Колко ЛВ на месец ще ви превърнат в безделник?
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Колко ви е прага на месец, който ако получавате като пасивен доход(да кажем наем, лихва и т.н.) би ви накарал да напуснете/зарежете работата и да се отдадете на лежане и хобита? Демек при колко ЛВ на месец ще се обезмисли това да работите?
Повечето, с които съм говорил при 2000лв на месец биха се "пенсионирали". При вас как е?
Повечето, с които съм говорил при 2000лв на месец биха се "пенсионирали". При вас как е?

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Колко ЛВ на месец ще ви превърнат в безделник?
За кое по-напред стигат 2000лв на месец?!
Това са някви хвъркати изказвания на хора, които явно вземат към хилядарка... Те хората са казали - едно нещо стига, когато остане от него. Мен лично няма каква реална сума да ме откаже да работя, защото на първо ясто обичам работата си. Ако (дай боже) ми дойдат някакви пасиви бих ги инвестирал отново в работа.
Има неща, които искам да осъществя. Но да ходя да тегля от банкомата през ден и да си барам патката с извинение... на някои хора може да им е мечта, аз с повече от 2 почивни дни седмично се побърквам.

пробвах. не става при мене. все нещо трябва да се твори. да има визия. да се развива. да се помага на хората... да се обърнеш назад и да се ухилиш доволно.
та... аз може да съм в малцинството, но мисля, че думата "безделник" ми е контрапозитивна
съжалявам, че май осрах темата рано рано
и за да не съм съвсем безполезен- за мене парите стигат когато не знаеш кога ти влизат (всяка седмица/ месец или там когато влизат). примерно ако ти плащат всеки две седмици да не знаеш този петък плащат ли или е следващия. това е положението. за някой хора това са 1000 лева на месец, за други... повече
та... аз може да съм в малцинството, но мисля, че думата "безделник" ми е контрапозитивна

съжалявам, че май осрах темата рано рано
и за да не съм съвсем безполезен- за мене парите стигат когато не знаеш кога ти влизат (всяка седмица/ месец или там когато влизат). примерно ако ти плащат всеки две седмици да не знаеш този петък плащат ли или е следващия. това е положението. за някой хора това са 1000 лева на месец, за други... повече
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
8к евро на месец биха ми позволили всеки месец да не помислям за работа... И да си се занимавам със собствените неща/хобита ... Ама дали пак няма да излезе бизнес от това...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз по-скоро го виждам като момент, в който може да "укротиш топката". По-малко работа, по-малко стрес, повече забавления, пътувания и време за приятели и семейство. Или 1-2 години почивка и после нов старт/ново начало (като Робърт Кийосаки
). А определена цифра не мисля, че ще ме накара да се пенсионирам. Все пак един ден ще имам наследници - и те трябва да са уредени или поне със силен старт 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
2к са за никъде, ама виж една 10ка ще ме успокои за известно време, но едва ли ще седя без да работя, просто ще си накупя по скъпи играчки и ще им се радвам спокойно, ще имам достатъчно за всякакви нормални разходи като бял човек 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Зависи малко и много къде ще живея.
Ако говорим за сам човек,който мисли и се грижи за себе си само,да 2 бимберици на месец са ОК. За София са преживяване, за прованса са добре,а за село са си хай-лайф и финансов елит чорбаджийската схема
.
Инак,ако ти кажат дали да бачкаш за 3 бона или да вземаш 1000 с лежане по цял ден,предполагам мнозинството какво ще избере
Ако говорим за сам човек,който мисли и се грижи за себе си само,да 2 бимберици на месец са ОК. За София са преживяване, за прованса са добре,а за село са си хай-лайф и финансов елит чорбаджийската схема

Инак,ако ти кажат дали да бачкаш за 3 бона или да вземаш 1000 с лежане по цял ден,предполагам мнозинството какво ще избере

