Сенник за предно стъкло

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Сенник за предно стъкло

Мнение от dir2cas » 23 Авг 2017, 17:02

Колеги, от къде мога да си взема хубав голям сгъваем сенник, който да покрива цялото предно стъкло? Виждал съм едни такива масивни май са с картонена основа и не се гънат и мачкат и покриват плътно.

На тия другите меките (фолираните) имат един скапан черен кант от някаква материя, която с времето и слънцето почва да се рони по таблото е много неприятно.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Сенник за предно стъкло

Мнение от Dextuar » 23 Авг 2017, 17:05

Изображение Мога да те уредя с такъв :mhihi:
Бтв: В кауфланд има, моя го взех оттам

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 23 Авг 2017, 17:07

По-добре да ти се рони този кант, от колкото да имаш един гаден аромат от картонения. Казвам го от опит, имах такъв картонен и цялата ми кола смърдеше на разни лепила и бои, които съдържа.

:bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 23 Авг 2017, 17:38

Аз за това ползвам външен фолиран защипва се с двете врати...миналото лято,зимата и това лято го ползвам почти постоянно и не е мръднал.За зимата също е много полезен няма да стържеш лед няма нищо...само махаш покривалото и си ти :mhihi: ,вземал съм го от Лидл преди 2-3 години,но пари не помня.

Това представлява,незнам дали е със същите размери,но на Е39 пасва идеално.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 23 Авг 2017, 19:05

Илиянци
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 23 Авг 2017, 19:50

dextuar написа:Изображение Мога да те уредя с такъв :mhihi:
Бтв: В кауфланд има, моя го взех оттам

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Яко :mrgreen:
даде ми някои идеи....

Основно го ползвам по моретата, но може и с един стар бял чаршаф да мина този път.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 23 Авг 2017, 20:00

sean-john написа:Аз за това ползвам външен фолиран защипва се с двете врати...миналото лято,зимата и това лято го ползвам почти постоянно и не е мръднал.За зимата също е много полезен няма да стържеш лед няма нищо...само махаш покривалото и си ти :mhihi: ,вземал съм го от Лидл преди 2-3 години,но пари не помня.

Изображение

И аз ползвам нещо такова и го слагам отвън. Иначе да, рони се, ама като е отвънка не ме бърка. Взех го от джъмбо, 2-3 лв. е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 23 Авг 2017, 20:11

Моето не се рони,тия вътре където се слагат едно съм имал и на 3-4-тия месец започна да се рони и го изхвърлих...а това външното от Лидл е с изолация,не е само фолиото ами има и 4-5мм мека на допир изолация (нещо подобно на изолационните подложки за под паркет/ламинат) с две думи съм много доволен,добре,че си взех на времето две и имам в мазата още едно новичко :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Авг 2017, 14:08

sean-john написа:Аз за това ползвам външен фолиран защипва се с двете врати...миналото лято,зимата и това лято го ползвам почти постоянно и не е мръднал.За зимата също е много полезен няма да стържеш лед няма нищо...само махаш покривалото и си ти :mhihi: ,вземал съм го от Лидл преди 2-3 години,но пари не помня.

Изображение

Това е супер. И аз ще си взема такова. Тези дето се слагат отвътре реално не спират топлината и слънцето.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d LCI

Мнение от Evgeni » 24 Авг 2017, 22:07

Аз си взех ето такъв марков от китайците харесва ми, че е много компактен сгъва се и става едно малко кръгче, но качеството му не е кой знае какво.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E270 CDI W211
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp

Мнение от SlackLine` » 25 Авг 2017, 0:14

И аз си взех външен сенник от Гръцкото Jumbo за Мерцедеса, но се чудя като си я оставиш някъде някой няма ли да им направи поразия, да го раздърпат нещо, да го разрежат, че наркоманчетата са навсякъде... Все още не съм го изпробвал де.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inspite » 25 Авг 2017, 7:17

steeN написа:

Изображение

Това е супер. И аз ще си взема такова. Тези дето се слагат отвътре реално не спират топлината и слънцето.

Реално си спират и топлината и слънцето. В колата е осезаемо по-ниска температурата. Седалката и волана не са напечени до такава степен, че да не могат да се докоснат. Какво повече да направи тоя сенник за 2 лева, да не е магическо наметало...

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 25 Авг 2017, 7:34

Че я спират,спират я...но външното е по ефективно от всички страни единственото "неудобство" е,че ако си сам трябва да отидеш,да отвориш и затвориш пасажерската врата :D.Иначе дали някой ще го дърпа,реже...тъп@ци всякакви,аз не съм имал поражения по него,но и спирам на спокойно място без поток от хора.Както казах използването му през зимата е също толкова ефективно както през лятото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Авг 2017, 7:52

Аз използвам сенник за поставяне вътре.Даже не го слагам с "лепките",че цапа прозореца,а го захващам със сенниците и разликата е сигурно над 20 градуса със и без него в колата в жегите.Също седалките и волана не се напичат изобщо!
Тези външните не мисля,че вършат по-добра работа,а даже и имат минуси според мен.Цапат се,някой може да ти го повреди,а и е по-неудобно за поставяне.
Моят не помня от къде е,но вече 5-6 години не е мръднал.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 25 Авг 2017, 8:58

За да не ви се рони, всяка година си взимайте нов от джъмбо по 2-3 лв и готово. Имам и такъв, който се защипва с вратите, ама се чудя това няма ли да е*ава уплътненията? Особено когато са ми на 20+ години :mhihi:
Имам и един от алиекспреса, който е за всички прозорци и с едни ластичета и пластмасови куки се хваща на джантите, е това наистина върши работа, но е много разправия слагането и махането, става за море ако закотвиш колата :mrgreen:

Следваща

Назад към Извън Темата