Нови глоби от КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Нови глоби от КАТ

Мнение от kiko » 21 Яну 2017, 16:58

От два дена илезна новия ценораспис на КАТ :mhihi: дубъл на глобите,сваляне на номера а у ,а тука във форумчето....тишина :paranoid: :mhihi: :mhihi:
Какво мислите?Аз лично подкрепям напълно 80% от промените,даже за каране в насрещното на магистралата трябва да има и затвор според мен.Досега на една бира си карах спокойно ама вече се замислям :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Нови глоби от КАТ

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Яну 2017, 17:04

Подкрепям, защото е някаква лудница вече. И аз обичам да карам бързо и над ограниченията, ама... гледам да го правя рядко и на празни и разумни места. Обаче са се навъдили момци, дето пердашат яко по светофари и кръстовища, малки улички и къде ли не. Като сложим и алкохол и дрога, и неизправни автомобили и става нещо страшно. Интересно ми е обаче дали ще станем свидетели на масово сваляне на номера (защото кандидат нарушители не липсват :mhihi: ), или корупцията ще вземе връх и ще са поредните мерки, които няма да променят нищо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 21 Яну 2017, 17:12

Това със свалянето и на мен ми е интерсно как ще стане чисто технически понеже тези които ще ги свалят същите са ги занитили за ламарината на колата,един вид да не може да се свали :shock: и после със номера кво ще дават и нов нит ли :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2017, 17:19

Ще се повторя от една друга тема- народопсихологията ни прави приемането и на най-идиотските закони и наредби безкрайно лесни.

При нас просто липсва обществото като регулаторен фактор срещу каквато и да е било идиотия на управляващите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Яну 2017, 17:25

А сега много ли е добре? Хващат те с 1 промил, глобяват те там не знам колко пари, не знам дали и книжки вземат вече. Ти чакаш да изтече давността на акта, или ако ти вземат книжката продължаваш да караш без нея... Това е ежедневие.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2017, 17:43

Постоянно се приемат нови все по-строги закони без да се осигури спазването им или на предишните.

И най-прекрасният закон е безполезен, щом никой не го спазва.

Новите глоби рефлектират в нови тарифи по които се избягват. Нищо повече. А ние седим и пляскаме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Яну 2017, 17:54

Dirty M5 driveR написа:Подкрепям, защото е някаква лудница вече. И аз обичам да карам бързо и над ограниченията, ама... гледам да го правя рядко и на празни и разумни места. Обаче са се навъдили момци, дето пердашат яко по светофари и кръстовища, малки улички и къде ли не. Като сложим и алкохол и дрога, и неизправни автомобили и става нещо страшно. Интересно ми е обаче дали ще станем свидетели на масово сваляне на номера (защото кандидат нарушители не липсват :mhihi: ), или корупцията ще вземе връх и ще са поредните мерки, които няма да променят нищо.

Е, ако не се кара с голяма скорост по-малките улички, къде да се кара- няма камери, няма катаджии. ;)
Дали корупцията ще вземе връх- защо задаваш отговори. ;)

Глобата, ако се превиши разрешената скорост с 50 км/час, скача от 300 лв. понастоящем на 600 лв. извън населено място, а в градовете и селата - от 350 лв. на 700 лв. Ако превишението на скоростта е с повече от 50 км/ч, глобата се повишава с 50 лева за всеки 5 км/ч отгоре и няма лимит. Ако ви хванат например със сто километра в час над допустимата скорост, то санкцията ще се смята, като за превишението от 50 км/ч действа определената глоба, а за превишението от 50 до 100 км/ч ще се калкулират по 50 лева за всеки 5 км/ч, обясни Ананиев.

