Имате ли собствен бизнес, как изкарвате пари отвъд заплатата
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stick_it
- Потребител
-
- Кара: E46 328CI, Honda Hornet 600, Е46 М3
- Мечтае да кара: fighter jet
Имате ли собствен бизнес, как изкарвате пари отвъд заплатата
Здравейте колеги
От доста време се чудя за започване на собствен бизнес, или по някакъв начин да изкарвам пари отделно от заплатата ми. Заплатата която взимам, е доста добра, повече от колкото по-голямата част от населението на България взима, и имам възможност да инвестирам време и пари, в нещо, което ще ми осигури още по-големи доходи.
Собствен бизнес досега не съм започвал, но при подходящата идея, съм готов да го направя на момента. Занимавал съм се със стоковата борса, като от там имах печалби, макар минимални, нооо, не мисля че тя е за мен.
Имам разни варианти, с които мога да изкарам допълнително доходи, но са твърде mainstream, и честно казано не ми се занимава с тях.
От известно време, имам една сума пари в сметката, която само се трупа и трупа, и честно казано не виждам особено смисъл да стоят тея пари да "гният" там
, а и почвам да мисля постоянно разни глупости, как боядисвам bmw-то тъмно синьо или червено, stance-вам го и т.н, което реално няма да има никакъв benefit, а ще е само за кеф.
Тааа, да. Кажете вие какво правите по въпроса (ако правите нещо). Имате ли си собствен бизнес, инвестирате ли парите си в нещо, или просто ги пазите и трупате, я за черни дни, я за апартаментче. Дори и да не сте събрали, ако бяхте, в какво бихте ги вложили?
Поздрави

От доста време се чудя за започване на собствен бизнес, или по някакъв начин да изкарвам пари отделно от заплатата ми. Заплатата която взимам, е доста добра, повече от колкото по-голямата част от населението на България взима, и имам възможност да инвестирам време и пари, в нещо, което ще ми осигури още по-големи доходи.
Собствен бизнес досега не съм започвал, но при подходящата идея, съм готов да го направя на момента. Занимавал съм се със стоковата борса, като от там имах печалби, макар минимални, нооо, не мисля че тя е за мен.
Имам разни варианти, с които мога да изкарам допълнително доходи, но са твърде mainstream, и честно казано не ми се занимава с тях.
От известно време, имам една сума пари в сметката, която само се трупа и трупа, и честно казано не виждам особено смисъл да стоят тея пари да "гният" там

Тааа, да. Кажете вие какво правите по въпроса (ако правите нещо). Имате ли си собствен бизнес, инвестирате ли парите си в нещо, или просто ги пазите и трупате, я за черни дни, я за апартаментче. Дори и да не сте събрали, ако бяхте, в какво бихте ги вложили?

Поздрави

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Имате ли собствен бизнес, как изкарвате пари отвъд запла
Имам собствен бизнес и да ти кажа завиждам на онези с добрите заплати
. Почиват си по-добре, работят в някакъв колектив.
В бизнеса няма приятели, никога не почиваш истински, дали ще изкарам пари не е сигурно и въобще не е толкова розово и безгрижно.
Така е при мен, при други може би е различно.
Трябва много добре да обмислиш собствен бизнес!!?

В бизнеса няма приятели, никога не почиваш истински, дали ще изкарам пари не е сигурно и въобще не е толкова розово и безгрижно.

barty написа:Имам собствен бизнес и да ти кажа завиждам на онези с добрите заплати. Почиват си по-добре, работят в някакъв колектив.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
vladobate написа:barty написа:Имам собствен бизнес и да ти кажа завиждам на онези с добрите заплати. Почиват си по-добре, работят в някакъв колектив.
Мдаа , така е . Стреса е огромен . Собствен бизнес задължително ( в твоята ситуация ) във вид нещо като хоби или развлечение , но на каква цена като краен финансов резултат не е ясна .

И аз имам собствен бизнес, и завиждам на хората с добра заплата и работно време
Не знам каква сума имаш в сметката, но започване на бизнес се прави с пари, много отделено време и зависимост от бизнеса едни 6-24 месеца има само разходи, който трябва да покриваш със заделене пари.
Аз бих си купил къща в някое близко село до града в който живея, да дишам чист въздух, да си късам пресен лук от градинката и така

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Много е важно какво те влече и какво би правил. Братът на жена ми е меринджей, отива на работа към 10:00 и си тръгва към 12:00. Взима 5-10 000 на месец и постоянно се оплаква колко му е скучно и как няма разтеж. Цял следобед спи, ходи на фитнес, дори кара служебната си кола и няма желание за своя. Познавам и едно момче, дето има семеен бизнес - произвеждат някакви @#&*%. Работят обаче до обед и после няма какво да правят. Момчето обаче се е самонаучило да прави изолации, купило си е бус, скеле, обикаля и работи. Научи се да лепиш плочки - ще се сцепиш от работа и ако не те мързи и ги лепиш хубаво, ще си докарваш поне по още няколко бимберици месечно. А за собствен сериозен бизнес, колегите са написали много добре. Аз започнах като хамалин на площад Македония на 15 години за през лятната ваканция, след 20 години започнах да жьна плодовете на усилен труд и себеотрицание. Ако сега бях на 15 и знаех какво ме очаква, едва ли бих започнал същото.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Прощавай колега,но това с плочките е ,,меко казано,, несериозно.Към колегата stick_it, щом ти стигат парите и тенденцията да намалеят е нула.За какъв тие тооо нов бизнес радвай се на живота,че втора серия няма
.Обикаляй

