Регистрация на мотопед в КАТ
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Регистрация на мотопед в КАТ
Здравейте колеги сдобих се с едно скутерче 49cc Пежо 4t двигателче регистрирано като мотопед в София. Имам малък талон и подписан договор за покупко-продажба от собственика, което беше изключително трудно защото собственика го играе бизнесмен а аз го взех от човек на който той го е подарил. Та въпросния собственик едно на ръка че е изключително трудно стигнах до това да ми разпише договора друго че не ще и да чуе за някакво съдействие. Проблема е че той е затрил големия талон, демек имам малък талон и договор, а аз искам да си го прехвърля в КАТ София. Все още не съм ходил до КАТ но със сигорност е проблем че нямам голям талон, някакви идеи какво би следвало да се случи?
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Регистрация на мотопед в КАТ
Мисля, че не можеш да го регистрираш така. Бизнесмена трябва да отиде и да поднови комплекта документи, като ще му дадат нови голям и малък талон. Освен това до 350 кубика не е нужен нотариус, но ако има съпруга е нужно и нейният подпис да фигурира в договора. Никога не се занимавайте с покупка на нещо с неизрядни документи в България. Кòрата е голям.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Да точно така, договора е двустранен без заверка и печат. Имаше подобен казус но с автомобил, четох из нета и просто са го накарали човека да минава през каналите в КАТ.
Най-добре в КАТ питай.
Изпратено от моят Xiaomi Mi5s, с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Xiaomi Mi5s, с помощта на Tapatalk
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
То това ясно, но чак следващия месец ще имам време да ходя до там.
- ElSi
- Потребител
-
- Кара: на детето БМВ-то :)
Имам човек в КАТ който може да ти удари едно рамо и да разясните случая как е най- добре да процедираш в дадената ситуация. 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
6 мнения
• Страница 1 от 1