Някой да разбира от Cisco UCS?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Някой да разбира от Cisco UCS?

Мнение от Cyberloner » 27 Фев 2019, 22:52

Дръпнах си UCSPE емулаторчето, разглеждам как са направени нещата и изникват доста въпроси :)
Ако някой се е занимавал с това и/или си е играл с тзи емулатор и troubleshoot-a на примерната постановка която е в него ще се радвам да сподели малко опит :)

master of the force
Аватар

Re: Някой да разбира от Cisco UCS?

Мнение от alx » 28 Фев 2019, 17:03

Cyberloner написа:Дръпнах си UCSPE емулаторчето, разглеждам как са направени нещата и изникват доста въпроси :)
Ако някой се е занимавал с това и/или си е играл с тзи емулатор и troubleshoot-a на примерната постановка която е в него ще се радвам да сподели малко опит :)

опит с емулатора нямам... но едно време много си играх с тях... да е било преди 10 години обаче..

за какво ти е таз платформа?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 28 Фев 2019, 22:13

Ще ми влиза скоро в задълженията да поддържам някакви тикиви ми ти железа, та реших проактивно да се запозная с материята.
Гледам, че някои от сървърите закачени към ектстендърите дават, че нямат връзка(всичко е в червено), а същевременно има "видмост" между портовете на физическо ниво, според емулатора.
Гледах таблиците за съвместимост адапторите какво подържат(Direct connect, single wire management, dual wire management) и нещата изглеждат ОК, та някъде другаде ще да е проблема.
Малко се изгувам във всичките политки, които могат да се задават на сървъри, адаптори, екстендъри, портове и т.н. та вероятно там са скрили и проблемите.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2019, 17:54

Cyberloner написа:Ще ми влиза скоро в задълженията да поддържам някакви тикиви ми ти железа, та реших проактивно да се запозная с материята.
Гледам, че някои от сървърите закачени към ектстендърите дават, че нямат връзка(всичко е в червено), а същевременно има "видмост" между портовете на физическо ниво, според емулатора.
Гледах таблиците за съвместимост адапторите какво подържат(Direct connect, single wire management, dual wire management) и нещата изглеждат ОК, та някъде другаде ще да е проблема.
Малко се изгувам във всичките политки, които могат да се задават на сървъри, адаптори, екстендъри, портове и т.н. та вероятно там са скрили и проблемите.

не знам какво да ти кажа - тия неща не се ли видят първа ръка - няма как. понякога ако затриеш и създадеш наново компонент той тръгва (става зелен).

аз ако съм на тебе ще взема от някъде един уцс туториъл и бавно, стъпка по стъпка ще си създам един енвайрънмънт... като гледам да ползавам максимален брои готови темплети за блейдс и тн...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 01 Мар 2019, 23:13

това го пробвах и като изключим зверското ранообразие от хардуер(напарво се изгубих в списъка с мрежови карти), нещата са логични и подкарах някакво шаси с няколкоблейда, отделно 3 рак сървъра. Та за proof of concept се оправих, но ми е мерак да оправя нещата и в това, което те са дали.
Имам немалък опит с подобни решения на НР и Дел та концепцията ми е ясна.

Иначе търсих из нета дали някой не го е преборил това и да е споделил как и какво, но не можах да намеря нищо - само информация за самия емулатор, не и за примерната постановка в него. Отделно рових за кодовете на грешките, които излизат за самите сървъри но нямам особен упсхе, намирам само описана самата грешка + някакви много базови стъпки за troubleshoot които пробвах, но не доведоха до резултат.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2019, 23:28

Cyberloner написа:това го пробвах и като изключим зверското ранообразие от хардуер(напарво се изгубих в списъка с мрежови карти), нещата са логични и подкарах някакво шаси с няколкоблейда, отделно 3 рак сървъра. Та за proof of concept се оправих, но ми е мерак да оправя нещата и в това, което те са дали.
Имам немалък опит с подобни решения на НР и Дел та концепцията ми е ясна.

Иначе търсих из нета дали някой не го е преборил това и да е споделил как и какво, но не можах да намеря нищо - само информация за самия емулатор, не и за примерната постановка в него. Отделно рових за кодовете на грешките, които излизат за самите сървъри но нямам особен упсхе, намирам само описана самата грешка + някакви много базови стъпки за troubleshoot които пробвах, но не доведоха до резултат.

ползавай блейд темплетс... във старите версии ги имаше и бяха лесни за деплой-ване и бяха зелени отма...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Назад към Извън Темата