с приятелите, с роднините, с хората които обичам. АЗ СЪМ БЪЛГАРОФИЛ!!!!

Иначе Никон(малко съм скрит фен на Leika), БМВ, SONY, Левски, Хонда, Ювентус, СДС, Боро (80 - късо), Rolex, Puma, Трек (Мадона), Пинк Флойд.....ако пускате други теми.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 26 Дек 2016, 20:01

Днес е модерно да си русофоб, както е модерно и да си гей или метросексуален с епилирана козина, оскубани вежди, маникюр и педикюр.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 26 Дек 2016, 20:25

Аз преди много години бях шофьор на камион и по едно време пътувах до Русия, само в европейската част, даже излизах от северната и част през Вибург за Финландия. Руснаците са като нас - има страшни боклуци, има и добри хора. Повечето са боклуци. Забелязал съм, че от простотия ли, от друго ли, има хора безстрашни, готови да умрат за някаква глупост. Страшно много пият. В магазина е неописуемо какво количество и колко разновидности на водката има. Корупцията е много силно разпространена и престъпноста също. Москва се различава изцяло от останалата част, на 200 км навътре отиваш в 18-ти век. Единствените по-различни хора са живеещите с Санкт Петербург, имам чувството, че са германци, а и на много от тях имената им са немски. Като цяло за мен са некачествена нация. За съжаление много съм си патил от тях и вече съм позабравил, но доста ги мразех. когато имах контакти. Из Европа като имаш проблем може някой руснак да ти помогне, но ако си в Русия ще те изядът жив. Страшно много незаконно оръжие има навсякъде и постоянно се изтребват. Струва ми се, че са по-жестоки хора от нас. Не мога да се определя като русофил или русофоб, не мисля че това има смисъл на днешно време, смятам че вече всички сме граждани на света и няма какво да делим. Болните мозъци успешно се справят и без нас. Мисля че Е.Димитров има жена рускиня и може да сподели повече. Жените им са хубави, особено когато са млади. После страшно се занемаряват. Украинките са по-хубави, но украинците са много по-гадни от руснаците. За съжаление такава необятна държава, с толкова голяма популация и страшно много ресурси би трябвало да е на върха във технологии, медицина и много други неща, но когато населението е некачествено, просто няма шанс. Петър Велики е бил човекът, който е направил много за руснаците и който е дръпнал Русия много напред.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Дек 2016, 21:00

Руснакт би могъл да го разбере само ... друг руснак. Работих дълго години с руснаци и молдовци (рускоговорящи). Работил и говорил съм и с украинци. Питах ги, защо се вързаха на глупостта ЕС? Всички вдигат рамене. Нещата са сложни и трудно обясними. Един руснак може да убие брат си, само и само да му открадне новите ботуши. После цял живот ще страда, че е загубил най-близък роднина. Народопсихологията им е коренно различна от нашата. Ако нападнат руснак на улицата, другите веднага ще го подкрепят. При нас никога не е било и никога няма да е така. Помежду си се требят за нищо, но при външна заплаха се консолидират и се подкрепят безрезервно. Това е едно от нещата, които непознаващите ги подценяват. За НИТО ЕДИН РЪСНАК НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА ЗАПОЧНЕ БОЙ НА УЛИЦАТА, достатъчно е да го наречете "Козел".

При проблеми от национално естество, те се обединяват около лидерите си. Атаките срещу Путин само ги сплотяват още повече.

Изобщо, аз зная и говоря руски, но не бих казал, че познавам руснаците. Предпочитам обаче да са ми приятели, отколкото врагове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Дек 2016, 21:09

Аз се затруднявам да се определя... Говоря свободно езика, чета руска литература в оригинал. Харесвам руската култура, руската кухня, руската класическа живопис, донякъде - и музиката. Интересувам се от руска история, защото смятам, че без да я познаваш няма как да разбереш световната и в частност - българската история. Общувал съм с руснаци - много качествени хора. Но си давам сметка, че руската (съветска) политика винаги е била агресивна и насочена срещу европейските съседи и останалия свят. Ние също сме изпатили яко от руските (съветски) имперски амбиции - ролята ни на сателит на СССР ни е върнала години назад и не знам дали някога ще преодолеем това изоставане. Ако трябва да обобщя в едно изречение - изключително талантлив народ, дал на света изключителни постижения на културата, науката и техниката. Но - винаги под некадърно и тиранично управление, руснаците просто не могат без "бащица", "атаман", "вожд" или както там си го наричат. При тях култът към личността сякаш е генетично заложен и ВИНАГИ в историята си са имали тиранин-монарх, който да ги управлява с "твърда ръка" - от най-дълбока древност, та до ден-днешен...

Ако трябва да се определя с една дума - русофоб, но това е само заради агресивната външна политика на руското управление.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Дек 2016, 22:52

Аз се определям като русофил защото ме кефи да съм опозиция (сега е модерно да си русофоб и да се мрази всичко комунистическо), някак ми е странно това демонизиране на руснаците и винаги те да са лошите и страшните. Агресивна им била външната политика? Това на база един анексиран Крим където хората сами си казаха, че искат към Русия ли е? Или участието в Сирия където напредък се видя чак след тяхната поява в региона.
Американците да не са по-миролюбиви: пускат бомби под път и над път, завират си носа където не им е работа, вкарват целия свят в беля само и само те да са добре.
Къде е по-лесно да отидеш за каквото и да било: Русия или САЩ?
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата