Има ли разбиращи от DVD?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Има ли разбиращи от DVD?
Значи имам следния проблем:
Взех си едно DVD и си го пускам в хола да го гледам на голям екран и излиза черно бяло
Всички други dvd-та, които съм пускал там си излизат перфектно... На компютър въпросното dvd си излиза цветно. Предполагам, че телевизора не подържа някаква система, но каква забога е тя??? Дадох 20лв., за да го гледам на телевизор, а не на компютър някакъв скапан RIP и сега нищо не става. Предполагам, че компетентните не са много, но ще се радвам на всяко мнение и предложение
Благодаря предварително! 
Взех си едно DVD и си го пускам в хола да го гледам на голям екран и излиза черно бяло

еи така наизуст ще кажа че телевизора ти не подържа някой PAL ... не е NTSC щото тогава нищо ниаа да виждаш... ма не съм сигурен.
едно време ако телевизора ти беше само SECAM и му пуснеш PAL видео сигнал излизаше само черно бял образ... също така ако телевизора ти автоматично сменя системите може да не я разпознава правилно- виж дали не можеш да го сложиш на PAL ръчно...
другото е че може да са много бледи цветовете на записа и да трябва малко да ги подсилиш от телевизора..
а може и съвсем да не съм прав?
едно време ако телевизора ти беше само SECAM и му пуснеш PAL видео сигнал излизаше само черно бял образ... също така ако телевизора ти автоматично сменя системите може да не я разпознава правилно- виж дали не можеш да го сложиш на PAL ръчно...
другото е че може да са много бледи цветовете на записа и да трябва малко да ги подсилиш от телевизора..
а може и съвсем да не съм прав?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Deakon
- FX Master
-
- Кара: нафтата да става на пушек
- Мечтае да кара: без да плаща
- Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring
alx написа:...
След поста на alx нямам какво толкова да добавя, макар, че с точно това се занимавам

П.П. Не съм сигурен, ама да попитам ... да не би да се опитваш да гледаш dvd-то на телевизора през tv out-а на компютъра ? Защото ако е така, сработва някоя от системите за copyright protection (примерно Macrovision) и ти "почерня" картината

- Иво
- шПерко
-
Най-странното е, че диска е напълно оригинален, но никъде не пише нито врементраене, нито някакви характеристики на филма... Гледам го в хола на домашната система, няма нищо свързано с PC
Та ако е на NTSC системата наистина ли няма да се вижда нищо или е възможно да е от това? Явно нещо телевизора променя, защото като пусна на канала за DVD си излиза един син екран, на който пише Sony DVD ала бала. След, което пускам филма спирам го и въпросния екран вече е черен и той. Става дума за тва логото, което всякa DVD система си показва при включване... 

- Deakon
- FX Master
-
Ако гледаш NTSC на телевизор който не го поддържа (независимо кой от двата стандарта - "японския" или "щатския") картината щети е черно бяла (или цвета ще ти е на хоризонтални ивици) И ПЛЮС това ще ти прескача (заради синхронизацията - PAL 50 херца, NTSC 60 херца). Личноаз бих отишъл да направя рекламация на продавача и да го накарам най-малкото да го пусне на неговия плеър. Всъщност ... хмммм ... дали цялата тая работа да няма нещо общо с регионалния контрол ? Смисъл региона за което е произведено DVD-то. Ако държиш много на това DVD и неще и неще да тръгне при теб, единственото което ти остава е да си направиш копие на диска на DVD Recorder за компютър. С удоволствие бих ти направил едно, но съм Бургазлия
Свиркай ако има нещо да я нищим по нататък темата.

Свиркай ако има нещо да я нищим по нататък темата.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
DVD-тата не са ли с цифров запис (MPEG или нещо такова), та ако е така, к'во общо има това със ситемите за цветна телевизия. Мисля, че това за системите зависи от самия плеър (може и да греша). Най-вероятно щом излиза черно-бяло, то DVD-то няма да е много читаво.
(Аз поне така си мисля де. Може и да греша)
Dimitar написа:DVD-тата не са ли с цифров запис (MPEG или нещо такова), та ако е така, к'во общо има това със ситемите за цветна телевизия. Мисля, че това за системите зависи от самия плеър (може и да греша). Най-вероятно щом излиза черно-бяло, то DVD-то няма да е много читаво.
ДВД е с цифрово кодиране на съдържанието (когато не говорим за дата ДВД). но и картината и звука трябва да се кодират по някой телевизионен стандарт след като е предназначена за гледане на ТВ
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
- Иво
- шПерко
-
viper написа:B/W става от защита на ДВД-тата против рипване, копирване и т.н. полезни работи. Явно самото ДВД не е съвсем оригинално
оригинално е 100%

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ivan написа:Dimitar написа:DVD-тата не са ли с цифров запис (MPEG или нещо такова), та ако е така, к'во общо има това със ситемите за цветна телевизия. Мисля, че това за системите зависи от самия плеър (може и да греша). Най-вероятно щом излиза черно-бяло, то DVD-то няма да е много читаво.
ДВД е с цифрово кодиране на съдържанието (когато не говорим за дата ДВД). но и картината и звука трябва да се кодират по някой телевизионен стандарт след като е предназначена за гледане на ТВ
Аз си мисля, че това го прави плеъра, а диска няма нищо общо със системите за цветна телевизия...
- Deakon
- FX Master
-
Dimitar написа:...Ivan написа:Dimitar написа:...
Телевизионния стандарт е система за описване на картината в електронен вид. Най-общо казано. Така че, какъвто вид "картина" гледате, било то телевизионна програма, видеокасета, двд диск, независимо дали е на компютъра си, телевизора или кадето и да било, то тя е "описана" по някой стандарт. MPEG, MJPEG, divx и тн. са методи на КОМПРЕСИРАНЕ на вече описаната картина в електронен вид.
П.П. Моля никой да не се чувства засегнат оп поста ми

П.П.П. Абе Иво.. какво е всъщност т'ва ДВД бе колега ? И пробва ло го на друг плеър ?
- Иво
- шПерко
-
Еми такова със сноуборд трикове и други интересни неща
Пробвал съм го на компютър и работи идеално цветно... На мен най-ми хареса варианта телевизора да не подържа някоя система, примерно NTSC-то. Това е поправимо

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Иво написа:На мен най-ми хареса варианта телевизора да не подържа някоя система, примерно NTSC-то. Това е поправимо
Ами занеси си плейъра на друг (по-нов) телевизор и ще разбереш лено

БТВ: Кво стана със спортната среща Иво : УНСС да не е спечелил университета? Нещо прекъсна прякото предаване

Хайде успех!
SGV
- Иво
- шПерко
-
Deakon написа:Dimitar написа:...Ivan написа:Dimitar написа:...
Телевизионния стандарт е система за описване на картината в електронен вид. Най-общо казано. Така че, какъвто вид "картина" гледате, било то телевизионна програма, видеокасета, двд диск, независимо дали е на компютъра си, телевизора или кадето и да било, то тя е "описана" по някой стандарт. MPEG, MJPEG, divx и тн. са методи на КОМПРЕСИРАНЕ на вече описаната картина в електронен вид.
П.П. Моля никой да не се чувства засегнат оп поста миПросто на мен това ми е професията
П.П.П. Абе Иво.. какво е всъщност т'ва ДВД бе колега ? И пробва ло го на друг плеър ?
повторението е майка на знанието

"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
15 мнения
• Страница 1 от 1