Смисъла на едно наказание е да има съответното въздействие след изпълнението му, а в случая какво се постига- нищо, защото промените са писани за хора с няколко хиляди лева заплати. Този който работи за 700лв на месец никога няма да плати 700лв глоба, за по-висока да не говорим. Този който краде милиони не му пука, пък си има и телефон. И пак опираме до корупцията и смисъла на вдигане на глобите. Лично за мен по-страшното е как се формира чувството за безнаказаност- колко директно убиха хора на пътя и след това ги пуснаха с условни присъди, или ги пуснаха да избягат. Това формира съзнанието- "Той уби човек и го пуснаха, та аз да не подрифтя малко или вдигна с 50- 60 км/ч от горе."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 21 Яну 2017, 18:00

Проблема е, че в България липсва(куца) контрола . За това онези тиквеници мислят всякви луди и завъртяни текстове(за закони), с които да обхванат всякви варианти и заобиколки, вместо да измислят, как да подобрят контрола, върху съществуващите закони. В резултат на това се получават едни гръмки закони, ограничаващи все повече правата ни, които реално служат само за сплашване, на малкото останали съвестни граждани.
40653

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 21 Яну 2017, 18:07

Колкото повече вдигат глобите,толкова повече ще са парите на ръка . Точно и това им е целта,боли ги онази работа,че някой ще го хванат в нарушение законно.

Потребител
Аватар
Кара: без спирачки
Мечтае да кара: BMW E34 M5

Мнение от vatdim » 21 Яну 2017, 19:05

Аз се замислям за друго. Потресен съм от общото състояние на пътищата на родината ни. Говоря най-вече за междуградските и междуселските пътища, които са в меко казано отвратително състояние, но въпреки това високи скорости по тях са разрешени (например 90 на път, осеян с трапове с над 15 см дълбочина). Или пък изпреварванията са разрешени (със знак и маркировка) на места, на които видимостта е толкова сериозно ограничена поради храсти, дървета и т.н., че изобщо никой с глава на раменете си не би следвало да си помисля за предприемане на подобни маневри.

В този контекст - за мен е изключително глупаво, че съществуват и някои извънградски пътища в прекрасно състояние, с повече от една лента в посока, по които досега съм карал напълно спокойно със 140, а сега за това ще искат да ми смъкнат 700 лв, въпреки че моето закононарушение в този случай е в пъти по-безопасно за всички отколкото напълно законното каране с 90 по някакъв разбит и тесен междуселски път...

Единственият смислен ефект, който виждам, е сериозно увеличение на :bchug: за :cop:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Яну 2017, 20:19

bum_bum написа:Ще се повторя от една друга тема- народопсихологията ни прави приемането и на най-идиотските закони и наредби безкрайно лесни.

При нас просто липсва обществото като регулаторен фактор срещу каквато и да е било идиотия на управляващите.

+1

свалянето на номера е поредната идиотщина, която показва безсилието на МВР да си събира глобите.

просто трябва да се свържат шибаните застраховки с нарушенията. дори няма да има нужда да има глоби...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2017, 21:21

Да ама тогава държавата няма как да храни репресивния си апарат.

Лесно е да се спре кранчето, но нали ще започнат пак да се събират да пушат и пият кафе пред министерството.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 21 Яну 2017, 22:17

..не само глоби..а и конфискация на колата,независмо кои е собстженика+ затвор за дрога,алкохол,без книжка и за бягство от местопроишествието....

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Не и БМВ

Мнение от Hater » 21 Яну 2017, 22:38

Колкото и високи да са глобите, файда няма в нашата ситуация. Точно за това свалянето на номерата е най-добрата поправка в този закон от доста време насам. Едно е да те глобят веднъж, два пъти и да си кажеш, че ще изчакаш да ти изтече давността, а съвсем друго е да ти свалят номерата и да не можеш да се движиш. А като се наложи веднъж да си платиш всички глоби с лихвите, може и да си помислиш другия път дали ще се криеш и ще чакаш да изтече давността на нещо, което дори не трябва да има давност.

Вярно е, че причината за всичко е неспособността на съответните органи да налагат глоби на всички за всичко поради нежелание или други причини, но това нямаше да бъде така, ако ги нямаше тези безнаказаните, които убиват и после продължават да си живеят и карат без проблеми(както се спомена по-горе).
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Яну 2017, 22:50

Б@х тия шофери, най-големите престъпници в държавата.
Май ще възстановяваме смъртното наказание.
А някой прибраха милярди.....
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата