Интернет сайт.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Интернет сайт.

Мнение от KONN » 30 Яну 2018, 6:02

Здравейте,

Искам мнението на всички Вас, който са търсили определена услуга в интернет.
Когато търсите нещо в мрежата (определена услуга), какво Ви привлича към даден сайт.???

-Гледате ли как е направен сайта (дизайна)?.
-Впечатлява ли Ви информацията (За Фирмата).
-Впечатлявате ли се от това, колко е голяма тази фирма (Меню-За Нас).

Най-общо, какво Ви кара да се обърнете към услугите на определен сайт.

Питам лично.....
Искам да променя сайта ми тази година. !
Хора, които правят сайтове са много........ (Всички казват,че са най-добрите).

Аз искам да знам Вашето мнение.(На потребителите).

Сайт за услуги- примерно в сферата на дограмите.
Какво Ви впечатлява.?

-Инфото за Фирмата.?
-Ако има голяма галерия със снимки.?
-Ако има много менюта.?
-Ако е раздвижен и модерен.?

Повечето от хората, който правят сайтове не са запознати с пазара.
Не са запознати с това, което определена фирма предлага.
Повечето знаят как да направят един сайт(но не и как да бъде успешен).

Питам.?
Ако Вие търсите определена услуга.
Какво ще Ви впечатли.?

Българина винаги ли избира по цена.(Най-ниската).

Знам, че това е изкуство и много малко хора могат могат да го направят.

Питам с цел да видя, какво искат потребителите.!
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Интернет сайт.

Мнение от Мордехай » 30 Яну 2018, 8:29

Колега, за мен са много важни няколко неща. Едното е да мога лесно да видя адреса и контактите с телефони. Има много сайтове, които като отворя ми е трудно да намеря контакти и адрес, постоянно ме карат да им пиша мейл и се изнервям и ги затварям. Според мен трябва да са на лесно и видно място. Другото тъпо нещо е когато има много продукти и голям избор, но няма добри опции за филтриране и трябва да преглеждаш много излишни неща, докато намериш това, което търсиш за покупка. Третото е предлагането на услуги без да се обяснява и уточнява какви и как. Четвърто - хубаво е ако фирмата е семейна или има история да се напише, да се сложат няколко снимки от започването на дейноста, историйки, довол и клиенти, завършени обекти и подобни. За цената.... Даа, за българина тя е най-важна, но зависи каква е дейноста и в кои клиенти си се прицелил. На някоѝ от моите клиенти в телефоните им съм записан като alchen prevozvach, но знаят че нямам прецакан транспорт и несвършена работа. А има и такива, които продължават да ме ползват и преглъщат цената, заради спомените от нервни, изнудващи, несериозни и прочие превозвачи.
А, още нещо, българинът много се лъже по промоциите, аз возя емаг и ми стана много интересно, че чак тази година някоѝ хора се усетиха и по мои преценки имаше 20-30% спад.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Яну 2018, 9:02

Като търся някаква стока или услуга - пиша каквото ми трябва в Гугъл и преглеждам първите две страници резултати, почти никога не гледам третата и натам. Отварям си 5 - 6 сайта и започвам да ги преглеждам. На разни хвалби и самопотупване по рамото от сорта "ние сме водеща компания с отговорен персонал и богат опит...", "лидерска позиция на пазара и трета награда на изложението в Пазаджик..." изобщо не обръщам внимание. По принцип търся да видя цена на предлаганата стока - да става ясно колко струва. Ако чета няколко минути и има само общи лафове, но не виждам цифри - отказвам се. Условия за гаранция или връщане на стоката също никога не съм търсил (което си е моя грешка, защото веднъж ми се наложи, за един мотоциклетен акумулатор).

