Предсрочно прекратяване на договор с Мтел ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Предсрочно прекратяване на договор с Мтел ?

Мнение от m.dimitrov1992 » 25 Окт 2017, 8:13

Ползвам телевизия и интернет на Мтел и Близу. Договора ми е за 2 години като вече е изтекла 1! Но ми се налага да се преместя в друг град където Близу не предлагат тези услуги! Иначе нямам нищо напротив да си продължа с тях
Какви може да са последствията за мен ако им върна рутера и модем за телевизията и кажа че повече няма да плащам :mhihi: ?
Последна промяна m.dimitrov1992 на 25 Окт 2017, 8:53, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530d LCI
Мечтае да кара: X6 M50d

Re: Предсрочно прекратяване на договор с Мтел ?

Мнение от banan4i » 25 Окт 2017, 8:18

Колега. Работя в Мтел. Не се прави така. Не можеш просто да кажеш, че няма да плащаш, защото в магазина ще ти кажат ОК, но по договор ще ти се начислят 6 ф-ри, после у-гата се прекратява автоматично и ти начисляват неустойка... Правилният начин е да влезеш и просто да питаш, подчертай, че само се интересуваш за момента. Ще ти кажат колко е неустойката, която в повечето случаи вече е 3 такси и 100лв за у-вата. Когато върнеш у-вата 100те лв се анулират. Имай предвид, че има други варианти - да прехвърлиш договора на друг, който ще си го ползва или да ти сменят технологията, например Сателитна ТВ и Нетбокс (нетбокс е мобилен фиксиран интернет, 10 пъти по-бърз и кочествен от обикновените флашки, можеш да го пренасяш на различни адреси, с/у 5лв такса) Ако имаш още въпроси - пиши :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 25 Окт 2017, 8:27

Начисления на таксите до края на договора, неустойки, лихви и т.н. В договора в т.нар. общи условия трябва да са описани подобни положение. Аз не срещнах разбиране от един софийски оператор, поради същата причина, че не предлагат услугата в другия край на квартала. Разбира се таксите си бяха начислени и платени - договор :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Окт 2017, 8:41

astrapower написа:Начисления на таксите до края на договора, неустойки, лихви и т.н. В договора в т.нар. общи условия трябва да са описани подобни положение. Аз не срещнах разбиране от един софийски оператор, поради същата причина, че не предлагат услугата в другия край на квартала. Разбира се таксите си бяха начислени и платени - договор :)

Това си го чул или??
Нали се сещаш, че няма как да вземат нещо повече от всички такси до края на договора и това е в най-лошия случай, какви неустойки и лихви???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 25 Окт 2017, 10:19

Да кажем, че съм си платил всички такси до края на договора, поради невъзможност на кабелния оператор да осигури услугата на друг адрес. Неустойки и лихви ако не е ясно, се начисляват в случай че спреш да си плащаш дължимото по договор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 25 Окт 2017, 10:48

Аз съм се чудил, дали не можеш да направиш договора неизгоден за тях и те да ти го прекратят.
Примерно пустия рутер все гори и това си е. Това, че ти си го слажил няколко пъти в микровълновата или си му пуснал ЕМП директно на чиповете никой не може да докаже и те си ти го сменят, или най-обикновено прехвърчане на статично електричество върху RJ45 порта.

Дали на 15-тото устройство ще ти прекратят договора?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 25 Окт 2017, 11:03

Преди време колеги така си пускаха ток на дънната платка на телефоните с пиезоинжектор от запалка и им ги смениха гаранционно. Та може и рутера да думне по същата схема! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 25 Окт 2017, 11:04

speeder88 написа:Преди време колеги така си пускаха ток на дънната платка на телефоните с пиезоинжектор от запалка и им ги смениха гаранционно. Та може и рутера да думне по същата схема! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това имам предвид и аз ;)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Окт 2017, 11:35

Същото съм го правил и с хардиск. Те са с по 5 години гаранция. На 4-тата изгаря и пак взимаш нов хардиск с 5 години гаранция. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Окт 2017, 11:40

Kroki написа:Същото съм го правил и с хардиск. Те са с по 5 години гаранция. На 4-тата изгаря и пак взимаш нов хардиск с 5 години гаранция. :)

Това, леко, са простотии... ако ти направят директна гаранционна замяна, тогава гаранционният срок си продължава... трябва твоят диск вече да не се предлага, като тогава ще ти предложат вариант за друг, с доплащане, та чак тогава имаш нов гаранционен период...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2017, 12:08

Kroki написа:Същото съм го правил и с хардиск. Те са с по 5 години гаранция. На 4-тата изгаря и пак взимаш нов хардиск с 5 години гаранция. :)

Не е точно така, може да ти сменят диска или повреденото устройство в последният ден от гаранцията, но гаранцията остава старата.
Няколко неща са ми заменяли и дори си го пише в условията.

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 25 Окт 2017, 12:12

Добре. Схемата сме я правили няколко пъти.. :)
Дават ми чисто нов хардиск, нормално е гаранцията му да е пълния срок.

Иначе преместих се в друг град и исках да се откажа от мтела, само интернет. Имаше такава опция и не стана. Платих всичко предварително и ми свалиха шалтера. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Окт 2017, 12:18

Kroki написа:Добре. Схемата сме я правили няколко пъти.. :)
Дават ми чисто нов хардиск, нормално е гаранцията му да е пълния срок.

Няма нищо нормално... ама няма смисъл да спорим... това, че евентуално правиш няква схема с доставчика е съвсем друго нещо... но не подвеждай хората да си мислят, че е нещо нормално...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Окт 2017, 12:23

Колега, прочети си договора.

Аз съм в същото положение със Свиваком, но си я ползвам услугата все още. Още в началото ги попитах при такъв евентуален сценарий какво се случва и ми казаха- плащаш неустойка в размер на 3 (три) месечни такси.
Това е . :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 25 Окт 2017, 12:29

Mollov написа:..

Добре, АБСОЛЮТНО НИКАКВА СХЕМА НЯМАМ С ДОСТАВЧИКА.
Харда си ми беше ок, НАРОЧНО ГО ИЗГОРИХ като го дадох на късо.
Оставих го при доставчика и на другия ден ми дадоха същия хард с 5г гаранция.

Тази прецедура е правена лично от мен 4 пъти. Надявам се е станало ясно, че СТАВА. Не ми казвайте, че не става.. :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата