Кола до 2к?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Кола до 2к?
Здравейте колеги,
след като преди повече от година ми разбиха и ограбиха колата, започнах да я спирам в една автокъща заради липсата на гаражи под наем в квартала както и липсата на платен паркинг. Всичко е точно с изключение на факта, че трябва сутрин и вечер да се разхождам по 800 метра и след като вече година и малко го правя, взе да ми втръсва. За капак трябва да се съобразявам и кога вкарвам/изкарвам колата, а някак не ми харесва идеята в петък вечер да трябва да се прибирам до 20ч, за да мога да я вкарам, преди да затворят кепенцата. Та, идеята ми е главно да си взема някаква барака, която да спирам пред блока, без да я мисля, че ще ми я тафят пък и дори да го направят, да не е някаква колосална сума. Да си ходя до автокъщата да си взимам БМВ-то или като ходя при приятели в Люлин, Младост и т.н да я спирам, без да я мисля. И да, знам, че е тъпо да я мисля тая кола, която далеч не е скъпа, но явно за БГ стандарта и за апашите е доста апетитна особено и като оборудване /М-волан, нави и т.н/. Та може ли да ми препоръчате някаква що-годе надежда кола до 2к, която да си пърпоря насам-натам единствено градско, а в повечето случай да я ползвам я зимата, я като вали дъжд, я като ми се спи и не ми се разкарва пеша до БМВ-то.
Предполагам, че бензин е логичният избор, търся нещо тип/размер Опел корса 1.2/1.4 с непретенциозна поддръжка? Хубаво ли е да има газ или това по-скоро би било минус?
Благодаря за съветите предварително!
след като преди повече от година ми разбиха и ограбиха колата, започнах да я спирам в една автокъща заради липсата на гаражи под наем в квартала както и липсата на платен паркинг. Всичко е точно с изключение на факта, че трябва сутрин и вечер да се разхождам по 800 метра и след като вече година и малко го правя, взе да ми втръсва. За капак трябва да се съобразявам и кога вкарвам/изкарвам колата, а някак не ми харесва идеята в петък вечер да трябва да се прибирам до 20ч, за да мога да я вкарам, преди да затворят кепенцата. Та, идеята ми е главно да си взема някаква барака, която да спирам пред блока, без да я мисля, че ще ми я тафят пък и дори да го направят, да не е някаква колосална сума. Да си ходя до автокъщата да си взимам БМВ-то или като ходя при приятели в Люлин, Младост и т.н да я спирам, без да я мисля. И да, знам, че е тъпо да я мисля тая кола, която далеч не е скъпа, но явно за БГ стандарта и за апашите е доста апетитна особено и като оборудване /М-волан, нави и т.н/. Та може ли да ми препоръчате някаква що-годе надежда кола до 2к, която да си пърпоря насам-натам единствено градско, а в повечето случай да я ползвам я зимата, я като вали дъжд, я като ми се спи и не ми се разкарва пеша до БМВ-то.
Предполагам, че бензин е логичният избор, търся нещо тип/размер Опел корса 1.2/1.4 с непретенциозна поддръжка? Хубаво ли е да има газ или това по-скоро би било минус?
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Кола до 2к?
Като ще е корса, по-добре да е Пунто. 193см. съм и двама като мене на предните седалки се събираме. Демек е широчка отвътре. 1.1 двигател, 55 коня, софийско градско 7/100, зимата 8/100. Всички ремъци и ролки са ти под 100лв. без каквито и да е отстъпки. Средно са по 1000лв., за 1500 ще е лъскачка отвсякъде. За 2к, има 1.4 турбо бенДзин 130кс., ако искаш да си оса
Хондю Цвик. За 2к 97-98-а модела, 6-та генерация, 1.4, 90 коня. По-скъпи консумативи и поддръжка от пунтака, но ако намериш седана с 4 врати е доста по-широка кола. Същия разход, като пунтото.

Хондю Цвик. За 2к 97-98-а модела, 6-та генерация, 1.4, 90 коня. По-скъпи консумативи и поддръжка от пунтака, но ако намериш седана с 4 врати е доста по-широка кола. Същия разход, като пунтото.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
И мен от известно време ме гони таз мисъл. Даже си мисля конкретно, че дачия е добър вариант, по-височка е и може да се качва на тротоари, носи на обикновена газова и като цяло частите и са доста евтини. Може би и защото имам преки наблюдения над 1.4 75 коня дачия на 500 хил км на бащата
Двигателят все още не бута маслото и работи като часовник.

