напукана шпакловка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

напукана шпакловка

Мнение от Hellrot » 04 Фев 2019, 13:02

Здравейте има една стая вкъщи която е шпаклована преди повече от 5 години. Когато я шпакловаха след 1 седмица стените се напукаха с едни такива малки микро пукнатинки и от тогава така си стои все не остава време за нея. Нямам си и идея с какво е шпаклована но искам сега да я оправя и въпроса ми е с какво да залича пукнатините. Стените отдолу са с фибран и има мрежа под шпакловката. Дали да се прешпаклова с нещо много фино само да заличи пукнатините или ще е скрият и с някаква силиконова боя/латекс??
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Re: напукана шпакловка

Мнение от Cyberloner » 04 Фев 2019, 14:41

1. Вече има строително-ремонтна тема :)

2. Аз бих ги направил грунд -> лепило + мрежа -> шпакловка и т.н.

Напукала ти се е защото вероятно са разредили повечко шпакловъчната смес или са мазали бая дебело и като е изсъхнала се е свила и са се отворили пукнатини.

Щом е само една стена ти препоръчвам горещо за шпакловка да си вземеш кофа шийтрок готова за нанасяне, за да ти е мирна главата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Фев 2019, 16:31

Мрежа и шийтрок, възможно най тънко . Пукнатините обикновено стават на дебелото . Стената трябва да е идеално чииста и най добре да се удари някакъв грунд преди финото .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 (M43B19)

Мнение от xenolith » 04 Фев 2019, 18:13

Аз не виждам нужда от още един слой мрежа. Човека е казал - фибран и мрежа под шпакловката. Каква ще е ползата от още една мрежа?

На мен малко ми е омръзнало да шпакловам цяла стена за няколко пукнатини (имаме сграда, която е близо до ЖП и през няколко години се появяват пукнатини). Ако останалата част от стената си е ок, може да го направиш мързеливата. Само боя няма да ги скрие (освен ако не питаш калеко ми), играх го тоя филм и не е забавен. Накрая пак гипсирахме, но и боядисвахме 2 пъти. :mhihi:

Лично аз бих забил шпатулата в пукнатините и бих изчоплил наоколо, за да ги разширя. После с фина гипсова шпакловка (сравнително мокра) минавам само пукнатините или по-скоро каналите, които съм изчоплил. Не съм фен на шкурките, затова после стържа със самата шпатула, за да заравня евентуални височини.

Ако питаш мен - пробвай. Ако не ти хареса резултата и без това другите предложения са цялостно покриване. :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Фев 2019, 18:33

Проблема е че това е финото е само финиш , покрива някакви милиметри и се нанася само на идеално прави стени и тавани . Ако стената му е шпаклована и равна няма как да го направи 2 или 5 мм примерно . Мрежата дава някаква армировка и практически задава дебелината на слоя равномерно по цялата повърхност . Ако стената е крива това вече няма особено значение , може да го мине отгоре отгоре колкото поеме и толкова . Аз съм любител шпакловчик , нека професионалстите да кажат какви са методите за борба с такива пукнатини но опита ми показва че няма оправяне това нещо . След време пак се напуква .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 04 Фев 2019, 18:54

Аз имах такъв проблем.Реших го с някаква акрилна паста.С шпатула я нанесоха само в пукнатините.Леко с шкурка като изсъхна и после боядисване нацяло ,разбира се.Засега ,5 г.по-късно няма появили се нови пукнатини.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 04 Фев 2019, 19:03

Има една готова смес на Knauf, май се казваше finitura, едни бели кофички с оранжев надпис, мисля че ще свърши работа и ще покрие пукнатините.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 04 Фев 2019, 21:21

Грунд дълбоко проникващ,лепило с мрежа след това финиш, шлайф и боя. Щом има топлоизолация от долу е минато с шпакловка за топлоизолация, тя в груба , а се дават съвети да се поправя с финишна шпакловка, да се пълнят пукнатини с акрил и какви ли не глупосто. При желание пак да е грубо се взима бяла циментова шпакловка, минава се една ръка с мрежа , след това се минава втора и се запердашва. Вариант без цялостна шпакловка няма.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Фев 2019, 21:35

Тука имам в едната стая едно коминско тяло дето се нагрява не можеш го пипнеш , комшията се топли на дърва . Половината стена беше напукана , гипс . Преди 2 месеца и ударих една шпакловка набързо с един кнауф супер финиш паста и досега не е мръднало . Затова си мисля че и в случая може да е подходящ , особено ако се омрежи :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 04 Фев 2019, 21:37

Има една финна мрежа и може да стане с нея и супер финиш обаче колко ще кара е загадка...

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 04 Фев 2019, 21:42

Шлосера ти явно си професионалист.Къде си се учил .Да не си санирали блокове?Това е отвътре .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 04 Фев 2019, 21:45

memorex написа:Шлосера ти явно си професионалист.Къде си се учил .Да не си санирали блокове?Това е отвътре .

Не съм професионалист ... блокове не санирам , че ме е страх от високо. То хубаво е вътре кажи тогава фибрана чии го дири вътрв?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 04 Фев 2019, 21:47

Фугенфюлер на кнауф,по рядко го правиш и циклиш по пукнатините.Решаваш проблема. :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Мнение от Hellrot » 04 Фев 2019, 22:42

Тъй като не ми се занимава с майстори а аз не мисля че ще се справя с шпакловането мисля да ударя нещо фино отгоре и днес гледах ,,Акрилен грунд за стени,, Пишеше че е точно за тази цел заличава пукнатини и е подходящ за цялостно минаване на стената и мисля да пробвам с него. Какво е вашето мнение.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 05 Фев 2019, 8:05

С такова само, че беше някаква друга марка съм си пълнил пукнатини, дупки от дюбели и съм замаскирал отлюпени парчета от латекс. Беше много финно, работи се изключително лесно и боята го покрива добре. Една година със сигурност не мръдна, после се преместих от апартамента.

Следваща

Назад към Извън Темата