Религии, талибани, ердогани и други подобни
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Религии, талибани, ердогани и други подобни
Понеже имаме теми за политика, война, филми, бизнес, злато, петрол и какво ли още не, та да спамна и аз със една анкета 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Религии, талибани, ердогани и други подобни
Понеже като възможни отговори има:"нерелигиозен" и "атеист" може ли кратко пояснение за разликата м/у двете?
Благодаря!
Благодаря!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
немо написа:Понеже като възможни отговори има:"нерелигиозен" и "атеист" може ли кратко пояснение за разликата м/у двете?
Благодаря!
И аз това се чудех

Нерелигьозен съм.
П.С. Да са досета ли кой най-богоугоден божи раб ще се развихри в тази тема ?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Дотук атеистите, или нерелигиозните май станахме трима
, очаква се интересно развите на темата 

only rear wheel drive
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Bogat-Beden написа:П.С. Да са досета ли кой най-богоугоден божи раб ще се развихри в тази тема ?
Кажи, че аз нимоа сасетя

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Не искам да обидя никого, но още преди години се убедих сам за себе си, че религиите обслужват различни интереси и нямат нищо общо с боговете им. Пресъздадени са предимно за простовато, страхливо и назадничаво население. За голямо разочарование на семейството ми, което е силно религиозно, аз станах невярващ. Опитах се да им обясня с прости примери, но срещнах пълно недоумение. Понякога се шегувам с тях, като говорят за религия, кое визират - Аллах, Йехова, Тангра или Один. Шегувам се и с викингските размишления за хрисиянската религия. Направих и жена си атеист. Много пъти съм ѝ обяснявал, как религията разделя хората, как ги връща силно назад. За съжаление тя освен религията, загуби и частично християнската ценностна система, та не съм сигурен, че не трябваше да спазвам само на външен вид религиозните догми, за да запазя семейството си силно. От една страна религиите са анахронизъм, въпрос на време е хората да се усетят, а от друга страна, частично моралът в тях крепи по-силно обществото. Просто хората не са достигнали висота на развитието си, за да низвергнат религиите си. Ебаси, направо си диря наказание... обаче ми е любопитно, кое от всичките божества ще ме накаже.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Едни от най-антихристиянско живеещите хора,които познавам,са силно религиозни,неделя църквата не я пропускат.Идеята им предполагам е,че са нещо като ФБ приятели с Шефа и повече неща са им простени,еле пък ако си купиш свещичка да я запалиш,прекръстиш се няколко пъти и мегдан за нови грехове остава..

Мани майтап,ама мислех да те тагна тука,жалко че я няма тази опция все ощеK_Ilkov написа:Bogat-Beden написа:П.С. Да са досета ли кой най-богоугоден божи раб ще се развихри в тази тема ?
Кажи, че аз нимоа сасетя

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз съм си самотагнат, споко 

...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Вярващ съм до колкото да се запали свещичка 1 път на няколко месеца, празници. Такова ни е и цялото семейство.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Всички хора стават религиозни, в определени моменти.. примерно при силна турболентност 
Разказа за човека с бялата брада и т.н ми идва... прекалено семпъл. Обаче пък някои хора имат нужда да вярват в нещо, щом ги прави това по-спокойни и по-щасливи, няма лошо, стига да не се взривяват за 72 девственици

Разказа за човека с бялата брада и т.н ми идва... прекалено семпъл. Обаче пък някои хора имат нужда да вярват в нещо, щом ги прави това по-спокойни и по-щасливи, няма лошо, стига да не се взривяват за 72 девственици

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
немо написа:Понеже като възможни отговори има:"нерелигиозен" и "атеист" може ли кратко пояснение за разликата м/у двете?
Благодаря!
Скоро четох едно проучване, в което беше обяснено, че нерелигиозните вярват в някаква висша сила и техен си "бог", но като цяло не са обвързани с конкретна религия. Докато атеистите отхвърлят съществуването на божества като цяло и не вярват, че изобщо има "нещо там горе".
Мордехай написа:Пресъздадени са предимно за простовато, страхливо и назадничаво население.

Иначе няма как преди 2-3 х. години да накараш стадото да спазва някакви закони и да се подчинява на шамана, царя, императора... Освен ако не го плашиш с оня горе, дето ще го накаже с гръмотевица, наводнение и други такива аномалии дето са все "божА работа"...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Няма отговор Староверец.
Гледах да изброя най-популярните, а това за пръв път го чувам

Ако се появи някой такъв с желание да си пусне гласа ще го добавя като възможност, но това май ще рестартира анкетата...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
будистите и юдаистите ще се изкажат ли?
п.с. нерелигиозен... и общо взето ми дреме за боговете... Хълк ги смазва, като цивки

п.с. нерелигиозен... и общо взето ми дреме за боговете... Хълк ги смазва, като цивки
You said: "Time will change!" What if it changes you?