Последна промяна drago9205 на 10 Апр 2017, 21:01, променена общо 1 път
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
dextuar написа:Здравейте колеги,
с непретенциозна поддръжка? Хубаво ли е да има газ или това по-скоро би било минус?
вземи си едно 318и е36 ... доколкото съм забелязал по темите нямаш проблеми с финансите ... вкарай го в доверен сервиз, смени всичко гумено, обслужи всички ключови възли (включително смяна на всички маркучи в коша - водни, хидравлични, въздух към мотора) и след това само си сипвай газ и сменяй масло на 6к км и не се занимавай да я мислиш ... имам доста познати които си взеха 318ки, нямат вид, но технически ОК ... ми карат си някой вече над 200к км (от тях направени) ... вече единия в сервиза го питат що не си купи нова кола ... отговора е "ми нищо й няма" .... та помисли си по тоя въпрос ... някое седанче с газ ... може да свърши работа ако няма гнилоч
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Обмислям съм и варианта за 36-ца, но доколкото съм чел във форума, читави бройки за тия пари няма, а аз поддържана кола си имам, трябва ми някакъв заместител и то не за 100% от времето, а и да ти кажа имам познати, на които още им крадат халогените на 36-ците, та няма да е БМВ. Все си мислех, че модела (Е90) става все по-стар и няма да е толкова апетитен, а то се получава точно обратното, навярно защото става и все по-масов. Както и да е, няма да е БМВ със сигурност. А и искам нещо леко по-високичко я за зимата, я за някой тротоар, я за някой по-така неподдържан път като ходим по поляните.
Относно пунтото, все са ми казвали Алфа, Фиат и т.н италиански коли да не взимам, та надеждно ли се води, ремонтите по тези коли ясно, че са в пъти по-евтини от на БМВ, но все пак не искам да е постоянно в сервиза, затова гледам и по-стари коли, но по-просто устроени, за да се направят веднъж, ако се наложи, и после само масло, ако е възможно.
Относно пунтото, все са ми казвали Алфа, Фиат и т.н италиански коли да не взимам, та надеждно ли се води, ремонтите по тези коли ясно, че са в пъти по-евтини от на БМВ, но все пак не искам да е постоянно в сервиза, затова гледам и по-стари коли, но по-просто устроени, за да се направят веднъж, ако се наложи, и после само масло, ако е възможно.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
не са по-евтини ремонтите от на е36
вервай ми
ако си мислиш, че ще вземеш и ще караш без поддръжка ... за тебе е новата Фиесата ... 7лв на ден
по-евтино от такси ще ти легне поне ... щото с тия дърти дараци без поддръжка 

ако си мислиш, че ще вземеш и ще караш без поддръжка ... за тебе е новата Фиесата ... 7лв на ден

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
И това го мислех с тая фиеста, ама дори тя не става за пред блока, колкото и жалко да звучи. Отделно имаш и каско, което на нова кола винаги е цифра. Абе с две думи - не е оферта. Все пак някой да каже нещо хубаво за корса, пунто, нещо от този калибър?host написа:не са по-евтини ремонтите от на е36вервай ми
![]()
ако си мислиш, че ще вземеш и ще караш без поддръжка ... за тебе е новата Фиесата ... 7лв на денпо-евтино от такси ще ти легне поне ... щото с тия дърти дараци без поддръжка
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dextuar написа:Обмислям съм и варианта за 36-ца, но доколкото съм чел във форума, читави бройки за тия пари няма, а аз поддържана кола си имам, трябва ми някакъв заместител и то не за 100% от времето, а и да ти кажа имам познати, на които още им крадат халогените на 36-ците, та няма да е БМВ. Все си мислех, че модела (Е90) става все по-стар и няма да е толкова апетитен, а то се получава точно обратното, навярно защото става и все по-масов. Както и да е, няма да е БМВ със сигурност. А и искам нещо леко по-високичко я за зимата, я за някой тротоар, я за някой по-така неподдържан път като ходим по поляните.
Е36 и аз не те съветвам да взимаш.
Пунтото е много корава машинка.Аз имах като трета кола пунто 1.1,55кс и го използвах само за ходене на риба и на работа зимата.За 4.5 години и 30к км съм му сменявал само масло и филтри.Ремонтиран е само алтернатора и копчето за ел стъклото на шофьорската врата...това е.гумите са му 13-ки(евтиния

