Пежо купи Опел
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Пежо купи Опел
Вече официално Опел е собственост на Пежо:
https://fakti.bg/avto/227019-oficialno- ... =firstpage
Да им е честито!
https://fakti.bg/avto/227019-oficialno- ... =firstpage
Да им е честито!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Пежо купи Опел
От коментарите под статията:
Новата марка щяла да се казва "Пепел"
Новата марка щяла да се казва "Пепел"

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Бойко с тия заеми дето тегли от 16 млрд. можеше да си купим и Орел и Пежо заедно.
Майтапа настрана сделката е добра и за двете компании. Хлопел ще даде турбо бензинките, Пежо ще даде нафталините и реално всички ще могат да предложат еднакво добри и дизелови и бензинови коли.

Майтапа настрана сделката е добра и за двете компании. Хлопел ще даде турбо бензинките, Пежо ще даде нафталините и реално всички ще могат да предложат еднакво добри и дизелови и бензинови коли.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
madafaka_donkele написа:Бойко с тия заеми дето тегли от 16 млрд. можеше да си купим и Орел и Пежо заедно.![]()
.
Недей го кара да работи,моля ти се

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
В цената е включен и патентът за ръждата.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
В интерес на истината, при Астра G, Вектра C и моделите след тях, проблема с ръждата е решен.
only rear wheel drive
michev написа:В интерес на истината, при Астра G, Вектра C и моделите след тях, проблема с ръждата е решен.
Проблема с ръждата при опел е трудно решим и единственият начин да се реши е да мине много време и да измрат всички, които някога са имали опел от онези години. Аз съм карал вектра Б (при която проблема също е решен, ама само до 8-мата година). Невероятна кола, стабилна, приятна за управление, добър разход, много добри спирачки, невероятни седалки, но ГНИЕ. Гние както ламарината, така и всички кабели в коша. Колкото до астра Г - не знам какво имаш предвид под "решен

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Ти май не четеш внимателно, писал съм след кои модели ръждата е отстранена! Пиша това на база личен опит от поддръжка на автопарк с 38 опела, произведени между 1999 и 2008 година, до момента от тях няма нито един изгнил, пък който иска нека вярва.
only rear wheel drive
Май ти не четеш какво си написал. Прочети си го. Не си написал "след", а "при астра г и след..."
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
madafaka_donkele написа:Бойко с тия заеми дето тегли от 16 млрд. можеше да си купим и Орел и Пежо заедно.![]()
Според мен и дизелите на опел са по-добри. В офиса имаме инсигниа екофлекс и 308 хди (най-масовия дизел, май 1.6).
Опела уж дефорсак (2 литра, 120-130коня някъде) върви по-добре и по-малко харчи, докарва до близо кило нафта надолу от разхода на пежото
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Опел като цяло имат страхотни двигатели. Имаха проблеми със старите дизели, бензинките от първите Екотек също бяха калпави, но голяма част от тия проблеми се дължат на неправилна поддръжка и малоумната идея, че маслото не трябва да се сменя едва ли не. Аз заставам зад думите си, че Опелите цялостно са по-здрави коли от Волксвагените, да не говорим от Френските кенефи. Просто компанията не издържа на конкуренцията в маркетинга и от там продажбите доста паднаха. Имаше и период в който компанията лежеше на стари лаври когато другите вкарваха куп екстрички в моделите си, което пак опря до маркетинга чрез който разни хора ти обясняват как ти трябват един куп неща, които всъщност не ти трябват. Корейските курници също имаха пръст защото продаваха боклуците си натъпкани с екстри за без пари, а компания като Опел направи грешката да им продава реално най-важното нещо с което те оцеляха да се движат по пътя - двигателите си. И още много неща все в тая посока. Отделно Волксваген почнаха да си маскират колите като разни там Шкоди и Сеати със занижена цена. Маркетинга на Опел куцаше, това ги съсипа.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- michev
- старши ентусиаст
-
efren написа:Май ти не четеш какво си написал. Прочети си го. Не си написал "след", а "при астра г и след..."
И кое е неясното? ПРИ Астра G значи, че включва и нея, а също така следващите модели! Астра G не гние!
only rear wheel drive
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Маркетинга на Опел куцаше, това ги съсипа.
Tц. Многото пенсионери/коне с капаци, невдяващи елементарни неща начело на всякакви отдели, tower-и и т.н. ги съсипа. РаботИл съм макло за GM имАх пряк досег с кораба майка директно и вервай ми цяло чудо е, че оцеляха досега. Даже имам силни съмнения, че due diligence-a e манипулиран от страна на GM с цел замаскиране на всичко, ама то ще се чуе...евентуално

А що оплю Шкодилаците и испанските мухи

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не, не, не си ме разбрал, аз не ги плюя и не казвам, че са лоши. Просто имам предвид хода Волксваген да произвежда 30 еднакви коли под различна марка и модели, като 29 от тях са 1.9тди(който е най-железни им мотор и до ден днешен) и така залъгаха хората, че си купуват нещо различно. 

In God we trust, all others we track.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2