Най-обичам като отворя сайта, да видя хубава снимка на изделието или каквото е там и отдолу да пише цената с адекватна дименсия (примерно лв/м2 или на брой). Досадно е, ако примерно за ламиниран паркет ти дават цена не на м2, а на пакет, а ти се чудиш колко квадрата са в пакета по дяволите, респективно - колко пакета да купиш за 17,5 м2 стая и колко в края на крайщата ти се връзва 1 квадрат... Добре е да се виждат и основните размери и някъде наблизо да са дадени условията за доставка. Телефоните за контакт също да не са забутани през 9 менюта в десетото... Някои сайтове уж всичко им е точно, но формата за поръчка е някаква шибана - карат ме да въвеждам адрес за доставка (не ставало да си го взема от офиса на куриерската фирма, а аз през деня съм на работа), номера на кредитни карти (а аз нямам такива) и се е случвало като се помотая половин час с такава форма, да се откажа...

Значи да обобщя:
- Да има хубава снимка (снимки) на продукта,
- Веднага да се виждат цена, размери и други важни характеристики;
- Веднага да се вижда телефон за контакт и
- Формата за поръчка да бъде максимално опростена.

Ако попадна на такъв сайт - направо поръчвам, без изобщо да търся други, дори и цената да не е най-добрата на пазара. А, и е добре въпросната стока все пак да я има в наличност, защото се е случвало да поръчам, да ми потвърдят поръчката (?!?), да чакам няколко дни и накрая: "Съжаляваме господине, търсената от вас стока е изчерпана, но можем да ви предложим...". Абе що не вървите на майната си...

И последен съвет към Колегата: Такива писма не бива да изпращате на клиентите си (бях поръчал нещо за подарък за Коледа и след повече от седмица ми дойде това):

Съобщение Поръчка в магазина #146424
дата: 28.12.2017 14:42

от: Пазарувай Лесно (info@pazaruvai-lesno.bg)
до: "Bushman@abv.bg" (Bushman@abv.bg)

Здравейте,

За съжаление поръчаният от Вас продукт е изчерпан, като не можем да се агажираме със срок на нова доставка. Ето защо Вашата поръчка, ще бъде анулирана.

Екипът на "Пазарувай Лесно" Ви се извинява за причиненото неудобство.

Не се колебайте да ни пишете отново по всички въпроси, свързани с интернет магазин Пазарувай Лесно или наличните продукти.

Поздрави,
Екипът на Пазарувай Лесно
Последна промяна Borymeckata на 30 Яну 2018, 9:45, променена общо 4 пъти
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Яну 2018, 9:26

Мммм, сега ми хрумна, че аз може би не съм типичен потребител, другите хора може да гледат други работи по сайтовете... Все пак, дано съм бил полезен... :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 30 Яну 2018, 9:33

За мен най важното е, като поръчам нещо, което е описано на сайта да го има!
Супер много често ми се случва да поръчам нещо, да ми се обадят на другия ден и да ми кажат, че е изчерпано, могат да ми пратят еди какво си, вместо него... Друг път даже и не отварям въпросният сайт, ако ще да са си оправили наличностите.

Намерил съм си сега един, само от там вече пазарувам, всичко е наред!

Много ме дразни и ако се обадя на телефоните за контакт, да ми вдигне някоя лелка с едно недоспало" Ало?"... Откачам, чудя се грешен номер ли съм набрал, събудих ли някого. Да каже "Добър ден, фирма еди коя си, с какво мога да ви помогна", а не "Алооо"... :)

Друго много хубаво впечатление ми направи, покрай празиците поръчах една прахосмукачка робот от един сайт, и си дойде без грижи. Но това, което приятно ме изненада беше, че вътре имаше много красиво, ръчно написано и персонално пожелание на картичка! И една кутия някакви готини бонбони! Веднага след доставката ми се обадиха да ме питат, дали всичко е наред, дали съм доволен и т.н. Много ме впечатлиха! Другите звънкат доакто вземат парите, после чакай от умрял писмо ако имаш ядове някакви, а тези сами ми се оабдиха и в комбинация с бонбоните и картичката ме спечелиха за клиент! Ако днес ми трябва същата прахосмукачка и я намеря в друг сайт с 50лв по малко да кажем, пак през тези ще си я поръчам, страхотно впечатление ми направиха!

