Външна топлоизолация !
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Външна топлоизолация !
Здравейте колеги , понеже ми предстой да правя външна топло-изолация на къща а в повечето форуми само реклами и стара информация има. Въпроса ми е като инженери по образование или инженери по призвание разбиращи едно нещо дали е направено добре или не. Някой близките 2 години правил ли е топло-изолация и ако да каква. И най-вече ме интересува някой може ли да си сложи главата в торбата и с 2 ръце на препоръча фирма изпълнител.
За сега съм се насочил към 20см
Неопор или каменнавата. Неопора е по-евтин и с по добър коефициент на топлопроводимост но гори. Ватата е по-скъпа по-тежка но е практически вечна и не гори разликата в коефициент на топлопроводимост е малка но я има. Като цяло предимно фирма изпълнител ме интересува но ако някой има критики към материала съм готов да ги чуя.
Благодаря за отделеното време
Неопор или каменнавата. Неопора е по-евтин и с по добър коефициент на топлопроводимост но гори. Ватата е по-скъпа по-тежка но е практически вечна и не гори разликата в коефициент на топлопроводимост е малка но я има. Като цяло предимно фирма изпълнител ме интересува но ако някой има критики към материала съм готов да ги чуя.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Външна топлоизолация !
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Сигурен съм,че много ще му е полезна тая тема. Да изчете 30 страници барем попадне на 2-3 поста по неговия въпрос

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Наблегни на изолацията на тавана а не талкова на стените. Топлото бяга нагоре 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Superexstatic написа:
Сигурен съм,че много ще му е полезна тая тема. Да изчете 30 страници барем попадне на 2-3 поста по неговия въпрос
Или п'а директно просто да пита в нея, барем някой от стотиците писали вече му отговори, вместо да се надява на прясна тема у понеделник на обед в прекрасен слънчев ден, а?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Ranchev написа:Здравейте колеги , понеже ми предстой да правя външна топло-изолация на къща а в повечето форуми само реклами и стара информация има. Въпроса ми е като инженери по образование или инженери по призвание разбиращи едно нещо дали е направено добре или не. Някой близките 2 години правил ли е топло-изолация и ако да каква. И най-вече ме интересува някой може ли да си сложи главата в торбата и с 2 ръце на препоръча фирма изпълнител.
Слагай каменна вата, поне 5 см. Проклета е за работа и монтаж, обаче е вечна, не гори, не смърди и не си променя цялостта. Направи си го по учебник, шпакловка с фибри, от страната на лепилото се грундира, а от вън две ръце шпакловка със ситна мрежа.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Nickelback написа:Superexstatic написа:
Или п'а директно просто да пита в нея, барем някой от стотиците писали вече му отговори, вместо да се надява на прясна тема у понеделник на обед в прекрасен слънчев ден, а?
точно така

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
7 мнения
• Страница 1 от 1