Булсатком – оптика или сателитна антена?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Булсатком – оптика или сателитна антена?
Трябва да пусна телевизия на два телевизора, единият от които не е смарт. Ползвайки услугите на булсатком, как е по-добре - през сателитна антена или през оптика? Ако е през оптика, това ще влияе ли на интернета?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: Булсатком – оптика или сателитна антена?
аз съм ит фюжън на булсат и съм много доволен.препоръчвам ти го.
с чинията когато има силни ветрове,дъжд,сняг -забива.......
с чинията когато има силни ветрове,дъжд,сняг -забива.......
ако можеш да пуснеш оптика - мисля, че чинията дори не трябва да си я помисляш...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
И аз съм с fusion - а на булсатком, интернета им достига добри скорости, телевизията не влияе особено на интернета. Приемника е малък, показва ти времето и градусите на вън. Има и библиотека с филми които може да гледаш, от време на време добавят по някой нов.
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
По-добре оптика, при чинията много често се получават смущения на сигнала, което е много неприятно.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
И аз съм много доволен от Fusion TV на Булсат (оптиката). Получавам много близки стойности на скоростта до тези, за които плащам и телевизията не тормози интернета, ако си с добър рутер (този, който дават от Булсат не е особено читав). Самото устройство е евтин китайски Android TV box с налят фирмен софтуер, съответно забива от време на време и иска рестарт с изключване от тока.
Бих ти препоръчал оптика на Виваком. Фюжъна като програми и качества ги оправиха нещата, но по тъпо управление на приемника няма. Няма как да гледаш текущото предаване с пауза или да върнеш в началото докато не е изтекло, т.е изтърваш началото и чакаш да свърши за да си го върнеш. И май нямаше връщане до 1 седмица, като Вивакома, по спомен че от доста време ги отсвирих.
С две ръце за Fusion-a на Булсатком, ползвам го още от самото му начало и сега всичко е изчистено и работи. Имаш си официална видеотека, където има много филми и можеш да избираш и да гледаш. Аз съм на кабел не на оптика и ми се е случвало да оставам вечер без интернет и ТВ
но пък оптиката е много по-стабилна и рядко може да има прекъсвания.
Ако гледаш спорт също булсат е по-добрия избор измежду останалите доставчици

Ако гледаш спорт също булсат е по-добрия избор измежду останалите доставчици

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
andy написа:Бих ти препоръчал оптика на Виваком.

- cucibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s
разликата между виваком и фюжан са от земята до небето вюжъна е много по зле от виваком
Чинията е вече в историята. Пуснаха кабели от рутера до устройствата за телевизорите и всичко работи стабилно. Обаче когато пробвах да ги свържа през WIFI и се накичорим всички в къщи нещата не са розови. Рутера е старичък тъп-линк WR740N. Въпросът ми е ако си закупя някакъв актуален нещата ще се подобрят ли ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
E там е другия проблем на Булсата. Виваком ти слагат техен рутер, който се конфигурира так че за ТВ-то се заделя определена скорост а другата е за нет.
Глупости аз съм пробвал и 3те приемника на безжичен и никъде съм нямал проблеми, въпреки че единия е далечко от рутера. Какъв е смисъла на кабел нета да е супер, а щом минеш на безжичен да се сгъбясва мрежата. Според мен е нещо от рутера, аз вкъщи съм с 3 Фюжъна като интернета го ползваме на 1я и 2я етаж от къщата, т.е. 3 смарт ТВ , 4 лаптопа , 2 настолни и сумати телефони и таблети и няма дерт
С две думи Фюжъна по никакъв начин не влияе върху скоростите на DWN/UPL посочени в пакета 

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
don_gori написа:Глупости аз съм пробвал и 3те приемника на безжичен и никъде съм нямал проблеми, въпреки че единия е далечко от рутера. Какъв е смисъла на кабел нета да е супер, а щом минеш на безжичен да се сгъбясва мрежата. Според мен е нещо от рутера, аз вкъщи съм с 3 Фюжъна като интернета го ползваме на 1я и 2я етаж от къщата, т.е. 3 смарт ТВ , 4 лаптопа , 2 настолни и сумати телефони и таблети и няма дертС две думи Фюжъна по никакъв начин не влияе върху скоростите на DWN/UPL посочени в пакета
Колега я дай малко инфо за Фюжъна, аз съм извън граница, примерно купувам си Фюжън от Булсатком и мога ли да я ползвам на текущия рутер, който ползвам сега или трябва някакъв си техен рутер и всичко това без никакви чинии?
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
c04 написа:andy написа:Бих ти препоръчал оптика на Виваком.
И аз съм на оптика. Еми кеф е. Спираш, пускаш, превърташ, каквото ти е кеф.
Аз преди години бях с такава за спиране и пускане на предаванията на М-тел, беше монго удобно, но след изтичане на двугодишният план ми дадоха много крива оферта за продължаване на договора и се ядосах и се махнах.

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2