едит: Сега се сетих и друго, което е важно за мен. Да е проста формата за поръчка!!! Ако ми искат, разни регистрации, мейли да потвърджавам, кръвна група, рази падащи менюта да не мога да си избера адреса, направо го затварям. На тея с бонбоните дето викам по-горе, даже може да не пишеш нищо, ни имена, ни адрес, ни нищо, само един телефон, натискаш копчето и си готов. После те м извънкам и им диктувам каквото им трябва, по лесно ми е :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Яну 2018, 9:43

Да, Колегата е прав - добре е на телефона за контакт да има човек, с когото наистина можеш да се разбереш, а не да те препраща на други телефони ("обадете се в търгорвския отдел" или "сега ще ви дам номера на сервиза").

Такива дребни жестове към клиента наистина са важни и се запомнят, но при условие всичко останало да бъде наред. Зщото ако ти пратят неработеща прахосмукачка с бутилка уиски... няма да има ефект...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Яну 2018, 10:13

За такава дейност (дограма) за мен най-важното би било изпълнени обекти - кои, къде, колко, как, снимки и т.н.
В днешния свят от мошеници не бих се доверил на фирма, която няма "референции" така да се каже.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 30 Яну 2018, 10:38

-Гледате ли как е направен сайта (дизайна)?. - Да, трябва да е удобен, за да може лесно да се стигне до желата информация, базирано на някаква нормална логика
-Впечатлява ли Ви информацията (За Фирмата). - впечатлява ме единствено от колко години е на пазара и ако има някоя по-известна/голяма компания с която има постоянни отношения, останалото е фураж
-Впечатлявате ли се от това, колко е голяма тази фирма (Меню-За Нас). - не

Сайт за услуги- примерно в сферата на дограмите.
Какво Ви впечатлява.? -
да има калкулатор, за да може човек лесно да получи ориентировъчна цена, за желата диграма

-Инфото за Фирмата.? - впечатлява ме да видя реалистина инфоамция, преувеличени хвалби и розови облаци по-скоро ме карат да съм предпазлив
-Ако има голяма галерия със снимки.? - обикновено са аматьорски снимки с телефон от обект и по-скоро предизивкват умиление, ако са професионални снимки(с правилно осветление, композиция и т.н.), вижда се че работниците са с фирмено облекло, цехът е чист и подреден, снимките от обектите са направени под нормален ъгъл с адекватна експозиция, всичко това ще подкрепи вярването, че има култура на работа.
-Ако има много менюта.? - 4-5 менюта на главната страница стигат, вече подменютата колкото - толкова
-Ако е раздвижен и модерен.? - прекалено модерни и раздвижени сайтове ме дразнят, изскачащи летящи менюта и оферти, също. Сайта на ропласт примерно ми харесва като дозайн(декстопа де, мобилния има какво да се желае), но логиката на подменютата ми идвва малко странна и в началото ми беше трудно да се ориентирам кое попада в графа дограма, кое в стъкла, кое е врти и т.н.

Ако Вие търсите определена услуга. Какво ще Ви впечатли.? - ако е стандатна услуга/продукт - по-дълго присъстиве на пазара, защото за мен това значи че имат представа с какв осе занимават и щом толкова време са на пазара, явно е възможно да се работи с тях, ако е нещо екзотично ми стига да пише, че могат да го направят, от там нататък се обаждам по телефона, срещаме се, отивам в задова/цеха/офиса, за да поговорим на място как виждаме нещата и т.н.

