Днес ВАС решава за цените на винетките
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Днес ВАС решава за цените на винетките

Днес е делото пред петчленния състав на Върховния административен съд /ВАС/ за повишените цени на винетките от началото на миналата година, които са в сила и тази година.
Неправителствени организации и граждани оспорваха решението Министерския съвет. Върховната административна прокуратура обяви новите тарифи на стикерите за незаконни и поиска съдът да ги отмени. Според прокуратурата подзаконовият нормативен акт, уреждащ новите цени, е издаден при нарушение на административните правила.Върховният административен съд отмени на първа инстанция постановлението на МС, с което беше увеличена цената на винетките от началото на тази година.
От регионалното министерство решиха да обжалват решението на ВАС.
Ако днес обаче ВАС с петчленния си състав отхвърли жалбата на държавната администрация и потвърди обжалваното решение, постановлението оттук нататък, от датата на обнародване на решението на петчленния състав, няма да се прилага, заяви в „Преди всички“ адвокат Евгений Мосинов, от страна на жалбоподателите. Мосинов каза още, че ще се плащат винетни стикери с предходно действащи цени. Съществува обаче един проблем:
Какво правим с вече платените винетки? То има едно изчакване като че ли и за настоящата година, като повечето аргументи сега са: „За какво да плащаме цена на винетките, като не можем да ползваме пътищата през зимния период, поради това, че са затворени или недобре почистени?“ И тук е основният спор с министерството – Павлова и администрацията й отричат тезата, че винетната цена е такса за услуга и че имат задължение нещо да направят срещу тези, платени от всеки собственик на МПС, суми. И е резонно гражданите да задават въпроса: „Когато не получаваме услуга, защо плащаме?“.
Може би, който не е взел винетка е добре да изчака.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Днес ВАС решава за цените на винетките
zvetiko написа:Може би, който не е взел винетка е добре да изчака.
Какво да изчака? Съда да потвърди цената

Нали не мислиш, че ще отменят новата цена, ще напечатат нови винетки и ще върнат парите на тия дето са си купили вече

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Ще съм изненадан ако отхвърлят жалбата.
Дори да са наясно, че от правна гледна точка нормативният акт на МС противоречи на закона, решението им ще се определи и от евентуалните последици. Не че е правилно, но си мисля че здраво ще ги натиснат, освен ако кукловодите не решат, че хаос около Лилето ще им е полезен сега по примера на последните действия на прокуратурата.
Не мисля че има достатъчно "административен капацитет", за да се справим с последствията от отхвърляне на жалбата. Не мисля че някой ще си мръдне пръста да променя нещо по цените на винетките. Ще трябва да започнат да валят искове за връщане на пари от страна на закупилите винетки миналата година на база на това решение на ВАС. Колко от нас си пазят отрязъка от винетката и касовата бележка(все още четима)
Много ще са малко тези който реално ще имат шанс да си вземат парите. Просто ще им платят и готово. А тазгодишните вероятно са с друго решение на МС и ако някой иска и тях да обори трябва да започне цялата процедура от начало.
При това делото е за това дали нормативният акт за промяна на цените е законен или не. В решението на съда до колкото си спомням не се разписани действия, които държавната администрация трябва да предприеме.
Няма кой луд в министерството да започне по своя инициатива сега да променя цени, стикери, да връща пари.......
Дори да са наясно, че от правна гледна точка нормативният акт на МС противоречи на закона, решението им ще се определи и от евентуалните последици. Не че е правилно, но си мисля че здраво ще ги натиснат, освен ако кукловодите не решат, че хаос около Лилето ще им е полезен сега по примера на последните действия на прокуратурата.
Не мисля че има достатъчно "административен капацитет", за да се справим с последствията от отхвърляне на жалбата. Не мисля че някой ще си мръдне пръста да променя нещо по цените на винетките. Ще трябва да започнат да валят искове за връщане на пари от страна на закупилите винетки миналата година на база на това решение на ВАС. Колко от нас си пазят отрязъка от винетката и касовата бележка(все още четима)

Много ще са малко тези който реално ще имат шанс да си вземат парите. Просто ще им платят и готово. А тазгодишните вероятно са с друго решение на МС и ако някой иска и тях да обори трябва да започне цялата процедура от начало.

