Отключване на Iphone 5/проблем с Мтел

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Отключване на Iphone 5/проблем с Мтел

Мнение от Zagy » 16 Апр 2017, 15:56

Колеги, имам един Iphone 5 от около две години, телефона е купуван от Мтел преди 3 години и половина (отдавна изтекъл договор и гаранция) и тия дни като минах към Виваком съвсем бях забравил, че телефона вероятно е заключен към Мтел. Звънях им на съпорта и си дадох IMEI номера, за да ми пратят кода или каквото там трябва за отключване, но днес ми се обадиха и ми казаха, че не можело, защото титуляра на телефона (този, който го е купил през 2013та) имал просрочени задължения и нямало да ми го отключат. Разправях се по телефона с тях, но не можело, въпреки, че телефона е с изтекла гаранция и нямам нищо общо с титуляра - не можело.

Какви са ми опциите, някой сблъсквал ли се е с такъв проблем, мисля да отида утре в техен офис и да се разправям, ще ги заплаша и с КЗП.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: Отключване на Iphone 5/проблем с Мтел

Мнение от memorex » 16 Апр 2017, 16:43

Предварително да кажа че не съм на ти с тези истории но веднйж имах подобен проблем с един айфон .Оправиха го набързо .Едно момче дойде със един модем,чрез wi- fi връзка качи и инсталира някакъв софт или просто настройките на новия оператор,имаше и на ръка някакви настпойки.Цялата работа отне 5 мин.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Апр 2017, 16:47

Бития бит...

Кой айфон е заключен/ отключен се подържа от епъл. Всеки айфон като се сет-ВА търси връзка с епъл и проверява дали е заключен/ отключен. Отключването става като оператора подаде имей на телефона на епъл и те го маркират като отключен. Така че няма кодове.

Оперетора ако може да покаже ( а те могат) по документи че има неизплатени задължения - Аз не мисля че ти имаш вариант те да ти го отключат.

Остава или да платиш на някоя фирма която има контакт в епъл и отключва срещу заплащане или да се джейлне телефона. Има и други варианти, но те не са за тука...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 16 Апр 2017, 17:08

1:1 едно с моята история, с разликата, че аз се сетих преди да сменям оператора. Пак за 5-ца ставаше дума. Отказаха ми отключване със същия аргумент. Единствения вариант да ми го отключат бил срещу 150 лв :mhihi: оптимисти... Продадох си телефона заключен и взех тоя на сестрата,(също заключен, но го отключиха без приблем), който е на една година подменен гаранционно. Та по-добре за мен стана в моя случай.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 16 Апр 2017, 17:48

Апарата е извънгаранционен вече - не може ли да го отключат? Разбирам да е в гаранция ама...

Утре ще си пробвам късмета в техен офис и ще видим какво ще стане. Ще пробвам да ги натисна, пък дано съм късметлия. Ако се сещате къде и как става отключването - дайте идеи, може на ЛС.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 16 Апр 2017, 18:59

Какъв е смисъла да си губиш времето и нервите да ходиш до офис! Щом са ти казали, че няма, значи -няма, в което има резон. По добре ги питай колко дължи стария собственик, мъкар че за 5ца едва ли ще си заслужава някакво плащане.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 16 Апр 2017, 20:05

Не казват колко дължи - било поверително. Казаха само, че не е малка сумата.

Ще ида така или иначе да се разправям и лично, пък ще видя какво ще излезе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 16 Апр 2017, 21:19

Ако не се справиш има вариант с TURBO SIM провери в нета за какво става въпрос.Налагало ми се е 2 пъти да слагам турбо сим на два телефона купени от чужбина и двата пъти проработи без проблем.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 1337 » 16 Апр 2017, 21:52

Ще използвам темата на колегата за да питам знаете ли как бих могъл да отключа Iphone 6 заключен към icloud?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVAREC1 » 17 Апр 2017, 9:14

С решение на ВКС вече нямат възможност да заключват телефоните но те могат да се възполват от завареното полужение,второ важно е ако е изплатен и после е натрупал задължение теб нете интересува и трябва да го отключат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 17 Апр 2017, 10:36

Във форума на iphone, има тема и конкретен човек,който ги отключва ( към оператори, icloud, пароли ).
Лично съм го пробвал и е много коректен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 18 Апр 2017, 0:27

Zagy написа: съвсем бях забравил, че телефона вероятно е заключен към Мтел.

Съвсем беше забравил или като го купуваше много добре знаеше, че е заключен? :roll:
Дори полуграматните хлапаци знаят за проблемите създавани от заключени Айфони, а ти не вярвам да си такъв. ;)
Не искам да се заяждам и ти съчувствам, но ако е така ще си платиш за гяволъка и вече са ти посочили как да оправиш нещата. Моите момчета имат продадени 3 айфона, като първия ми го изпрати приятел живеещ в Белфаст и въобще не беше заключен, но имахме всички документи, а следващите два при продажбата им първият зададен въпрос беше дали сме го отключили и съответно това се проверяваше. И двата бяха от Глобул, като първата ни работа след изтичането на договора и плащането на всичко дължимо беше да поискаме отключване и това ставаше незабавно.
Не виждам никакъв смисъл да се оплакваш в КЗП по две причини:
1. Според мен макар и косвено ти се явяваш неизправна страна.
2. Вече там ги няма надъханите и работливи лелки и чичковци, които със социалистически устрем решаваха почти винаги проблемите на пострадалите потребителите(ЕХ КАКВИ ВРЕМЕНА БЯХА и затова не говорете срещу по-старото поколение :bowdown: ) Сага там са се наместили едни мърди и връзкари неспособни да решат елементарни неща. :dummy:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 18 Апр 2017, 16:21

Пак повтарям - не знаех, че е заключен. Освен това този ми е първият смартфон и когато го купувах си нямах и идея за тия тъпотии със заключването, и затова даже не съм и питал има ли нещо, което трябва да знам.

Както и да е - Мтел няма да ми дадат код, ще опитам по друг начин, ако не стане - ще го продам за 100-150 лева и да ми се маха от главата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Апр 2017, 13:14

И хардуерно ги отключват, ама едва ли е по-евтиния вариант.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 19 Апр 2017, 19:08

С познати всичко се постига :) Отключих си телефона срещу скромна почерпка. Темата е за ключ/триене или каквото преценият админите или модовете.

Назад към Извън Темата