Българина винаги ли избира по цена.(Най-ниската). - не

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Яну 2018, 12:42

Дизайна е важен, за да е подредено и ясно кое къде е , а не да се луташ и да не намираш това което искаш.За мен е важно да има достатъчно информация, но все пак не ферман от 2 стр. ;) Информация за продукта, цена, гаранции, количества и т.н.
-Инфото за Фирмата.? Да, но в разумни граници, без локуми :mhihi:
-Ако има голяма галерия със снимки.? За предпочитане, поне де се добие реално представа и снимките да са реални
-Ако има много менюта.? по скоро основни, не чак много
-Ако е раздвижен и модерен.? :ok:
Какво ще Ви впечатли.? Ясно, точно, пълно и лесно за намиране съдържание на страницата

Българина винаги ли избира по цена.(Най-ниската). -Не, но предпочитам да знам колко струва и ще ми струва всичко, доставки, монтажи като се тегли чертата :D

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 30 Яну 2018, 15:23

Според мен има много хора, които като пък видят ниската цена и викат "*ахти ментака" без реално да са сигурни в качеството на продукта, така съм и аз понякога.
Просто човек се съмнява и трябва да бъде убеден по някакъв начин.
За мен по-голямо убеждение в качествата и достойнствата на дадена фирма няма от това да чуя положителни отзиви от други хора ползвали услугите им. Тогава дори и сайта да е смотано направен и неподреден не обръщам голямо внимание.
Мога да дам и пример за точен търговец, известен тука във форума, но сайта им е неподреден(лично мнение) и не са качени всички артикули, които продават.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 30 Яну 2018, 16:11

Borymeckata написа:...
И последен съвет към Колегата: Такива писма не бива да изпращате на клиентите си (бях поръчал нещо за подарък за Коледа и след повече от седмица ми дойде това):

Съобщение Поръчка в магазина #146424
дата: 28.12.2017 14:42

от: Пазарувай Лесно (info@pazaruvai-lesno.bg)
до: "Bushman@abv.bg" (Bushman@abv.bg)

Здравейте,

За съжаление поръчаният от Вас продукт е изчерпан, като не можем да се агажираме със срок на нова доставка. Ето защо Вашата поръчка, ще бъде анулирана.

Екипът на "Пазарувай Лесно" Ви се извинява за причиненото неудобство.

Не се колебайте да ни пишете отново по всички въпроси, свързани с интернет магазин Пазарувай Лесно или наличните продукти.

Поздрави,
Екипът на Пазарувай Лесно

:yes:
И аз така. Същия сценарий. И то на 2-3-4 места за различни стоки.
Явно нивото на нашите "онлайн магазини"(неслучайно в кавички) е такова. Само името им е магазин. В действителност поддържат много малко наличност, нямат възможност за доставка и т.н.
В резултат на този си опит, аз вече от онлайн магазини не поръчвам. Мноооого редки изключения, като предварително се обаждам за наличности. И така.
Не видя ли, че има физически магазин с адрес не се занимавам.

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Яну 2018, 19:40

Три важни неща има на един сайт

история на фирмата и контакти с нея - задължително мейл, телефон и адрес
портфолио на фирмата - продукти и готови проекти с тях
клиенти на фирмата - със снимки най-добре

горе банер с логото на фирмата с подходящ фон (добре е логото да бъде направено от професионалист)
след това хоризонтално меню с 5-7 основни раздела и при поставяне на мишката на някой раздел падащо подменю с опции
отляво и отдясно нищо
в центъра на страницата максимално количество и качество снимки

win
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Яну 2018, 21:11

Най-лошо впечатление ми правят такива, които искат да им пиша, или да се регистрирам, да им се обадя и т.н., за да ми кажат цена. Които чакат да поръчам, за да почнат да мислят от къде да ми доставят стоката. Обикновено имат по 10k неща в сайта, а всъщност нямат нищо налично и не е ясно дали могат да го доставят. Сега се сещам например за един "голям" пловдивски сайт за авто-части, ама има много такива примери.
С дограмите едва ли има такъв проблем, но все пак трябва да е описано всичко най-подробно. - какво се предлага и за колко пари, какви са предимствата на вашия продукт и т.н. -- да могат да си преценят хората. (например ако пише, че вашите дограми са по-хубави, ама има и по-евтини, ама не ги препоръчвате, защото имат такива проблеми). Те със сигурност са гледали и евтини, и всякакви. И винаги ще се чудят, дали няма да се минат ако поръчат от теб, а не се хвърлят на по-евтините (със сигурност има някоя фирма, която предлага по-евтини). Затова може да им спестиш терзанията и да ги информираш, като направиш и информативен раздел на сайта: - какви са вариантите, с какво са по-добри или по-лоши, кое къде се използва и за какво е подходящо. Дори и да не предлагаш всичко, ще могат да се насочат.

