Да поговорим за хибриди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Да поговорим за хибриди

Мнение от madafaka_donkele » 19 Май 2017, 10:01

Има ли ли сте? Карали ли сте? Впечатления? Мнения? Цени на батерии? Каква им е поддръжката? Здрави ли са, чупливи ли са?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Да поговорим за хибриди

Мнение от KPETEH » 19 Май 2017, 10:44

Следя с интерес.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Май 2017, 11:25

K_Ilkov е по тая работа. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 19 Май 2017, 11:43

Аз следя без интерес! Докато има как да се карат коли двигател с вътрешно горене, тия нямат шанс да си купя електричарка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 19 Май 2017, 11:45

От собственик на нов Приус знам че харчи 6/100 извънградско, което за мен не малко.
От друг собственик на Хонда пък чувам че батериите в USA били евтини, около 300 долара.
:yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Май 2017, 11:49

Kroki написа:K_Ilkov е по тая работа. :)

Няма такова нЯщУ ...

Киркор си купил мотор ма не било мотор ами кола и го блъснала :winky: :lol:

Не бързай като пишеш ;)

Виж:

madafaka_donkele написа:Има ли ли сте? Карали ли сте? Впечатления? Мнения? Цени на батерии? Каква им е поддръжката? Здрави ли са, чупливи ли са?

Не съм имал. Не съм карал. Не съм се интересувал дори.

За Приусите знам от бакшиши, че са доста здрави, и наистина икономични :yes:

толко ;)
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 19 Май 2017, 11:52

barty написа:От собственик на нов Приус знам че харчи 6/100 извънградско, което за мен не малко.

По книжка го дават еднакъв разхода градско/извън/комбиниран и е все 3 и нещо литра, което ми е доста странно. 6/100 нещо не е наред със сигурност. Веднага бих го закарал в Тойота да го оправят или за рекламация, ако не могат.

barty написа:От друг собственик на Хонда пък чувам че батериите в USA били евтини, около 300 долара.

Аз чета някакви негативни мнения за 1.3 IME-то им. В смисъл, че са ОК, като хибриди, ама разхода хич не е, като за хибрид :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 19 Май 2017, 11:53

madafaka_donkele написа:Има ли ли сте? Карали ли сте? Впечатления? Мнения? Цени на батерии? Каква им е поддръжката? Здрави ли са, чупливи ли са?

Жената кара вече 3 години Приус- още ме е яд, че изръсих толкова пари за нов, от магазина :banghead: Поддръжка, здравина и т.н. е рано да коментирам- колата е на 45 000км. и дотук само е сипван бензин и е сменяно маслото. А ако съдя по един леко далечен познат батериите на неговия Приус (също купен от магазина) спокойно си живеят 8-9 години и смяната им не е скъпа- скоро ги подменя и не съм го чул да псува относно цената им...

Впечатления- в моя случай мога да кажа "не са лоши по принцип, но има още какво да се желае". И желанията ми са основно към Тойота, а не към хибридната технология- шибаният вариатор преебава всичко хубаво което може да се каже за тази кола. Другото което прецаква нещата е цената- 53+ бона са твърде много за Приус-а и може би 45-47 000лв. са заслужена цена. Като идея нямам против бенз. мотор подпомаган от батерии и цялата схема работи добре в града и разход от няма и 5л./100км. в софийски трафик сутрин и вечер е напълно реален, но спираме дотук- бенз. мотор е старичък, слаб и не особено икономичен и извън града гнусният вариатор убива всяко удоволствие и икономия. Някакси е гадно хибрида да ми гори 7,5-8/100 извън града при спокойно каране, а 90% от Ф10-ките при същото каране да показват близки цифри и твърдо да са под 10/100- разликите в мощност, тегло и вървеж са ви ясни. Как и дали Ф10 се кара със 100-110 на темпомат е отделна тема, но когато 2 пъти по-тежка и по-мощна кола МОЖЕ да изразходва толкова колкото и хибрид нещата стават лоши за хибрида...

Към момента единствените хибриди от които има смисъл са точно градските въшки- имаш реална икономия в разхода и имаш пълната свобода на бензиновия мотор, а не си ограничен като с някоя изцяло електрическа кола. Всякакви хибриди от сорта на Лексус, Х5 и други параходи са чиста глупост и се правят само заради разните еко простотии- в много градове из ЕС или не можеш да стъпиш в центъра с подобни параходи, или е твърде скъпо. А има и други кирии и отстъпки за хибридите из ЕС

Аз сега чакам да ми уредят Киа Ниро за 4-5 дневен тест- жената упорито отказва да кара друго освен хибрид, а аз определено съм се зарекъл тоя Приус да го махна. Карах Киа-та за 30-40км. и определено наличието на DCT кутия, пък била тя и 6-степенна е от голяма полза за поведението...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Май 2017, 11:56

Хибридите на дълго и с по-висока скорост си харчат като нормален автомобил почти.

То е логично ако имаш елементарни технически познания и си се поинтересувал хибрида какво представлява ...

Гледал ли си теста Приус срещу М3 е46 :winky: Ако не виж го ...

пп. Ама провери и дали им падат цените щото и тва е важно :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Май 2017, 13:16

K_Ilkov написа:
Kroki написа:K_Ilkov е по тая работа. :)

Сметнах, че като собственик на елетричка си се поинтересувал в тази материя, ако не извини ме, че те споменах.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 19 Май 2017, 13:34

и електричка нема вече тоя сиромах :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Май 2017, 13:36

:mhihi:

KPETEH написа:и електричка нема вече тоя сиромах :mhihi:

Извинен си :yes: :mhihi:

Няма такава връзка, моето мнение е, че хибридите (освен ако не са плъг ин и то с по-голяма батерия) нямат голям смисъл.

Евтиното в цялата схема е движението на ток, а той трудно се произвежда "на борда".
Изображение

...

Потребител
Аватар

Мнение от ivan40glupaka » 19 Май 2017, 13:40

K_Ilkov написа:Хибридите на дълго и с по-висока скорост си харчат като нормален автомобил почти.

То е логично ако имаш елементарни технически познания и си се поинтересувал хибрида какво представлява ...

Изобщо не е толкова логично колкото си мислиш- относително лесно е да се модифицира моделът на задвижване на i8 и да имаме приличен турбо мотор (поне 2л. и 230+ коня) за основно задвижване и батерии за едни 200км. само на ток. Разбира се + възможност батериите да се зареждат и от контакта, а не само в движение. Тогава може и да видим как 5-та серия с 4 пътника и багаж дава разход от 5/100 бензин по пътя до морето... Аз лично с кеф бих взел подобна 5-ца за семеен автомобил- така или иначе това не ми е автомобила с който да дрифтя по завоите.
Защо не се правят подобни модели смятам и сам можеш да си отговориш, но от известно време насам оправданието "технологиите не са достатъчно добри и батериите са много скъпи" не е валидно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 19 Май 2017, 14:41

Начи масоните не дават да се правят евтини хибриди ли.... баа го!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Май 2017, 15:11

ivan40glupaka написа: относително лесно е да се модифицира моделът на задвижване на i8

Епа модЕфицирай бре, като е толко лесно :dunno:

Знаеш ли БМВ колко са инвестирали във фабриката за карбон за и3 и и8 само?

Ще станат евтини и ще минават км, ама по-натам, има още пари да се извъртят до тогава.
Още пари от ДВГ-тата има да се правят, но се движат на там нещата ...
Изображение

...

Следваща

Назад към Извън Темата