Намиране на лекарство (Полша) или заместител

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Намиране на лекарство (Полша) или заместител

Мнение от whatdaf » 27 Дек 2016, 13:35

Здравейте колеги . Търся лекарството Vagothyl . В България вече го няма . Ако някой по запознат с лекарствата знае негов заместител , който може да се намери тук нека сподели . От това , което намерих по нета , разбрах че в Полша все още може да бъде купено . Ако има колега път през Полша случайно нека да пише , ако има желание да помогне . Благодаря предварително за всяка информация . Весели празници .

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Намиране на лекарство (Полша) или заместител

Мнение от Apassionata » 27 Дек 2016, 17:05

Звънях на гръцката аптека на границата /от там ми доставят един медикамент, който го няма в БГ/, но за съжаление това лекарство го нямат и те, нямат и заместител, някаква съставка нямало... Инфо просто, дано го намериш някъде...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 27 Дек 2016, 17:11

Май варианта е само някой колега ,който минава през Полша (може би и в Унгария). Ако има такъв колега да пише тук или на ЛС.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 27 Дек 2016, 23:15

Сестра ми е ФАРМАЦЕФТ от близо 2-г го няма по базите, няма аналог. Ето сайт където го има с посочена цена в РУСИЯ , цена, курс рубла-долар 65-рубли =1 $
http://www.aptekafz.ru/katalog/789895
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 28 Дек 2016, 2:52

Надявам се знаш, че лекарстовто, което търсиш по принцип се използва във ветеринарната медицина...
Сигурен съм, че си стигнал до това, но можеш да го потърсиш под следните наименования:
Albocresil, Albothyl, Atyl, Cervixept, Cresulen, Dime, Ebodyl, Faktu, Fubodyl, Ginothyl, Hemor, Hygyn, Lotagen (Пак за ветеринарна употреба), Negatol (Италия, Швейцария), Nelex, Polilen, Proctoacid, Proctox-H, Soker, Togiam, Villda, Zolchin.
Всичките са на практика едно и също.
Лошото е, че в повечето му форми (почти всичките) се продава само в екзотични (за нас) държави.
Успех!
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 28 Дек 2016, 6:14

Днес ще мина през някоя аптека тук в Анкара и ще ги питам дали може да се намери някъде, а варианта след това е да се вземе от Одрин например.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 28 Дек 2016, 13:50

Днес проверих в две аптеки но го нямат тук. Не можаха да ми кажат и заместител или друго подобно лекарство. Разхождането си струваше само заради една от аптекарките - беше като капчица :) :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 30 Дек 2016, 20:53

Стигнах до тази информация , че е и във ветеринарната медицина . Но не мога да намеря инфо дали в България може като ветеринарно лекарство да се намери . Иначе доколкото намерих информация за Румъния , там също май има шанс да е във ветеринарните аптеки . Иначе само на запад и на север от нас . Уж всичко може да се купи по интернет , но не мога да намеря сайт ,от който да го закупя .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Дек 2016, 3:01

Ще ти дам една малко странна идея и веднага казвам защо. Преди около 8 години се наложи да изпратя колет до Хелзинки. Броени часове, след като замина, получателят ми писа, че няма да е там дълго време и няма как да го получи. Да не влизам в подробности, но връщането на пратката щеше да ми струва три пъти цената и и влизах във филм. Не познавам никого там и нямаше на кого да разчитам. Обадих се в българското посолство и обясних проблема. Помолих ги за помощ и те бяха така добри да съдействат. Не е истина, каква помощ ми оказаха.

Та нищо не губиш, ако позвъниш и попиташ. Може и някой колега оттам да се обади. Стига да не искат и рецепти за него.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Яну 2017, 0:21

Ако не си намерил вариант мога да съдействам за закупуване от Полша и доставка, пиши какво количество ти трябва и колко може да се чака, тоест за кога ти трябва.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 03 Яну 2017, 7:38

Мога да изчакам колкото трябва , и ако има възможност поне 2 шишенца ( трябва ми течния вариант , защото има и хапчета ) .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 05 Яну 2017, 15:03

Здравей колега, да ти споделя че на мен също ми се налага да пия лекарство, което много често го няма в БГ. Мои приятели и познати са ми вземали от Турция, Гърция, Унгария и.....
Но понякога е ставало така че лекарството вече привършва и ми е спешно да го намеря, а никой приятел/познат не отива в чужбина.
Правил съм следното: гледаш в тур-саитове кога и откъде автобус тръгва в чужбина. Отиваш и говориш на място с шофьора срещу някви пари да ти вземе това лекарство от чужбина.
Плащал съм 300лв на шофьор, за да го накарам да слезе за 5мин да ми купи лекарството от аптека, но просто съм нямал друг избор...
Другото което, че не навсякъде ти дават лекарството ей така, задължително рецепта ! в Търция са ми го вземали без рецепта, в Румъния също няма проблем, но в Прага например е било голям скандал докато дадат лекарството! Взели са и рецептата и са дали само 1 опаковка.
Успех, дано намериш схема редовно да се снабдяваш с лекарството.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 05 Яну 2017, 22:13

Е тоя идиот, който ти е взел 300лв не искам да го коментирам просто . Това показва докъде ни докара бленуваната демокрация . За толкова пари ще си купя самолетни билети отиване и връщане до Прага , Будапеща и тн , и сам ще отида да си го купя и ще поразгледам даже . Това е като най-краен вариант . Един колега засега се е наел да помогне . Ако не стане тогава май ще си направя разходка .

Назад към Извън Темата