Агенцията по заетостта проект "Ваучери за заети лица"
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
Агенцията по заетостта проект "Ваучери за заети лица"
Здравейте колеги,
някой има ли информация ще има ли тази година "Ваучери за заети лица" защото спешно ми трябва един езиков курс, а от местното бюро по труда не можаха да ми отговорят еднозначно дали ще има или не тази година но все пак останах с впечетлението че ще има но реших да попитам и тук защото може да има някой с по конкретна и вярна информация?
някой има ли информация ще има ли тази година "Ваучери за заети лица" защото спешно ми трябва един езиков курс, а от местното бюро по труда не можаха да ми отговорят еднозначно дали ще има или не тази година но все пак останах с впечетлението че ще има но реших да попитам и тук защото може да има някой с по конкретна и вярна информация?

Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Агенцията по заетостта проект "Ваучери за заети лица"
Един езиков курс ти е 2-3 резервоара гориво или 5-6 стека цигари или 2-3 годишни винетки и т.н. Ако ми е толкова спешно и толкова нямам пари, ще се лиша временно от някое удоволствие и пак ще си платя курса. Да не говорим, че има една камара добри и безплатни онлайн самоучители.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
колега досещаш ли се че му е нужен вероятно документа ? поне аз така предполагам
нямам инфо по въпроса за съжаление

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Колега може и 100лв да са при условие, че може да ми финансират 85% от сумата, a аз да платя само останалите 15% и да взема лицензиран сертификат си е далавера. А спешно ми трябва не защото ще пътувам или ми трябва за професионално развитие(в този момент), а защото едно от условията за участие в проекта "Ваучери за заети лица" е:
"Не се допускат за обучение по схемата лица със завършено висше образование" а аз края на следващия месец имам защита на дипломна работа и ако я взема после няма да мога да се възползвам от програмата. За справка едно ниво на английски в училища Европа е 597,80 ако искаш 3-нива са си 1800лв нз с какви винетки караш и какви цигари пушиш ама едно е да платиш 1800лв а друго е само 270лв.

п.п. host разбира се сертификата е от съществено значение като го нямаш черно на бяло и да го знаеш пак няма да си с предимство при търсене на работа!
"Не се допускат за обучение по схемата лица със завършено висше образование" а аз края на следващия месец имам защита на дипломна работа и ако я взема после няма да мога да се възползвам от програмата. За справка едно ниво на английски в училища Европа е 597,80 ако искаш 3-нива са си 1800лв нз с какви винетки караш и какви цигари пушиш ама едно е да платиш 1800лв а друго е само 270лв.

п.п. host разбира се сертификата е от съществено значение като го нямаш черно на бяло и да го знаеш пак няма да си с предимство при търсене на работа!
Последна промяна AlCapone на 22 Авг 2018, 15:03, променена общо 1 път
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Ами колега, според наложените стандарти във форума е редно, когато имаш възможност да избереш измежду две суми за една и съща услуга - да платиш по-скъпата.
Не успях да намеря инфо по въпроса ти след 2017-та година.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Knoxville_ написа:Ами колега, според наложените стандарти във форума е редно, когато имаш възможност да избереш измежду две суми за една и съща услуга - да платиш по-скъпата.
А какво казват наложените стандарти във форума при условие че имаш възможност за съфинансиране на услугата ???
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Ясно, реално не ти трябва нито език, нито хартийката за език, ама щом е на далавера що да не преебеш някой наистина нуждаещ се, евала...
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Нищо не ти е ясно! Човек първо се образова, а после търси реализация + това отговарям на всички условия за кандидатстване и не виждам защо пък аз трябва да съм преебан! Не знам за какво си чешеш езика в тая тема като си далеч от истината и няма с какво да помогнеш по въпроса освен с празни приказки?Мнения ли трупаш?
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
AlCapone написа:не виждам защо пък аз трябва да съм преебан
Именно де, на принципа на "има ли далавера дай насам" си. Без значение дали имаш или нямаш нужда. То само факта, че не можеш да вденеш това, което ти се пише и си знаеш своето говори ПРЕдостатъчно.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Едва ли само на колегата му светват очите, като има нещо на далавера
Ако си говорим реално колегата и да се сдобие с нещо, което дали ще му е нужно или не, то и другия може да е на същото дереже ... тъй че

Ако си говорим реално колегата и да се сдобие с нещо, което дали ще му е нужно или не, то и другия може да е на същото дереже ... тъй че