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Зависи си от човека, за някой е несериозно, за друг - хоби...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Както всичко и това има + и -. За мен най-големите + са, че няма шеф и няма работно време
, но като се изсипе 1 тон бумащина на главата ти хич не е весело.Като дойдат да ти проверяват обекти това контакти замерват, климати-млимати ,пожарогасители и изобщо ти се отщява тоя собствен бизнес, а друг голям -, е че нямаш сиг. доход всеки месец, както като си на заплата.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имането на шеф не е лошо, защото той е последният буфер който отнася негативите. В твоя бизнес ти го отнасяш.
Относно работното време, имаш ли бизнес мисълта ти е все там а това е 24/7 работно време.
Пак казвам, това е когато разчиташ бизнеса да те храни и всички разчитат на теб.
Относно работното време, имаш ли бизнес мисълта ти е все там а това е 24/7 работно време.
Пак казвам, това е когато разчиташ бизнеса да те храни и всички разчитат на теб.

Сериозен бизнес не виждам как бих започнал. Първо, че се изискват определени бизнес познания, второ - за бизнес си трябва нюх, който не всеки притежава. Дори някога да започна нещо подобно, би било развиване на някое мое хоби, свързано с работата ми. А да взимаш 5-10 бинки месечно и животът ти да е скучен е трудно постижимо според мен
явно е до човек

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не е нужно да имаш собствен бизнес освен официалната работа, за да си докарваш нещо прилично отгоре. Аз примерно се занимавам с няколко неща настрана, едно-две от тях ми докарват по някой лев отгоре, но не е много постоянно. Но пък заплатата ми е ОК, така че се оправям 

Si non confectus, non reficiat.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Zagy написа:Не е нужно да имаш собствен бизнес освен официалната работа, за да си докарваш нещо прилично отгоре. Аз примерно се занимавам с няколко неща настрана, едно-две от тях ми докарват по някой лев отгоре, но не е много постоянно. Но пък заплатата ми е ОК, така че се оправям
+1
И аз така правя, освен основната работа, набарах една страхотна малка нишичка с един атрикул и капе прилично. Трябва си и труд де, замислил съм се да си спретна и магазинче с тези стоки, но за момента съм сам човек и магазин все още не е възможен...Но кой знае.
Трябва да е ясно едно обаче, дори да ти е страничен и хоби бизнес, не може да седнеш и само да чакаш да те навалят парата и клиентите.
Трябва си да отделяш внимание и мисъл в това, което правиш. Не чак 24/7 да го мислиш, но все пак...
- stick_it
- Потребител
-
- Кара: E46 328CI, Honda Hornet 600, Е46 М3
- Мечтае да кара: fighter jet
Мерси за отговорите
Аз съм мислил какви ли не глупости... от създаването на най-различни системи (аз работя в IT сектора), до купуване от ebay неща за 0.99 долара, които при нас вървят по 12-13 лева, и да ги продавам в онлайн магазин за 7 (примерно). Разликата между тези два примера е доста голяма, понеже за първото, се изисква доста акъл, работа, проучване, изпипване и т.н, но е напълно постижимо. Ако "мине номера" избиваш рибата. От друга страна, втория пример е сравнително лесен, механичен, не се изисква много мислене, и т.н. Дори в днешно време е толкова лесно да направиш вървежен онлайн магазин (дори само със страница във FB), че повечето хора не биха повярвали.
По втория начин, също можеш да правиш някви странични пари, но няма да е нещо кой знае какво. Нали... изключваме, ако от магазина се купят 50 000 неща, като за всяко от тях имаш по 5 лева надценка
Taa това са просто два примера, чрез които човек може да има странични приходи.
Това което спомена колегата Е.Димитров, също е много хитър начин, и в повечето случаи "капе", както той самия спомена
, но не е особено лесно да се открие такава ниша, било то продукт, услуга или нещо друго, и ако ти хрумне, можеш да се считаш късметлия 

Аз съм мислил какви ли не глупости... от създаването на най-различни системи (аз работя в IT сектора), до купуване от ebay неща за 0.99 долара, които при нас вървят по 12-13 лева, и да ги продавам в онлайн магазин за 7 (примерно). Разликата между тези два примера е доста голяма, понеже за първото, се изисква доста акъл, работа, проучване, изпипване и т.н, но е напълно постижимо. Ако "мине номера" избиваш рибата. От друга страна, втория пример е сравнително лесен, механичен, не се изисква много мислене, и т.н. Дори в днешно време е толкова лесно да направиш вървежен онлайн магазин (дори само със страница във FB), че повечето хора не биха повярвали.
По втория начин, също можеш да правиш някви странични пари, но няма да е нещо кой знае какво. Нали... изключваме, ако от магазина се купят 50 000 неща, като за всяко от тях имаш по 5 лева надценка

Taa това са просто два примера, чрез които човек може да има странични приходи.
Това което спомена колегата Е.Димитров, също е много хитър начин, и в повечето случаи "капе", както той самия спомена

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
колегата се чуди по-скоро какво да направи със спестените пари и след като го отказахме от собтсвен бизнес, трябва да го насочим къде да ги вложи.
Не знам с какви средства разполагаш, но аз бих инвестирал в недвижими имоти (над средното ниво), които ще отдам под наем.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2