LG Soundbar SJ2
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
LG Soundbar SJ2
Според Вас заслужава ли си парите. За неголяма стая, няма място за 5.1 система и тн. Търси се мааалко по - добър звук от телевизора при гледане на филми и слушане на музика. Телевизора е LG 43" Smart
https://plesio.bg/domashno-kino-c-69977505/lg-soundbar-sj2-p-331841.html
https://plesio.bg/domashno-kino-c-69977505/lg-soundbar-sj2-p-331841.html
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Re: LG Soundbar SJ2
Можеше и в темата за телевизорите да питаш, тъкмо да направиш голям шлем там с телевизора си.
Да си заслужава...времето ще ти даде отговор, иначе за тия пари какво му плащаш, трябва да си заслужава.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- ka4i
- ентусиаст
-
Това за големият шлем не го разбрах!!! В темата за телевизори писах за да споделя мнение какво съм взел, за добри пари и съм доволен. А тази питанка е друга
Пс. За много и качествени години
Пс. За много и качествени години
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Според един мой познат, който е бая наясно с аудио частта - всички саундбарове са говна. И аз взех ТВ и го питах за варианти за подобряването на звука (и при мен мястото е ограничено и специфично) - отговора беше: "не се занимавай със саундбарове - в зависимост от вариантите за свързване взимаш или хубава системка 2.1, или просто 2 хубави 2-лентови говорителя (може и повече) и ги закачаш към телевизора." Аз сега поръчах от алиекспрес един конвертор от оптичен сигнал към чинчове и ще сложа едни колони на секцията и ще видя какво ще стане.
Si non confectus, non reficiat.
- ka4i
- ентусиаст
-
Zagy написа:Според един мой познат, който е бая наясно с аудио частта - всички саундбарове са говна. И аз взех ТВ и го питах за варианти за подобряването на звука (и при мен мястото е ограничено и специфично) - отговора беше: "не се занимавай със саундбарове - в зависимост от вариантите за свързване взимаш или хубава системка 2.1, или просто 2 хубави 2-лентови говорителя (може и повече) и ги закачаш към телевизора." Аз сега поръчах от алиекспрес един конвертор от оптичен сигнал към чинчове и ще сложа едни колони на секцията и ще видя какво ще стане.
Благодаря ти, помогна ми! Аз си се бях поотказал, ама търсех на баницата мекото - хем не ми се набиват много пари, хем искам промяна - а този вариант става с пари, които са ми излишно харчене в момента.
Жив и здрав
Е тва е истината. Аз взех мониторни колони с вграден усилвател с съм супер доволен от качеството на звука. Твто има дигитален изход и всичко минава през негоZagy написа:Според един мой познат, който е бая наясно с аудио частта - всички саундбарове са говна. И аз взех ТВ и го питах за варианти за подобряването на звука (и при мен мястото е ограничено и специфично) - отговора беше: "не се занимавай със саундбарове - в зависимост от вариантите за свързване взимаш или хубава системка 2.1, или просто 2 хубави 2-лентови говорителя (може и повече) и ги закачаш към телевизора." Аз сега поръчах от алиекспрес един конвертор от оптичен сигнал към чинчове и ще сложа едни колони на секцията и ще видя какво ще стане.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Имам 2 телевизора от висок клас със съответните саундбарове и разликата е доста сериозна в звука. Не знам защо всички се изказват против тия системи. Да, хубава 5.1 система ще звучи по-добре, но хубав саундбар не е за изхвърляне и е за предпочитане пред вградените говорители. Евтините саундбарове не струват обаче, тук сте прави
Защото вградени говорители < саунбар < тонколониDon_Diego написа:Имам 2 телевизора от висок клас със съответните саундбарове и разликата е доста сериозна в звука. Не знам защо всички се изказват против тия системи. Да, хубава 5.1 система ще звучи по-добре, но хубав саундбар не е за изхвърляне и е за предпочитане пред вградените говорители. Евтините саундбарове не струват обаче, тук сте прави
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Аз в БГто съм с Bose и мога да кажа, че си заслужава всеки един лев, забравих точния модел по спомен струваше около 300-350 евра. Не е нещо w@@@w, но и колегата спомена, че не търси нещо такова. 
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Аз наскоро си взех 6-та серия LG телевизор и автоматично се насочих и към саундбар, уж за по-добър звук на иначе ниския клас телевизор. Взех SJ5, после го смених с по-новия SK5 и накрая и това върнах и си доплатих за пералня...