Следващия модел пунто пак не е лош,но мисля,че не е толкова надеждно колкото първото.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Вземи си компакт е36 от последните, има ис-ки автомат с газ, уникална кола за София, а и маниаците не ги харесват и не ги "тунинговат".
Кола до 2к?
От описаното излиза, че ще караш 90-ката супер рядко и се обезмисля изобщо да я имаш. Аз бях в същото положение и в крайна сметка разкарах БМВ-то, останах с евтината и заживях по-щастлив.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Взех един голф2 от Австрия за 250 евро просто ей така, щях да го пускам за продан, но докато го снимам, пък в сайтовете някакви регистрации, та един щеше да го взима, та друг щеше... Ако искаш ще ти го дам за 800 лв, не е регистриран, със сервизна книжка, водена от начало до край 180 000 км, 1,3 пълен инжекцион, 3 врати, 92год., тъмно син, Rabbit, четири почти нови зимни гуми, нова ауспухна система, нови дискове и накладки, фактура от австриеца за ремонти от 2016та за 1200 евро. Няма хидравлика, много малко ръжда, джантите са ръждясали, кожата от тавана отзад се е отлепила частично. Трябва да се плати екотакса, гражданска и регистрация, да се обслужи откъм масла и филтри и да се смени ангренажния ремък, защото е сменян на 100 000км. Имам и едно Пежо 106, 950куб., дадох на баща ми едно Бмв и той сега не ще пижото, купувал съм му го почти ново, 94та е, не знам на колко км, но няма 200 000 сигурно, него мога да ти дам за 500 лв, то е също с почти нови летни гуми и още един комплект чисто нови летни гуми, че дьртия ме обърка преди няколко години и му купих още едни, та така. Не знам тука модераторите да не сметнат, че ми е грешно мнението, ако е така, да се трие. Преди време предложих тука едно старо Бмв от един дядка в Австрия и ме нахокаха, та се отказах да предлагам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Ползвайте таксита,като толкова ги пазите тия баварки.
Излиза по-евтино,вместо да поддържаш две коли.
Бахти и ламарините, Ше и треперя да не я надраскат .....
Излиза по-евтино,вместо да поддържаш две коли.
Бахти и ламарините, Ше и треперя да не я надраскат .....
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Колега, с тези изисквания направо се мятай на някоя Лада Нива! :)
А ако ти се струва това шега, взимай Голф 3. Знам сега какво ще ме направите, защото съм чел тук такива мнения за Голфовете, ама това е железна машина. 1,4 бензин 75 к.с. или 1,6 бензин 101 к.с. - малък данък, малка гражданска, само разхода отива към 7-8, но ако намериш читава, почти няма какво да й правиш, а частите вече са евтини. Има ги и по морги, че все още са масови.
А ако ти се струва това шега, взимай Голф 3. Знам сега какво ще ме направите, защото съм чел тук такива мнения за Голфовете, ама това е железна машина. 1,4 бензин 75 к.с. или 1,6 бензин 101 к.с. - малък данък, малка гражданска, само разхода отива към 7-8, но ако намериш читава, почти няма какво да й правиш, а частите вече са евтини. Има ги и по морги, че все още са масови.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
бмв-то не разкарвам вътре ще спя глави ще троша но бмв-то не продавам щото ми го крадели
Вземи си едно пежо 106 брат ми го кара неговото без 1.4л маасло 1 месец а то събира 3.2л след като му създаде проблем замерих компресията че и останах учуден 14 бара на кола на 20 години
двигател 1.0 55 коня просто точно този модел пежо 106 2 генерация е много надеждно евтино от всякъде, агренажен ремък ролка и помпа 49 евро INA
така го мъчи и се чуди кога ще се предаде а колата върви на пушка.