Киста на опашката (дермоидална киста)
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Киста на опашката (дермоидална киста)
След темата за хемороидите, нямаше как без такава
Сега сериозно, прочетох де що има в нета, бг мама и т.н..
Въпросът ми е -някой оперирал ли се е успешно и най-вече при кого?
Мерси предварително!

Сега сериозно, прочетох де що има в нета, бг мама и т.н..
Въпросът ми е -някой оперирал ли се е успешно и най-вече при кого?
Мерси предварително!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Re: Киста на опашката (дермоидална киста)
Това не беше ли често срещано при професионалните шофьори?
Имах един познат когото бях карал на операция за такава киста в село Бяла Черква (до Павликени). Мина успешно и мисля оттогава човека не е имал оплаквания. Въпреки, че оперира във въпросното село лекаря, мисля, че преглежда в Плевен. Всичко това е по спомени, но ако искаш мога да разпитам. Пък и медицината не е математика и там където един е доволен, друг не е.
Имах един познат когото бях карал на операция за такава киста в село Бяла Черква (до Павликени). Мина успешно и мисля оттогава човека не е имал оплаквания. Въпреки, че оперира във въпросното село лекаря, мисля, че преглежда в Плевен. Всичко това е по спомени, но ако искаш мога да разпитам. Пък и медицината не е математика и там където един е доволен, друг не е.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Bogat-Beden
-
-
Четох за него , Др Рабчев мисля се води, да , поразпитай ако обичаш, всякакво инфо ще е от полза.efren написа:Това не беше ли често срещано при професионалните шофьори?
Не съм шофьор, но го имаше момента със заседяването, а и факторите са няколко, които се натрупват просто

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Аз имах като ученик, без да съм шофьор, камо ли да се заседявам - спортувах активно почти всеки ден. Операцията не беше нещо сложно, с местна упойка, 1 ден беше кофти, още 5 лежах. След това 1 месец спрях по-интензивни натоварвания, докато зарастне напълно. Сигурен съм, че може по-оптимално оздравяване, щото ме ряза един касапин в болницата в малкия ми роден град
От тогава (10 години) не съм имал проблеми. Ако те интересува нещо по-конкретно пиши на лично 

Седене на стол на ден 12-16 часа в продължение на месеци доведе до същата диагноза, която се пукна една сутрин в банята.
От тогава до сега - 4 операции. Първите 3 - неуспешни - зараства за няколко месеца и се пука.
Последната операция премина доста приятно, ако мога така да се изразя, за първи път нямах никакви болки или дискомфорт по време на самата интервенция. След това - по-бързо зарастване на мястото, безболезнено(в сравнение с предишните - много ПЪТИ по-леко и безболезнено). 3 дни престой в болница.
Между другото, операцията беше проведена април, засега всичко е наред и усещането е по-различно, по никакъв начин не ме притеснява мястото.
П.П.: След като зарастне -> цялото място се бръсне, да е гладко като бебешко дупе
П.П.2: Ако ти трябва инфо, колега, пиши на лично за доктора, от когото съм много доволен. В Стара Загора се оперирах, не ми е роден град, по препоръка.
От тогава до сега - 4 операции. Първите 3 - неуспешни - зараства за няколко месеца и се пука.
Последната операция премина доста приятно, ако мога така да се изразя, за първи път нямах никакви болки или дискомфорт по време на самата интервенция. След това - по-бързо зарастване на мястото, безболезнено(в сравнение с предишните - много ПЪТИ по-леко и безболезнено). 3 дни престой в болница.
Между другото, операцията беше проведена април, засега всичко е наред и усещането е по-различно, по никакъв начин не ме притеснява мястото.
П.П.: След като зарастне -> цялото място се бръсне, да е гладко като бебешко дупе

П.П.2: Ако ти трябва инфо, колега, пиши на лично за доктора, от когото съм много доволен. В Стара Загора се оперирах, не ми е роден град, по препоръка.
Току що говорих с моя познат (той също не е шофьор), изключително доволен е от д-р Рабчев, каза че при него възстановяването е преминало бързо (4-5 дни е накуцвал леко). Веднага след операцията и един ден след това е трябвало да стои легнал (и аз така си спомням, че докато го карах лежеше). Пак казвам медицината не е математика и това, което при един е минало добре, при друг може да не мине добре, но моя човек го препоръчва силно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Имам и аз нещо такова и вече съм вдигнал ръце от него
. От време на време се активира, набира, пука се, пак набира, след това замира за известно време и така вече много години. Щях да го оперирам, но все не ми остава време. Бабите от село са ми дали някаква луковица, която се сади в саксия и честно казано много помага, като се активира гада. Ама не знам моето дали е киста. Един колега си прави такава операция и след 5 години пак започна да има проблеми.

