Отключване на Iphone 5/проблем с Мтел
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Отключване на Iphone 5/проблем с Мтел
Колеги, имам един Iphone 5 от около две години, телефона е купуван от Мтел преди 3 години и половина (отдавна изтекъл договор и гаранция) и тия дни като минах към Виваком съвсем бях забравил, че телефона вероятно е заключен към Мтел. Звънях им на съпорта и си дадох IMEI номера, за да ми пратят кода или каквото там трябва за отключване, но днес ми се обадиха и ми казаха, че не можело, защото титуляра на телефона (този, който го е купил през 2013та) имал просрочени задължения и нямало да ми го отключат. Разправях се по телефона с тях, но не можело, въпреки, че телефона е с изтекла гаранция и нямам нищо общо с титуляра - не можело.
Какви са ми опциите, някой сблъсквал ли се е с такъв проблем, мисля да отида утре в техен офис и да се разправям, ще ги заплаша и с КЗП.
Какви са ми опциите, някой сблъсквал ли се е с такъв проблем, мисля да отида утре в техен офис и да се разправям, ще ги заплаша и с КЗП.
Si non confectus, non reficiat.
Re: Отключване на Iphone 5/проблем с Мтел
Предварително да кажа че не съм на ти с тези истории но веднйж имах подобен проблем с един айфон .Оправиха го набързо .Едно момче дойде със един модем,чрез wi- fi връзка качи и инсталира някакъв софт или просто настройките на новия оператор,имаше и на ръка някакви настпойки.Цялата работа отне 5 мин.
Бития бит...
Кой айфон е заключен/ отключен се подържа от епъл. Всеки айфон като се сет-ВА търси връзка с епъл и проверява дали е заключен/ отключен. Отключването става като оператора подаде имей на телефона на епъл и те го маркират като отключен. Така че няма кодове.
Оперетора ако може да покаже ( а те могат) по документи че има неизплатени задължения - Аз не мисля че ти имаш вариант те да ти го отключат.
Остава или да платиш на някоя фирма която има контакт в епъл и отключва срещу заплащане или да се джейлне телефона. Има и други варианти, но те не са за тука...
Кой айфон е заключен/ отключен се подържа от епъл. Всеки айфон като се сет-ВА търси връзка с епъл и проверява дали е заключен/ отключен. Отключването става като оператора подаде имей на телефона на епъл и те го маркират като отключен. Така че няма кодове.
Оперетора ако може да покаже ( а те могат) по документи че има неизплатени задължения - Аз не мисля че ти имаш вариант те да ти го отключат.
Остава или да платиш на някоя фирма която има контакт в епъл и отключва срещу заплащане или да се джейлне телефона. Има и други варианти, но те не са за тука...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
1:1 едно с моята история, с разликата, че аз се сетих преди да сменям оператора. Пак за 5-ца ставаше дума. Отказаха ми отключване със същия аргумент. Единствения вариант да ми го отключат бил срещу 150 лв
оптимисти... Продадох си телефона заключен и взех тоя на сестрата,(също заключен, но го отключиха без приблем), който е на една година подменен гаранционно. Та по-добре за мен стана в моя случай.

- Zagy
- нафтения
-
Апарата е извънгаранционен вече - не може ли да го отключат? Разбирам да е в гаранция ама...
Утре ще си пробвам късмета в техен офис и ще видим какво ще стане. Ще пробвам да ги натисна, пък дано съм късметлия. Ако се сещате къде и как става отключването - дайте идеи, може на ЛС.
Утре ще си пробвам късмета в техен офис и ще видим какво ще стане. Ще пробвам да ги натисна, пък дано съм късметлия. Ако се сещате къде и как става отключването - дайте идеи, може на ЛС.
- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Какъв е смисъла да си губиш времето и нервите да ходиш до офис! Щом са ти казали, че няма, значи -няма, в което има резон. По добре ги питай колко дължи стария собственик, мъкар че за 5ца едва ли ще си заслужава някакво плащане.
- Zagy
- нафтения
-
Не казват колко дължи - било поверително. Казаха само, че не е малка сумата.
Ще ида така или иначе да се разправям и лично, пък ще видя какво ще излезе.
Ще ида така или иначе да се разправям и лично, пък ще видя какво ще излезе.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Ако не се справиш има вариант с TURBO SIM провери в нета за какво става въпрос.Налагало ми се е 2 пъти да слагам турбо сим на два телефона купени от чужбина и двата пъти проработи без проблем.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Ще използвам темата на колегата за да питам знаете ли как бих могъл да отключа Iphone 6 заключен към icloud?
С решение на ВКС вече нямат възможност да заключват телефоните но те могат да се възполват от завареното полужение,второ важно е ако е изплатен и после е натрупал задължение теб нете интересува и трябва да го отключат
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Във форума на iphone, има тема и конкретен човек,който ги отключва ( към оператори, icloud, пароли ).
Лично съм го пробвал и е много коректен.
Лично съм го пробвал и е много коректен.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Zagy написа: съвсем бях забравил, че телефона вероятно е заключен към Мтел.
Съвсем беше забравил или като го купуваше много добре знаеше, че е заключен?

Дори полуграматните хлапаци знаят за проблемите създавани от заключени Айфони, а ти не вярвам да си такъв.

Не искам да се заяждам и ти съчувствам, но ако е така ще си платиш за гяволъка и вече са ти посочили как да оправиш нещата. Моите момчета имат продадени 3 айфона, като първия ми го изпрати приятел живеещ в Белфаст и въобще не беше заключен, но имахме всички документи, а следващите два при продажбата им първият зададен въпрос беше дали сме го отключили и съответно това се проверяваше. И двата бяха от Глобул, като първата ни работа след изтичането на договора и плащането на всичко дължимо беше да поискаме отключване и това ставаше незабавно.
Не виждам никакъв смисъл да се оплакваш в КЗП по две причини:
1. Според мен макар и косвено ти се явяваш неизправна страна.
2. Вече там ги няма надъханите и работливи лелки и чичковци, които със социалистически устрем решаваха почти винаги проблемите на пострадалите потребителите(ЕХ КАКВИ ВРЕМЕНА БЯХА и затова не говорете срещу по-старото поколение

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Zagy
- нафтения
-
Пак повтарям - не знаех, че е заключен. Освен това този ми е първият смартфон и когато го купувах си нямах и идея за тия тъпотии със заключването, и затова даже не съм и питал има ли нещо, което трябва да знам.
Както и да е - Мтел няма да ми дадат код, ще опитам по друг начин, ако не стане - ще го продам за 100-150 лева и да ми се маха от главата.
Както и да е - Мтел няма да ми дадат код, ще опитам по друг начин, ако не стане - ще го продам за 100-150 лева и да ми се маха от главата.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И хардуерно ги отключват, ама едва ли е по-евтиния вариант.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Zagy
- нафтения
-
С познати всичко се постига
Отключих си телефона срещу скромна почерпка. Темата е за ключ/триене или каквото преценият админите или модовете.

15 мнения
• Страница 1 от 1