Не знам аз ли съм се разглезил с хубав звук напоследък, но поне до 500-600 лева тия саундбари са пълен бълвоч. Буквално телевизора вадеше не по-лош звук от "хубавия" саундбар, за който четох само суперлативи в интернет. Може на други марки в тоя клас да са по-добри, но никога за нищо на света не бих препоръчал на някого да си даде парите за такавата глупост
Не знам аз ли съм се разглезил с хубав звук напоследък, но поне до 500-600 лева тия саундбари са пълен бълвоч. Буквално телевизора вадеше не по-лош звук от "хубавия" саундбар, за който четох само суперлативи в интернет. Може на други марки в тоя клас да са по-добри, но никога за нищо на света не бих препоръчал на някого да си даде парите за такавата глупост

- ka4i
- ентусиаст
-
Mladenoff написа:Аз наскоро си взех 6-та серия LG телевизор и автоматично се насочих и към саундбар, уж за по-добър звук на иначе ниския клас телевизор. Взех SJ5, после го смених с по-новия SK5 и накрая и това върнах и си доплатих за пералня...
Благодаря
Да... 2.1 уредбичка е често по- добра от саундбар със съб които струва дори 50% нагоре. Нищо не може да замени физическото разстояние между левия и десния канал на една уредбичка- за добро стерео дори да си съвсем близо трябват поне 2метра. Затова- един малък стерео усилвател, две колонки с добри средни и високи и най- добрия съб които можеш да си позволиш.
И друго- много е важно къде сложиш съб-а в стаята. Много по- важно от самия съб всъщност. Всяка стая е различна. За да намериш най-оптималното място за събчето - слагаш го на мястото където обикновено седиш като гледаш и пускаш басов материал. След това на 4 крака лазиш докато намериш мястото в стаята където басите звучат най- стегнато и силно и без кривене- това е най- доброто място за съб-а. Ако не е на удобно място, продължаваш с пълзенето докато намериш удачно свободно място
на това му се вика sub crawl и се изпълнява като няма никой в къщи 
И друго- много е важно къде сложиш съб-а в стаята. Много по- важно от самия съб всъщност. Всяка стая е различна. За да намериш най-оптималното място за събчето - слагаш го на мястото където обикновено седиш като гледаш и пускаш басов материал. След това на 4 крака лазиш докато намериш мястото в стаята където басите звучат най- стегнато и силно и без кривене- това е най- доброто място за съб-а. Ако не е на удобно място, продължаваш с пълзенето докато намериш удачно свободно място
Последна промяна alx на 06 Яну 2019, 0:48, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Те така всички се тъпаниха и за безогледалните фотоапарати, пък сега няма фотограф без поне един, два такива.
И аз много се чудих какъв звук да сложа на оледката, но накрая компактността и дизайна на саундбара надделяха. Повечето неща под 1000лв които прослушах бяха зле, та се спрях на JBL SB250 за 600лв. Звука за мен си е доста приличен, все пак се ползва за филми основно. Уфера се свръвзва безжично за саундбара, така че го скрих за фотьойл в ъгъла. Може да свържа бара с телефона, с флашка, хард и тн.
И аз много се чудих какъв звук да сложа на оледката, но накрая компактността и дизайна на саундбара надделяха. Повечето неща под 1000лв които прослушах бяха зле, та се спрях на JBL SB250 за 600лв. Звука за мен си е доста приличен, все пак се ползва за филми основно. Уфера се свръвзва безжично за саундбара, така че го скрих за фотьойл в ъгъла. Може да свържа бара с телефона, с флашка, хард и тн.
- Alexander82
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 520d
Имам този бар от месец, ако не беше на промоция заедно с телевизора нямаше да го взема.
Като звук не е нищо особено, но си слушам музика де.
Удобното е, басът е с блутут и кабеляците отпадат.
Ако имаш сериозни изисквания към качеството на музиката това не е за теб.
Като звук не е нищо особено, но си слушам музика де.
Удобното е, басът е с блутут и кабеляците отпадат.
Ако имаш сериозни изисквания към качеството на музиката това не е за теб.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Аз само веднъж съм слушал саундбар, и според мен за музика бива, по добре е от звука на тв-то, обаче за филми си е много зле. Един logitech z906 5.1 като чели се справя доста по добре...
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4