Аз си поръчах дограми от една фирма "Еспехо", която просто ми беше в квартала, не съм гледал сайтове. ПВЦ дограми, с метални первази и навеси.
После докато слагаха единия метален перваз: - я! шефът какво е мерил, тук не стига, може ли да ти изкъртим единия ъгъл на бетонния перваз, че стърчи.? викам - аре, кърти..
/ - е сега ми скачат едни гълъби по первазите и правят ебати тупурдията, ако знаех този номер нямаше да слагам метални первази изобщо. /
После питах зетя, който е строителен инженер, да ми каже как трябва да се замаже откъртеното покрай дограмите. Обяснява ми там с нещо се запълвало, пък с някаква мрежа ли, платно ли, после с нещо се замазвало: викам си, сложна работа - няма да се справя и ще поръчам от фирмата да го направят: - еб*ем ти и сложната работа -> дойде един индиец и ги нашляпа с теракол. Което ми го таксуваха по 11 лв. на метър. (ама мен пак ме гризе, че тераколът сам по себе си не е сериозно изпълнение и току-виж след време да не вземе да изпопада.)
После забелязах, че гумените уплътнения едвам допират -> свободно можеш да прекараш лист А4, а през зимата се усеща как яко си духа през тях.
Иначе дограмите които поръчах, сами по себе си са много добри, само дето имам забележки. - затова гледай да изтъкнеш сериозно отношение, внимание към клиента, отговорност и ангажимент за качествена и прецизна работа.

Може би ще е най-добре да си дадеш сайта, за да го разгледаме и да ти кажем какво бихме искали в обновения сайт.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Яну 2018, 11:53

На мен ми прави впечатление добрият дизайн, телефони за контакт, описание на продуктите и цените.
Хич не обичам да влизам в някой сайт и там няма цени, а има "запитване за цени", или някакви неясни ценоразписи.
Дори когато се продават продукти, които се изработват индивидуално (примерно алуминиева дограма, щори, кухни и тн.) е добре да са дадени конкретни примери, дори в основа на стари поръчки, в смисъл схема или най-добре снимка на щора, дадени размери и цена, която да служи за пример.
Дори и да кажем някоя строителна фирма, като изпляскат някакви цени на кв/м и не се разбира точно кое колко е (вероятно и това е целта, да се заблуди клиента, но дори да не е това целта, просто у клиента остава това чувство), вместо да дадат да кажем пример с някакъв обект, преди започването, етапите на работа и краен резултат и казват , че примерно всички етапи, толкова и толкова е струвало.
И много важно за един сайт е да има "безплатна" информация, един вид все едно е независима, в помощ на клиентите, дори и да не изберат конкретно вашият сайт информация.
Пример, какво трябва да се гледа на една дограма, какво се прави при прекалена влажност и много подобни други, като е много важно, това инфо да не е копирано от някъде, а да е написано/преразказано, за да може в гугъл да се индексира правилно и човек да попадне във вашият сайт по даден проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 01 Фев 2018, 8:08

Скоро ми се наложи да ползвам непопулярна услуга разгледах 5-6 сайта естествено само на един беше описано като хората цена да си я сметнеш и къде се намира фирмата, пичовете се оказаха сериозни и свършихме работа, а другите не знам какво толко ги крият тези цени и местоположение, контакти
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

Следваща

Назад към Извън Темата