Гуми от чужбина?
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Гуми от чужбина?
Четох някъде, ама забравих вече къде и не мога да го намеря, че гумите в Германия са доста по-евтини. Потърсих в гАгъла за Германия и UK, но ми се сториха еднакви цените. За сметка на това пък имат по-голямо разнообразие. И все пак - някой пазарил ли е гуми от чужбина?
Re: Гуми от чужбина?
Масовите не си заслужават да си ги вкарваш ти. Понякога има смисъл за по екзотични гуми и размери (аз съм вземал с 150-200 лева надолу на гума, но говорим за гуми, които тук са по 6-700 лева броя, не тук да е 300, а ти да я вземеш на 150).
15-18" стандартни, като им сложиш доставката може и по-скъпи да дойдат

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Rainbow написа:Масовите не си заслужават да си ги вкарваш ти. Понякога има смисъл за по екзотични гуми и размери (аз съм вземал с 150-200 лева надолу на гума, но говорим за гуми, които тук са по 6-700 лева броя, не тук да е 300, а ти да я вземеш на 150).

И не само за гуми може да се следят цените навън - още един пример за моята кола към днешна дата: оригинални задни спирачни дискове комплект 2бр. от английски дилър - 143 паунда, цена при нашите дилъри - 247лв. за една бройка

Последна промяна nikola59 на 28 Фев 2019, 14:56, променена общо 1 път
Естествено - всичко е според зависи.
В ebay може да хванеш последни 2 броя на някой търговец и да ги пусне на адската цена, може и да намериш по-скъпи от тук. Аз и в България имам необясними неща от рода на как официалният вносител на Yokohama ми дава най-високата цена спрямо всичките под продавачи, които масово зареждат от него. До колкото знам гумите са на 50-60% маржин печалба, та за ebay не им пречи да подбият малко за сметка на липсващ персонал и физически магазин примерно.
Аз съм за вноса де, реално 90% от нещата по колата ми съм ги купил извън България с доставка. Дори някой път тук да е по-евтино, самото им отношение е отблъскващо и незаслужаващо да си оставиш парите при тях. Или са нагли или те мислят за идиот, което в ерата на "гугъл в джоба ти" е смешно...
В ebay може да хванеш последни 2 броя на някой търговец и да ги пусне на адската цена, може и да намериш по-скъпи от тук. Аз и в България имам необясними неща от рода на как официалният вносител на Yokohama ми дава най-високата цена спрямо всичките под продавачи, които масово зареждат от него. До колкото знам гумите са на 50-60% маржин печалба, та за ebay не им пречи да подбият малко за сметка на липсващ персонал и физически магазин примерно.
Аз съм за вноса де, реално 90% от нещата по колата ми съм ги купил извън България с доставка. Дори някой път тук да е по-евтино, самото им отношение е отблъскващо и незаслужаващо да си оставиш парите при тях. Или са нагли или те мислят за идиот, което в ерата на "гугъл в джоба ти" е смешно...

Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Rainbow написа:Аз и в България имам необясними неща от рода на как официалният вносител на Yokohama ми дава най-високата цена спрямо всичките под продавачи, които масово зареждат от него.
това винаги е случая. официалния вносител може да ти продаде само на една цена - зададената от производителя цена на дребно. продавачите купуват с намаление от вносителя (според количеството) което често може да е 25-50% надолу от цената на дребно зададена от производителя. от там на колко ще продадат (на тебе) си е тяхно решение според колко са лакоми. често, вносителя може да зададе минимум цена под която продавачите не могат да паднат, но това не винаги се спазва.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Има логика, явно е така 

6 мнения
• Страница 1 от 1