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
10-15К лв на месец ще ми стигнат перфектно за да не се сетя за работа никога повече 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Въпросът е интересен... Зависи откъде тръгваш. Ако имаш собствено и обзаведено жилище, изправен и надежден автомобил, нямаш някакви болни амбиции и не предвиждаш сериозни разходи в обозримото бъдеще, може би наистина 2 бона на месец са достатъчни да си живееш спокойно. Но ако изплащаш заеми, имаш ипотеки или пък си тръгнал да превземаш света - просто няма сума, която да "те успокои". Също така зависи къде живееш - с 2 бона в София може едва да вържеш бюджета за месеца, а в някое пропаднало село в северозапада си цар... Всичко е относително.
Аз лично съм си осигурил всичко необходимо, не робувам на вещи, не ми пука как ме възприемат околните и затова 1 000 лева на месец са ми напълно достатъчни да си платя сметките и да изкарам месеца. Разбира се, така няма как да посрещна някакъв сериозен разход (примерно - да сменя скоростната кутия на колата), няма да има "екстри" (последния смартфон или хотел с ол-инклузив) и не трябва всички данъци и застраховки да се събират в един месец. Но при правилно планиране и малко късмет - хилядарка на месец напълно ме оправя.
Аз лично съм си осигурил всичко необходимо, не робувам на вещи, не ми пука как ме възприемат околните и затова 1 000 лева на месец са ми напълно достатъчни да си платя сметките и да изкарам месеца. Разбира се, така няма как да посрещна някакъв сериозен разход (примерно - да сменя скоростната кутия на колата), няма да има "екстри" (последния смартфон или хотел с ол-инклузив) и не трябва всички данъци и застраховки да се събират в един месец. Но при правилно планиране и малко късмет - хилядарка на месец напълно ме оправя.
Последна промяна Borymeckata на 02 Мар 2017, 19:38, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Много зависи колко хай майтанънс приятелка имаш 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Bogat-Beden написа:Инак,ако ти кажат дали да бачкаш за 3 бона или да вземаш 1000 с лежане по цял ден,предполагам мнозинството какво ще избере
Е тука е тъжната истина.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Много бързо писва да си безделник ( от опит ) 

Някога отдавна превърнах хобито си в работа. Е, когато стана работа се появиха някакви негативи, но продължавам да си го харесвам и ако има някакви допълнителни пари единственото, което мога да направя е някое от другите си хобита работа. Иначе това с лежането по гръб не го разбирам, явно не са ме възпитали правилно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Интересно ми е хората които казват че 2к на месец не би им стигнало, какви разходи толкова да имаш за месеца че 2к да не ги покрият.
АКо имаш семейство деца горе-долу разбирам, там не са малко разходите, но все пак моите родители никога не са взимали повече от 700лв/месец всеки и въпреки това успяваха да платят сметки разходи и да се грижат за мен и сестра ми, вярно не са ни глезили нито сме имали последен модел телефончета и разни други простотии ама не са и трябвали...
А от 3 години живея сам и си бачкам проста работа продавач за около 600-700лв на месец, и с тая заплата си покривам разходите(наем сметки храна) без проблеми, хем си угаждам често я нещо сладко, я някаква друга простотия главно за ядене
и пак остава от заплатата до следващата.
Това за Русе, но имам познати в София които без собствено жилище си живеят с под 1000лв на месец, то 70% от България оцелява с доста ниски приходи но там си е вече наистина мизерстване за да изкараш месеца.
ПС: и 1000лв биха ми стигнали в предвид че даже ще е повече от това което изкарвам сега..
АКо имаш семейство деца горе-долу разбирам, там не са малко разходите, но все пак моите родители никога не са взимали повече от 700лв/месец всеки и въпреки това успяваха да платят сметки разходи и да се грижат за мен и сестра ми, вярно не са ни глезили нито сме имали последен модел телефончета и разни други простотии ама не са и трябвали...
А от 3 години живея сам и си бачкам проста работа продавач за около 600-700лв на месец, и с тая заплата си покривам разходите(наем сметки храна) без проблеми, хем си угаждам често я нещо сладко, я някаква друга простотия главно за ядене

Това за Русе, но имам познати в София които без собствено жилище си живеят с под 1000лв на месец, то 70% от България оцелява с доста ниски приходи но там си е вече наистина мизерстване за да изкараш месеца.
ПС: и 1000лв биха ми стигнали в предвид че даже ще е повече от това което изкарвам сега..
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
10 000 лева, да имам пари за хобитата защото имам 4-5 и парите си вървят, ще си живея в планината, ще си отглеждам храната защото и сега се стремя към това, демек разходи за дискотеки, ресторанти няма да имам,
Пари за марината ще трябват и някакво гориво, лодка да си купя, че ме кефи лятото около островите в Гърция да си бръмча с лодка.
Кинти за джипките, една за лов и оффроуд и една по гиздава да дърпа лодката
обаче като имам време 2 от хобитата ще си станат и бизнес 
Пари за марината ще трябват и някакво гориво, лодка да си купя, че ме кефи лятото около островите в Гърция да си бръмча с лодка.
Кинти за джипките, една за лов и оффроуд и една по гиздава да дърпа лодката

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3