- Bogat-Beden
-
-
В интерес на истината, проблемът не е само механичен (косъм, растящ навътре), има връзка и с храненето, колкото и странно да звучи-например крайно непрепоръчителни са млечните храни, заради казеина, създавало някаква слуз в дебелото черво и т.н..ukelichko написа:Имам и аз нещо такова и вече съм вдигнал ръце от него. От време на време се активира, набира, пука се, пак набира, след това замира за известно време и така вече много години. Щях да го оперирам, но все не ми остава време. Бабите от село са ми дали някаква луковица, която се сади в саксия и честно казано много помага, като се активира гада. Ама не знам моето дали е киста. Един колега си прави такава операция и след 5 години пак започна да има проблеми.
Тоест,човек може да се профилактира с добро хранене, но пак си в рисковата зона- погрешна стъпка и хоп..
А за операцията да ти кажа хич, ама хич не ми се прави, но лошото е ,че това нещо прогресира с течение на времето и то не става по-добре..
driver69 написа:От тогава до сега - 4 операции. Първите 3 - неуспешни - зараства за няколко месеца и се пука.
Колега, това не звучи добре.. Да не би да е било инцизия първите пъти? Тоест , само сцепване-прави се в острата фаза, когато е възпалено, за да се оттича. Доколкото знам истинската операция се прави само, когато няма възпаление

Да, ще ти пиша на лично.
Това ми е ясно, въпросът е , че има разлика в процента на доволни и недоволни и този процент да е максимално висок в полза на доволните естествено..efren написа: Пак казвам медицината не е математика и това, което при един е минало добре, при друг може да не мине добре,

Инцизия също няколко пъти, на коренно различни места. Там няма доволен/недоволен - цепи се без упойка и изтича, поне за мен беше доста болезнено.
Да, мястото трябва да се успокои и се оперира. Това съм го минавал 4 пъти, не е приятно, затова наистина е важно след това да го пазиш.
Също значение имат работа, стрес, абе всичко
Има хора с по над 10 операции, та явно при всеки е различно.
Да, мястото трябва да се успокои и се оперира. Това съм го минавал 4 пъти, не е приятно, затова наистина е важно след това да го пазиш.
Също значение имат работа, стрес, абе всичко

Миналата година по това време се оперирах от такова нещо , като да чукна на дърво за сега няма следи от него и при мен се получи от първия път .
Оперирах го в Медика (РУСЕ) - Д-р Живко Димитров , 3-4 дни , като първия ден беше всичко и се прави с местна упойка , после само лежане .
И аз така го влачих година-година и половина , тъй като нямах време да се занимавам с него и се надявах да мине само , но уви . . .
Мазах к'ви ли не илачи - бабини рецепти , най - много за месец да изчезне и пак се появяваше .
Съветвам всички с подобен проблем да вземат мерки по - скоро , защото доколкото ме информираха , пуска корени които с времето растат .
Оперирах го в Медика (РУСЕ) - Д-р Живко Димитров , 3-4 дни , като първия ден беше всичко и се прави с местна упойка , после само лежане .
И аз така го влачих година-година и половина , тъй като нямах време да се занимавам с него и се надявах да мине само , но уви . . .
Мазах к'ви ли не илачи - бабини рецепти , най - много за месец да изчезне и пак се появяваше .
Съветвам всички с подобен проблем да вземат мерки по - скоро , защото доколкото ме информираха , пуска корени които с времето растат .
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- Bogat-Beden
-
-
благодаря и на теб, колега 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По принцип , е шьофорска болежка но всеки може да я хване в следствие на продължително натискане на столовете . Тесни дънки също я възпаляват . Най готин е варианта с двустранната
За успешна операция един прЕател ми каза че трябва да е добре възпалена и да тече . Тогава като се разцепи има най голяма вероятност да се изчисти до кокал и да не се появи повече. Тоест разбирай лятото като е топло . Иначе който се опитва да тушира проблема , един памук с риванол залепен на опашката решава проблема за два дена , временно докато пак се възпали .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
jordana, съжалявам, че ще споря с теб, но това, което си написал.. е тотално далеч от истината. Пожелавам ти да не разбираш - повечето хирурзи не оперират възпалена киста. Лятото препоръчват да НЕ СЕ прави.
За памука с риванол - може и Браунол.
Реално не знам какво значи едно- и дву- странни, единствено мога да Ви препоръчам да го правите възможно най-скоро. Първия път като ми показа доктора, изваденото "нящу" беше колкото яйце, размер М. Четвъртия път беше дооооста по-малко.
Успех!
За памука с риванол - може и Браунол.
Реално не знам какво значи едно- и дву- странни, единствено мога да Ви препоръчам да го правите възможно най-скоро. Първия път като ми показа доктора, изваденото "нящу" беше колкото яйце, размер М. Четвъртия път беше дооооста по-малко.
Успех!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Зависи от стадия и тежеста на заболяването . Нормалното състояние ако въобще може да се нарече нормално е леко изтичане на секрет за няколко дни и след това спонтанно затваряне за месеци без подуване и абцеси .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Като ученик имах и първо ме цепнаха за да изтече. При цепенето уж биха 2 упойки ама боля много. След месец-два като се успокои мястото ме оперираха, понеже съм страхлив исках пълна упойка. Обръснаха ми задника след което заспах. Операцията при мен беше около 30 мин. Лежах 5 дни в болница без да ставам и спях на една страна. След няколко дена ми махнаха шевовете. След това зараства бавно понеже докторите изрязват до здрава тъкан. Като казвам бавно имам впредвид 7-8 месеца при мен. Първия месец и нещо зараства раната след това в продължение на половин година отделяше по малко секрет от раната и ми цапаше бельото. Топях си дупарата постоянно в разтвор от смрадлика за да зараства по бързо раната. Бих казал че ми помогна. Един познат преди мен имаше такова и при него ми каза че зараснало бавно. Оперирах се в Ловеч в болницата, понеже там живеех.
По-добре ходи да те оперират за да ти минава от главата. Това ми се случи преди 10 години и от тогава аз нямам проблем да чукна на дърво.
По-добре ходи да те оперират за да ти минава от главата. Това ми се случи преди 10 години и от тогава аз нямам проблем да чукна на дърво.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2