Портал за автосервизи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Портал за автосервизи

Мнение от TytusPulo » 19 Дек 2017, 8:23

Здравейте.

Искам да ви представя личния си проект, а именно сайт, където да се пишат мнения за всички автосервизи в България. Тепърва започваме, надявам се да се превърне в нещо, от което имах нужда когато си купих първата кола(БМВ-то). Да се знае кои са добри, кои си вършат съвестно работата, кои мамят и кои са некадърни.

https://www.facebook.com/servizite.bg/

http://servizite.bg/

Приемам градивна критика и всякакви предложения за подобряване. Във формата може да изпращате данни за сервизи, които още не са въведени в системата.
Ще се радвам ако намерите вашия сервиз в системата да напишете някой коментар и оценка за него.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Портал за автосервизи

Мнение от Dextuar » 19 Дек 2017, 8:40

Защо ми се струва, че това ако се развие, ще трябва да си плащаш, за да ти е листнат сервиза и може малко да се спекулира с това каква оценка му се дава спрямо това колко плаща. Каква е политиката по тоя въпрос?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 19 Дек 2017, 8:43

А как ще се проверяват за истинност негативните мнения за разните му сервизи,от хейтъри или конкуренцията.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 19 Дек 2017, 8:54

dextuar написа:Защо ми се струва, че това ако се развие, ще трябва да си плащаш, за да ти е листнат сервиза и може малко да се спекулира с това каква оценка му се дава спрямо това колко плаща. Каква е политиката по тоя въпрос?

Ако се развие може да се въведе заплащане за листване на сервизите отгоре на сайта, тамъ където пише топ предложения, което е стандартна практика. Не е решено твърдо.

Оценката се поставя заедно с мнението, всяко мнение си носи своя оценка. Потребителя може да прегледа всички мнения и оценки за даден сервиз.
С оценката няма да се спекулира и няма да се манипулира, защото искрените мнения ще са най-важната част от сайта.

А как ще се проверяват за истинност негативните мнения за разните му сервизи,от хейтъри или конкуренцията.

Когато се пишат мнения всичко е субективно. Но ще има модераторски контрол и видно хейтърските или нецензурни мнения ще бъдат изтривани.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Дек 2017, 9:05

Само едно ще кажа - идеята е страхотна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 19 Дек 2017, 9:07

Благодаря колега.

Не съм сигурен дали ще потръгне, трябва малко да си оправя маркетинга.

На който му харесва може да удари едно мнение и лайкче на фейса :)

П.С. Пак да кажа приемам всякакви предложения за подобрения, какво искат потребителите. Вече какво ще е възможно да се осъществи зависи от много неща.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Дек 2017, 9:26

Защо да не потръгне сигурно има 10 портала за доктори, а за сервизи няма. Обаче това в/у което трябва да се фокусираш е да събереш мнения от потребителите защото без тях ще си остане един от много бизнес списъци в нета.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 19 Дек 2017, 9:38

Аз бих те посъветвал да дадеш малки парички да пипнат сайта при използване на търсачки, т.е. пишеш в Google "сервиз" и освен всички сервизи излиза и твоя сайт.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 19 Дек 2017, 10:14

mfandakov написа:А как ще се проверяват за истинност негативните мнения за разните му сервизи,от хейтъри или конкуренцията.

Това мисля че ти е най-големият проблем и това което мислиш като решение едва ли ще е достатъчно.

Първо хората и в частност българите сме хейтъри, съответно броят на клиентите влезли да се оплачат ще преобладава, а това ще изкриви оценката. С други думи много малко ще са доволните клиенти които ще влязат да пускат мнение, при тях го няма дразнителя който да ги накара да го направят.

И всичкото това ако влизат да пишат само реални клиенти. Обаче в реалността ще влизат и конкуренти, недоброжелатели и др. да пускат мнение, а е възможна и обратната практика авери на собственика на сервиза да се изредят да пускат положителни коментари, за да изкривят резултата.

Бих те посъветвал да се поинтересуваш за различните типове точкови/оценъчни системи. Една от американските например игнорира всички междинни мнения(от 3 до 8 примерно) и отчита само крайно положителния и крайно негативния резултат. При тях работи защото повечето хора са склонни да дават "неутрално" мнение и да скриват реалното си. При нас не мисля, че е така. Поинтересувай маркетолозите какво са открили, че е най-подходящото за балканци като нас. Аз бих приложил система обратна на американската при която крайните мнения се игнорират в опит да се махнат крайните хейтъри и крайните "лъскатели". В крайна сметка някой ако влиза умишлено да хейти ще блъска възможно най-ниската оценка.
Разбира се изключително важно е системата която избереш да остане тайна за всички освен теб, изтече ли информация потребителите ще се нагодят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 19 Дек 2017, 10:33

Само да отбележа, че има грешни адреси ( и съответно на картата излиза грешно местоположение) на сервизи във Варна. Иначе ми харесва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 19 Дек 2017, 11:00

sa_hellrot написа:Само да отбележа, че има грешни адреси ( и съответно на картата излиза грешно местоположение) на сервизи във Варна. Иначе ми харесва.

Възможно е. Вземаме ги от официалния им сайт. Понякога си сменят адреса и не ъпдейтват сайта. По принцип има форма на сайта да се изпраща такава информация, но ако искаш може да драснеш и тук.

Назад към Извън Темата