Вегани и веган-бебе

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Вегани и веган-бебе

Мнение от TNT » 17 Фев 2017, 11:55

Провокиран съм от фейсбук

Изображение

Това според вас нормално ли е ? Сигурен съм, че и тук има вегани, но това за мен не е нормално. Както и насаждането на веганските тъпотии навсякъде. Включително и при бебета.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Вегани и веган-бебе

Мнение от c04 » 17 Фев 2017, 11:57

Не е нормално, ама като случиш на такива родители... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 17 Фев 2017, 12:03

Сбъркана работа!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 17 Фев 2017, 12:11

Таласимия минор не се лекува, пък ако ще да пие и кръв от мама си.
За веганите съм пас.

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 17 Фев 2017, 12:13

motofan написа:Таласимия минор не се лекува, пък ако ще да пие и кръв от мама си.
За веганите съм пас.

Забравих че има разлика в желязодефицитната и таласемия

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 17 Фев 2017, 12:14

Е то в случая не са й изписали месо да дава на бебето, а желязо. Не я знам защо не иска да му го дава, ама не изглежда да е свързано с веганство, а просто с простотия.
А самата идея за веган бебе няма да я коментирам, тея неща не би трябвало изобщо да са позволени преди да е достатъчно голямо детето за да може да избира само.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Фев 2017, 12:18

А каква е първата причина, която ти идва наум, ЗАЩО ТОВА БЕБЕ ИМА ДЕФИЦИТ НА ЖЕЛЯЗО ? Сбъркани са много.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 17 Фев 2017, 12:23

Моя първия син имаше такава анемия и се оказа, че киселото мляко пречеше на желязото да се усвои от тялото, а той беше толко злояд, че всяка лъжичка пюрета го ядеше само с кисело мляко на върха. На една кръвна проба излезе, че хемоглобина му е нисък. После му взеха кръв от вената и тестваха за желязо. Оказ се ниско, тогава ни обясниха за млякото. След това му давахме желязо 3-4 месеца всеки ден по някви капки и така. Хемоглобина се нормализира и толкова. По принцип тазни анемия не се характеризира с някви физически симптоми или друго, само нивата на хемоглобин.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Фев 2017, 12:38

....веганите трябвада ги пускат всеки ден преди работа в клетките на тигрите и лъвовете в зоопарка .... който оцелее .... оцелее, който не - нахранил е животното и толкова. Тия хора съвсем превъртяха.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Фев 2017, 12:40

Това са болни хора, незнам само защо занимават обществото с такива, ми не им направят по една клинична пътека и да ги лекуват :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2017, 12:50

Бебетата често имат дефицит на желязо, както и жените (заради менструацията). Лесно се набавя с ядене на червени меса.

Всеки родител прави това, което вярва че е най-полезно за детето му. Включително и веганите. За съжаление схващанията на някои родители не са съвместими с оптималното развитие на детето и се получават такива неща.

Като цяло отглеждането на дете е доста трудна задача и много родители прибягват до някои помощни средства, които разрушават по един или начин здравето на детето.

Нон-стоп гледам как щом си отвори устата да реве, вместо да се занимават по някакъв начин с него му бутат солети, моркови, бисквити и какви ли не глупости в устата. Щом му растат зъбите постоянно дъвчат някакви бисквити за зъби. За да може майката да седи пред фейса детето получава телефон или таблет за да си се занимава само. Купуват се всякакви храни в кутийки и бурканчета, щото е нали по-лесно да му го стоплиш там, вместо да свариш нещо на момента. Дават се детски витамини, капки за колики, за зъби за незнам какво.. Дохранва се с разни адаптирани млека. Иначе майката се хвали кви цици имала ма нямала мляко. Ми закво са ти тия цици м@кя ти д@йба! :banghead:

После ама то не ще да яде... е кво искаш да яде, като днес е изяло една торба боклуци между храненията си. Да не говорим за риска от диабет в по-късна възраст.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Фев 2017, 12:50

Kakто викат ултра веганите всичко де дава сянка не трябва да се яде :mhihi: Малоумен народ колкото си щеш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Фев 2017, 13:05

Аз имам една леко шеговита теория за тия дето са много "Еко";"Веган" и т.н.

Колкото повече такива карат Приуси, Тесли и т.н. толкова повече бензинец остава за нас :mhihi:

Колкото повече такива хапват само тревица и кълнове толкова повече "вредно" месо остава за нас :mhihi: , а ако имаме късмет повече да се зарибят по тая мода предлагането съвсем ще превиши търсенето и ще ядем свински джоланчета на безценица :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Фев 2017, 13:12

Това ако не ме лъже паметта в Италия го обявиха за престъпление срещу децата и се наказва със затвор!
Извращение...спрямо собствената си кръв ужас, много ме дразнят....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Мнение от aivanov99 » 17 Фев 2017, 13:56

adovet написа:Kakто викат ултра веганите всичко де дава сянка не трябва да се яде :mhihi: Малоумен народ колкото си щеш

Или, "Истинския веган не пие вода, защото тя е домът на рибките" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата