Подновяване на шофьорска книжка
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Подновяване на шофьорска книжка
Провет банда!
Поради естествени тектонични поцеси, за пореден път ми изтича шофьорската книжка. Нямам намерение да си ходя в бг и ще трябва да подам документи тук. Трябва ми медицинско със съответните доктори. Тукашният ми лекар ме гледа като полезно изкопаемо, когато му казах какво искам. Накратко. Има ли колега лекар или поне някой с познат лекар, който срещу съответната благодарност да ми изкара медицинско? Питам по съвет на служител в българското посолство ... Не ми пука, че ще загубя С категорията. Имам А и Б категории. Говорим за мен и за женицата. Приемам оферти тук или на лс.
Благодаря предварително!
Поради естествени тектонични поцеси, за пореден път ми изтича шофьорската книжка. Нямам намерение да си ходя в бг и ще трябва да подам документи тук. Трябва ми медицинско със съответните доктори. Тукашният ми лекар ме гледа като полезно изкопаемо, когато му казах какво искам. Накратко. Има ли колега лекар или поне някой с познат лекар, който срещу съответната благодарност да ми изкара медицинско? Питам по съвет на служител в българското посолство ... Не ми пука, че ще загубя С категорията. Имам А и Б категории. Говорим за мен и за женицата. Приемам оферти тук или на лс.
Благодаря предварително!
Re: Подновяване на шофьорска книжка
... за какво ти е българска книжка? Моята изтече много отдавна и не съм й усетил липсата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ако Ви признават правата от българската книжка и Ви е валидна за ползуване в определена държава може да има опция в законодателството им за подновяване в общината по местоживеене с книжка и права в съответната държава.Поразпитайте дали при Вас това е възможно.
Зависи много в коя държава си. Ако е в ЕС, можеш да си преведеш книжката. Т.е. ако си в Германия, да си изкараш немска книжка със съответните категории.
бг-книжката важи тук единствено, ако си турист. В противен случай е просто парче шарена пластмаса. Т.н. "медицинско" хвърля в шок местните лекари. Гледат ме като извънземно. Цитирам 1:1 служител в българското посолство:
ПЛАТЕТЕ НА НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ДА ВИ ИЗВАДИ ЕДНО МЕДИЦИНСКО И ДА ВИ ГО ПРАТИ ПО ПОЩАТА
Има много случай на върнати документи, защото Тяхно Величество КАТ не са признали медицински документ от местните медицински власти. 2015г купих кола в Холандия и я регистрирах и продадох в бг. Спомените от това ще ме греят дълги години напред
Единствената "далавера" от бг-личната карта е, че при евентуално прибиране в ЕС може да избираш на коя опашка за паспортен контрол можеш да минеш. В бг нямам практически нищо и нямам намерение да се прибирам. Единствено за сватби или погребения. Друг подов не виждам
Както и да е. Щом никой не може, ще си я запазя за спомен. alx е прав.
Ще ви кажа тук как се подновява книжка. Прави се на всеки пет години. Отивам в общината и си взимам номерче. Викат ме на гишето и им казвам за какво съм там. Питат ме, дали имам промяна в адреса. Ако не, заставам до един бял екран и ме снимат. Плащам и след седмица книжката ми идва по пощата.
ПЛАТЕТЕ НА НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ДА ВИ ИЗВАДИ ЕДНО МЕДИЦИНСКО И ДА ВИ ГО ПРАТИ ПО ПОЩАТА
Има много случай на върнати документи, защото Тяхно Величество КАТ не са признали медицински документ от местните медицински власти. 2015г купих кола в Холандия и я регистрирах и продадох в бг. Спомените от това ще ме греят дълги години напред

Както и да е. Щом никой не може, ще си я запазя за спомен. alx е прав.
Ще ви кажа тук как се подновява книжка. Прави се на всеки пет години. Отивам в общината и си взимам номерче. Викат ме на гишето и им казвам за какво съм там. Питат ме, дали имам промяна в адреса. Ако не, заставам до един бял екран и ме снимат. Плащам и след седмица книжката ми идва по пощата.
Като се приберете по някое време ще стане работата.Един доктор няма как да свърши работа.Ако си спомняте как е било преди,сега е същото.Проверка в база данни и разговор,което си е психотест, при психиатър,очен,уши-нос-гърло за слуха,обща медицина и невролог.Всеки трябва да си напише името и да си удари печата като и всеки един личен печат се оторизира с печат на здравното заведение, в което се правят нещата.Иначе става бързо по балканските стандарти за около половин ден обикаляне.И после КАТ пак половин ден при късмет.Това,разбира се,ако смятате да си подновите книжката и има смисъл от това.
6 мнения
• Страница 1 от 1