Проблеми с ЧЕЗ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблеми с ЧЕЗ

Мнение от madafaka_donkele » 01 Юли 2017, 16:17

Общо взето имат изключително чести прекъсвания на електрозахранването в района. Нетърпимо е просто. Жалби до тях не помагат, намират си някакви измислени причини. Писах до ДКЕВР, КЗП и там квото още се сетих, резултат пак нулев. Никой не си го мърда даже от единия крачол в другия :banghead:
Въпроса е може ли изобщо да се направи нещо реално по въпроса?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблеми с ЧЕЗ

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2017, 16:22

Да. Можеш да си купиш генератор за ток.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: z3

Мнение от prozorche » 01 Юли 2017, 17:02

Имам малко производствено помещение до София и се принудих преди време да взема UPS (60kV), за да се справя с прекъсванията на ЧЕЗ :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юли 2017, 17:08

Можеш да си съставиш график кога и за колко време са прекъсвали тока, като чрез тази статистика ги осъдиш за надвишаване на нормата в проценти за прекъсване на тока.
Също и за пропуснати ползи, ако водиш онлайн бизнес :winky:
Принципно те са мите също могат да предоставят такава статистика, но познай дали ще е вярна.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 01 Юли 2017, 17:28

Коя категория е обекта/сградата по наредба 3?
Можеш да монтираш модерен електромер с възможност за извличане на подробно инфо, да е пломбиран от независима организация/ фирма и яки адвокати. Но помисли дали има смисъл , за да не губиш време и пари, защото може да е като дискотека и пак да се измъкнат...
Другата възможност е да скючиш договор с друг доставчик на ел. енергия,което пак не е гаранция.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Юли 2017, 17:31

cod-cdbp написа:...ги осъдиш...

:mhihi: Мерси за идеята, ама точно ЧЕЗ ще ги осъдя през крив макарон. Тя държавата не можа да ги осъди, та аз ли :banghead:

Тези малките генераторчета за 1000-2000лв. по 40-50 кила, 3-4 киловата, дето ги дават, дали ще са ОК за 1 климатик и 1 мощничък компютър? Общо около киловат и половина. Компютърното захранване ще се разбира ли с генератора?

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 01 Юли 2017, 17:36

madafaka_donkele написа:
cod-cdbp написа:...ги осъдиш...

:mhihi: Мерси за идеята, ама точно ЧЕЗ ще ги осъдя през крив макарон. Тя държавата не можа да ги осъди, та аз ли :banghead:

Тези малките генераторчета за 1000-2000лв. по 40-50 кила, 3-4 киловата, дето ги дават, дали ще са ОК за 1 климатик и 1 мощничък компютър? Общо около киловат и половина. Компютърното захранване ще се разбира ли с генератора?

Стават, няма проблем, само си резервивай малко повече мощност от към генератора и да е тихичък, че след час-два може да ти надуе главата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 01 Юли 2017, 18:31

ludnik написа:Коя категория е обекта/сградата по наредба 3?
Можеш да монтираш модерен електромер с възможност за извличане на подробно инфо, да е пломбиран от независима организация/ фирма и яки адвокати. Но помисли дали има смисъл , за да не губиш време и пари, защото може да е като дискотека и пак да се измъкнат...
Другата възможност е да скючиш договор с друг доставчик на ел. енергия,което пак не е гаранция.

И това как по-точно ще промени честотата и продължителността на прекъсванията на електрозахранването :?: :dunno:
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2017, 18:59

Имат на Онда разни хубави генератори подходящи и за електроника ама са си цифра. Мисля, че към 30% запас трябва да има над очаквания разход.

Нищо не можеш да им направиш. Има хора, които от 20 години токът им е толкова слаб, че едно яйце не могат да си сварят и единствения резултат от жалбите е по-високи сметки.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 01 Юли 2017, 19:07

Когато се краде ток и държавата стои безучастна няма оправия и няма и да има.Всичко отива на гърба на свестните платци защото на енерго разпределителите им е все едно от кого ще си вземат парите дори и надвишават на някой абонати сметките за сметка на онези които не плащат това което разходват.Честите прекъсвания понякога са следствие от завишена консумация и претоварване.Така ми обясниха на мен лично при подадени няколко жалби и изпити литри студена вода.Разчетите и параметрите им явно не отговарят на действителността.Другото което си мисля е че трябва да вложат средства за моделнизация и актуализация на техниката ,които не им се дават или се дават поетапно като с предимство са градовете а селата и вилните зани и т.н ще останат последни и незнайно кога.Понеже също не виждам светлина в тунела съм съгласен с мнението за генератора.Генератори се ползват и в други по–напреднали държави където също работата с тока не е съвсем наред.
П.С
Понеже го спомена преди мене колегата , като факт ще отбележа че ,след всяка подадена жалба сметките се увеличават незнайно защо.Смениха електромери ,проверяваха ,сверяваха но....Така де.

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 01 Юли 2017, 19:12

ceco_kd написа:
ludnik написа:Коя категория е обекта/сградата по наредба 3?

И това как по-точно ще промени честотата и продължителността на прекъсванията на електрозахранването :?: :dunno:

В милата ни родина няма оправия, но пак може да помогне.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Юли 2017, 19:37

ludnik написа:В милата ни родина няма оправия, но пак може да помогне.

Не може да помогне, щото както винаги не е направено за нормални хора. Направено е за "бизнеса". Опитах и този вариант. Пак не става. От 7-8 фирми 1 ми отговори и докато се обяснявахме кое как ми заявиха, че след 1-ви юли спират да работят с крайни клиенти, само с фирми. И да не бяха го променили пак не бяха оферта, щото пренос, достъп и т.н. олигофрении пак ще са си на ЧЕЗ. Реално, като им спре на ЧЕЗ нещо по веригата пак няма да имам ток.
Наистина, като гледам единствените варианти са UPS и/или генератор :banghead:
Направо нямам думи, в "модерен" столичен квартал да сме по-зле от село долно конаре през 80-те години :banghead:

Темата за мен е изчерпана, може да заключвате.

Назад към Извън Темата