Глоба за скорост при продаден автомобил
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Глоба за скорост при продаден автомобил
Днес получих електронен фиш със снимка от 05.2017 за превишена скорост, само дето колата съм я продал още през февруари. Доколкото знам, до 2 седмици след сключване на договора за покупко-продажба, новият собственик е длъжен да пререгистрира автомобила на негово име и при новата регистрация автоматично се отписва и от Общината. Имал ли е някой подобен случай и как се процедира, тъй като в момента глобата е на мое име? 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Глоба за скорост при продаден автомобил
Отиваш с договора за покупко продажба.
Той срока е 2 седмици ама много хора не го спазват.

Той срока е 2 седмици ама много хора не го спазват.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Ако си пазиш договора за продажбата ходи обжалвай, за друг вариант не се сещам 
Не ги спазват 2 седмици щот глобата е 20-30 лева, ако беше на 20 лева на просрочен ден охоо...
Разбирам да не бързаш да си оправиш документи/номера примерно заради готин номер, нещо такова въпреки, че и там има какво да се измисли, ами то от немърливост придружена с думите ее ко толкова, ш плата ени 20 лева

Не ги спазват 2 седмици щот глобата е 20-30 лева, ако беше на 20 лева на просрочен ден охоо...

Разбирам да не бързаш да си оправиш документи/номера примерно заради готин номер, нещо такова въпреки, че и там има какво да се измисли, ами то от немърливост придружена с думите ее ко толкова, ш плата ени 20 лева

Последна промяна c7aH4eB на 31 Авг 2017, 16:00, променена общо 1 път
- svetlio122
- Потребител
-
- Кара: E39 M57D30 ''00
- Мечтае да кара: X5
С договорът за покупко-продажба и получената глоба отиваш в КАТ и ти отпада наказанието. Новият собственик не е регистрирал автомобила в определият срок и ще го санкционират.
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Не се надявай той да я запише,трябвало е ти да я отпишеш за лично спокойствие веднага след продажбата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Отписването от общината не става автоматично! Трябва да се ходи на място и да се попълни една бланка! С договора и глобата в КАТ и ще ти я премахнат!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
И на мен ми се случи същото преди една година. Бях продал Февруари, а купувача през Май беше сниман.
Ходих в КАТ и ми искаха два броя копия на договора едното за отписване, другото не помня за какво и за 10 минути се оправих.
Обаче не се бави, понеже след определен срок я пращат в общината и после не знам може ли да се оправи лесно.
Ходих в КАТ и ми искаха два броя копия на договора едното за отписване, другото не помня за какво и за 10 минути се оправих.
Обаче не се бави, понеже след определен срок я пращат в общината и после не знам може ли да се оправи лесно.
Благодаря за отговорите! Иначе колата я отписах преди около месец, което реално се пада след извършването на нарушението и не знам дали датата на отписването има отношение към това на кого да се наложи глобата. Логично би било след подписване на договора, продавачът да няма отговорност към автомобила, но знам ли
Ще се ходи в КАТ де, то се е видяло 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
След като новия собственик отиде да си смени собствеността в КАТ, от там автоматично колата до няколко дни се отписва и от общината. Системата им е свързана.
Аз обаче, когато продадох на приятелката ми старата кола, понеже я купи един шоколадов, отидох в КАТ с копие на договора и я отписах от КАТ. След това отидох в общината, където също я отписах, ей заради е такива случаи, щото ми беше ясно, че мангала няма да иде да даде 13лв. да си смени талоните.
Аз обаче, когато продадох на приятелката ми старата кола, понеже я купи един шоколадов, отидох в КАТ с копие на договора и я отписах от КАТ. След това отидох в общината, където също я отписах, ей заради е такива случаи, щото ми беше ясно, че мангала няма да иде да даде 13лв. да си смени талоните.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

9 мнения
• Страница 1 от 1