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
c7aH4eB написа:Едва ли само на колегата му светват очите, като има нещо на далавера
Eстествено. Тук не говорим за това. Ако цената на нова петица по каталог е 100к и направят промоция за 80к, ако имаш нуждата и финансите ще го вземеш много ясно. От друга страна, ако си морско чадо например и се придвижваш само с яхта и хеликоптери и самолети да кажем би ли се замислил за тази кола само щото е на промоция и да си я държиш в гаража ей така да има? Аз не бих. Същото е и тук. Хората отпуснали някакви пари да могат тези с ограничени финанси и средно образование да се образоват малко, да могат да са конкурентни малко повече на пазара на труда. Не са го направили за практически висшисти с 4 коли, които очевАдно не са им проблем 200-300лв. за курс за едно ниво. Без значение колко се класираш. Щото иначе работата става ес класа деснячка с SHA номера, G класа на газ, панамера на инвалид и всякакви такива да не казвам какви изпълнения.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Абе не съм писал тук за да ми четете морал! Нито съм Ви питал за мнение и нито ми дреме от мнението на madafaka_donkele и нямам и 4 коли! Не виждам защо акцентирате на "далавера" като това е програма с ясни правила и условия ако отговаряш ОК ако не НЕ и това е....
ДРУГО! Щом отговарям на условията на програмата значи не правя нищо нередно ако програмата беше насочена към социално слаби то тогава щеше да има условие от рода на МАКСИМАЛЕН СРЕДНОМЕСЕЧЕН ДОХОД и ако примерно си над него да не можеш да участваш НО програмата се казва - ОП „Развитие на човешките ресурси“ Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.Очакванията са, че с планираните средства по проекта, 54 хиляди заети лица ще могат да повишат своята квалификация. Никъде не става дума за социален статус на участващите!
ДРУГО! Щом отговарям на условията на програмата значи не правя нищо нередно ако програмата беше насочена към социално слаби то тогава щеше да има условие от рода на МАКСИМАЛЕН СРЕДНОМЕСЕЧЕН ДОХОД и ако примерно си над него да не можеш да участваш НО програмата се казва - ОП „Развитие на човешките ресурси“ Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.Очакванията са, че с планираните средства по проекта, 54 хиляди заети лица ще могат да повишат своята квалификация. Никъде не става дума за социален статус на участващите!
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Понеже ми стана интересно за този проект, позачетох се в сайта и няма актуална информация, последно от 2017 и наистина няма някакви ограничения относно доходи, за можещи, имащи и т.н, ами пускаш си молба(заявление) електронно или на място ако хванеш ваучера хванеш, сега ако има някакви вратички (човек, който да ти избута молбата сещате се, това си е друга тема
и колегата ясно не пита за това). Та извода според мен е, че този с F-ката може да хване ваучера, може и тоя с е36-цата на газ 

- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Ваучери за обучения едва ли ще има отново - поне лично аз смятам, че в рамките на този програмен период до 2020 няма да има. В момента програмата за развитие на човешките ресурси с обучения върви, но под друга форма - фирми могат да кандидатстват за финансиране на обучения за техните служители. Средствата се покриват от фирмите и в края на обучението се осребряват ( според резултатите), а не както програмата “Аз мога повече”; където всеки на трудов договор можеше да си вземе ваучер от бюрото по труда.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
c7aH4eB написа:Понеже ми стана интересно за този проект, позачетох се в сайта и няма актуална информация, последно от 2017 и наистина няма някакви ограничения относно доходи, за можещи, имащи и т.н, ами пускаш си молба(заявление) електронно или на място ако хванеш ваучера хванеш, сега ако има някакви вратички (човек, който да ти избута молбата сещате се, това си е друга темаи колегата ясно не пита за това). Та извода според мен е, че този с F-ката може да хване ваучера, може и тоя с е36-цата на газ
А така вникнал си в нещата

ben_g написа:Ваучери за обучения едва ли ще има отново - поне лично аз смятам, че в рамките на този програмен период до 2020 няма да има. В момента програмата за развитие на човешките ресурси с обучения върви, но под друга форма - фирми могат да кандидатстват за финансиране на обучения за техните служители. Средствата се покриват от фирмите и в края на обучението се осребряват ( според резултатите), а не както програмата “Аз мога повече”; където всеки на трудов договор можеше да си вземе ваучер от бюрото по труда.
Колега не си прав. Случаино преди 1 час докато се ровех попаднах на тел:0800 88 001 "Информационния център към министерството на труда и социалната политика" и съответно веднага звъннах да видим какво ще ми кажат от министерството. Женицата от коу центъра ми каза, че проекта „Ваучери за заети лица” е заложен в програмата за 2018-2019г. и се очаква да стартира НО не се ангажира с дата могло да бъде още утре, а може и след 2 месеца например каза ми, че е най-правилно да следя тук: https://www.az.government.bg/bg/ в рубриките "На Фокус" и "Новини" също така спомена, че „Ваучери за заети лица” е наследника на "Аз мога" и "Аз мога повече"... така че програма ще има но никой не знае кога ще стартира което в моя случаи е кофти

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2