При това делото е за това дали нормативният акт за промяна на цените е законен или не. В решението на съда до колкото си спомням не се разписани действия, които държавната администрация трябва да предприеме.
Няма кой луд в министерството да започне по своя инициатива сега да променя цени, стикери, да връща пари.......

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това по същият казус ли е, където миналата година съда реши, че са незаконни цените на винетките ( и съответно правителството не се съобрази с решение на съда...) ?
Да, но какво значи "правителството не се съобрази с решение на съда" ?! Докато не приключи делото и решението не влезне в сила окончателно...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Club BMW написа:Да, но какво значи "правителството не се съобрази с решение на съда" ?! Докато не приключи делото и решението не влезне в сила окончателно...
Преди години когато ни поеха гражданите за европейско развитие на България, за да може един определен човек да вземе винетките, имаше устна разпоредба да не се глобяват от КАТ МПС- мисля, че продължи около месец и колко законно звучи само.

Какво да изчака? Съда да потвърди цената
Нали не мислиш, че ще отменят новата цена, ще напечатат нови винетки и ще върнат парите на тия дето са си купили вече
Те и решенията на арбитражните съдилища бяха непоклатими.

Колега, вече света има нови шерифи в лицето на Путин и Тръмп, така, че може да очакваме кардинални промени в доста отношения- дори и в цените на винетките.

А така се асфалтира в Москва:
https://www.youtube.com/watch?v=ZcUhBl2oAT4
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1

Последна промяна laviatan на 17 Яну 2017, 14:42, променена общо 1 път
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз още си паза и касовата бележка от мин година и изрязъка. За тази ще изчакам. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това, от картинката по-горе, е крайно тенденциозно и неправдоподобно сравнение. Едното е междуградски път, другото градска улица. За движение в града, винетка не се изисква. Освен това такива улици някой скоро беше показал и в Ню Йорк, ако не се лъжа. После, в България също има такива пътища като на швейцарската снимка и мисля софиянци добре го знаят. Това, за минималната заплата в България, също не е вярно, 380 лв., беше от 01.07.2015 до 31.12.2015 г. Поне като се правят такива картинки, които единствено служат да се оплюем сами себе си, поне да стъпват на някакви реални факти, а не на както автора му се иска.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
С една дума: Седете си в БГ-то.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Elesar74 написа: После, в България също има такива пътища като на швейцарската снимка и мисля софиянци добре го знаят.
Искаш ли да се качим в колата и ако ми намериш място, където 200 метра ще се движи без вътре да не се усещаш, че яздиш кон направо ти давам ключовете? Говоря за най-новите им пътища.
На сайта на ВАС има само информация за даден ход на делото от преди година
Последната новина в пресслужбата им е от 13.01.2017
Поне някъде по жълтите сайтове не излезе ли информация какво са решили.

Последната новина в пресслужбата им е от 13.01.2017

Поне някъде по жълтите сайтове не излезе ли информация какво са решили.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
bum_bum написа:Elesar74 написа: После, в България също има такива пътища като на швейцарската снимка и мисля софиянци добре го знаят.
Искаш ли да се качим в колата и ако ми намериш място, където 200 метра ще се движи без вътре да не се усещаш, че яздиш кон направо ти давам ключовете? Говоря за най-новите им пътища.
Колега, без да изпадаме в такива драми, мога спокойно да заявя, че карам колата си по много други пътища, дори не близо до София, къде си карам без да "яздя кон", ако използвам твоя израз. Това лято имах възможност два пъти да карам по магистралите около София и т.нар. северна тангента, особено за този път нямам никакви забележки. Пък де да знам, за 4-5 мес., може нещо да се случило междувременно. Не знам, може би имаме различни критерии за хубав път. Но хайде да не правим дявола по-черен отколкото е. И да не се правят такива глупави сравнения, които не почиват даже на реални факти, а на нечия фантазия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4