Предсрочно прекратяване на договор с Мтел ?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Предсрочно прекратяване на договор с Мтел ?
Ползвам телевизия и интернет на Мтел и Близу. Договора ми е за 2 години като вече е изтекла 1! Но ми се налага да се преместя в друг град където Близу не предлагат тези услуги! Иначе нямам нищо напротив да си продължа с тях
Какви може да са последствията за мен ако им върна рутера и модем за телевизията и кажа че повече няма да плащам
?
Какви може да са последствията за мен ако им върна рутера и модем за телевизията и кажа че повече няма да плащам

Последна промяна m.dimitrov1992 на 25 Окт 2017, 8:53, променена общо 1 път
- banan4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530d LCI
- Мечтае да кара: X6 M50d
Re: Предсрочно прекратяване на договор с Мтел ?
Колега. Работя в Мтел. Не се прави така. Не можеш просто да кажеш, че няма да плащаш, защото в магазина ще ти кажат ОК, но по договор ще ти се начислят 6 ф-ри, после у-гата се прекратява автоматично и ти начисляват неустойка... Правилният начин е да влезеш и просто да питаш, подчертай, че само се интересуваш за момента. Ще ти кажат колко е неустойката, която в повечето случаи вече е 3 такси и 100лв за у-вата. Когато върнеш у-вата 100те лв се анулират. Имай предвид, че има други варианти - да прехвърлиш договора на друг, който ще си го ползва или да ти сменят технологията, например Сателитна ТВ и Нетбокс (нетбокс е мобилен фиксиран интернет, 10 пъти по-бърз и кочествен от обикновените флашки, можеш да го пренасяш на различни адреси, с/у 5лв такса) Ако имаш още въпроси - пиши 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Начисления на таксите до края на договора, неустойки, лихви и т.н. В договора в т.нар. общи условия трябва да са описани подобни положение. Аз не срещнах разбиране от един софийски оператор, поради същата причина, че не предлагат услугата в другия край на квартала. Разбира се таксите си бяха начислени и платени - договор 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
astrapower написа:Начисления на таксите до края на договора, неустойки, лихви и т.н. В договора в т.нар. общи условия трябва да са описани подобни положение. Аз не срещнах разбиране от един софийски оператор, поради същата причина, че не предлагат услугата в другия край на квартала. Разбира се таксите си бяха начислени и платени - договор
Това си го чул или??
Нали се сещаш, че няма как да вземат нещо повече от всички такси до края на договора и това е в най-лошия случай, какви неустойки и лихви???
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Да кажем, че съм си платил всички такси до края на договора, поради невъзможност на кабелния оператор да осигури услугата на друг адрес. Неустойки и лихви ако не е ясно, се начисляват в случай че спреш да си плащаш дължимото по договор.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Аз съм се чудил, дали не можеш да направиш договора неизгоден за тях и те да ти го прекратят.
Примерно пустия рутер все гори и това си е. Това, че ти си го слажил няколко пъти в микровълновата или си му пуснал ЕМП директно на чиповете никой не може да докаже и те си ти го сменят, или най-обикновено прехвърчане на статично електричество върху RJ45 порта.
Дали на 15-тото устройство ще ти прекратят договора?
Примерно пустия рутер все гори и това си е. Това, че ти си го слажил няколко пъти в микровълновата или си му пуснал ЕМП директно на чиповете никой не може да докаже и те си ти го сменят, или най-обикновено прехвърчане на статично електричество върху RJ45 порта.
Дали на 15-тото устройство ще ти прекратят договора?
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Преди време колеги така си пускаха ток на дънната платка на телефоните с пиезоинжектор от запалка и им ги смениха гаранционно. Та може и рутера да думне по същата схема!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
speeder88 написа:Преди време колеги така си пускаха ток на дънната платка на телефоните с пиезоинжектор от запалка и им ги смениха гаранционно. Та може и рутера да думне по същата схема!![]()
![]()
Това имам предвид и аз

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Същото съм го правил и с хардиск. Те са с по 5 години гаранция. На 4-тата изгаря и пак взимаш нов хардиск с 5 години гаранция. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Kroki написа:Същото съм го правил и с хардиск. Те са с по 5 години гаранция. На 4-тата изгаря и пак взимаш нов хардиск с 5 години гаранция.
Това, леко, са простотии... ако ти направят директна гаранционна замяна, тогава гаранционният срок си продължава... трябва твоят диск вече да не се предлага, като тогава ще ти предложат вариант за друг, с доплащане, та чак тогава имаш нов гаранционен период...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Kroki написа:Същото съм го правил и с хардиск. Те са с по 5 години гаранция. На 4-тата изгаря и пак взимаш нов хардиск с 5 години гаранция.
Не е точно така, може да ти сменят диска или повреденото устройство в последният ден от гаранцията, но гаранцията остава старата.
Няколко неща са ми заменяли и дори си го пише в условията.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Добре. Схемата сме я правили няколко пъти.. 
Дават ми чисто нов хардиск, нормално е гаранцията му да е пълния срок.
Иначе преместих се в друг град и исках да се откажа от мтела, само интернет. Имаше такава опция и не стана. Платих всичко предварително и ми свалиха шалтера.

Иначе преместих се в друг град и исках да се откажа от мтела, само интернет. Имаше такава опция и не стана. Платих всичко предварително и ми свалиха шалтера.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Kroki написа:Добре. Схемата сме я правили няколко пъти..
Няма нищо нормално... ама няма смисъл да спорим... това, че евентуално правиш няква схема с доставчика е съвсем друго нещо... но не подвеждай хората да си мислят, че е нещо нормално...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега, прочети си договора.
Аз съм в същото положение със Свиваком, но си я ползвам услугата все още. Още в началото ги попитах при такъв евентуален сценарий какво се случва и ми казаха- плащаш неустойка в размер на 3 (три) месечни такси.
Това е .
Аз съм в същото положение със Свиваком, но си я ползвам услугата все още. Още в началото ги попитах при такъв евентуален сценарий какво се случва и ми казаха- плащаш неустойка в размер на 3 (три) месечни такси.
Това е .

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Kroki
- Дон Кроки
-
Mollov написа:..
Добре, АБСОЛЮТНО НИКАКВА СХЕМА НЯМАМ С ДОСТАВЧИКА.
Харда си ми беше ок, НАРОЧНО ГО ИЗГОРИХ като го дадох на късо.
Оставих го при доставчика и на другия ден ми дадоха същия хард с 5г гаранция.
Тази прецедура е правена лично от мен 4 пъти. Надявам се е станало ясно, че СТАВА. Не ми казвайте, че не става..

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2