Утечка на ток при бушоните?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BobiMinev
- Потребител
-
- Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
- Мечтае да кара: e30 cabrio v10
Утечка на ток при бушоните?
Здравейте колеги ! Oт скоро карам един форд мондео мк3 2001 бензин
, и се натъкнах на неприятен проблем внезапно и не мога да разбера от къде идва, моля помогнете ако имате каквито и да е предложения.
Проблема: колата стоеше на паркинг около 2 месеца на метри от морето, качих се запали веднага от половин оборот и изминах около 100км без спиране, нормално извънградско каране. Спрях за около 15 минути когато се върнах не искаше да запали само тик-такаше стартера без да върти, извадих минуса на акумулатора върнах го обратно и запали.
От тогава на акумулатора му свършва тока за по малко от час-два, на всички консуматори изключени и неработещ мотор с аперметър на плюса показва загуба 0.16А. С всички консуматори включени на макс и работещ двигател на свободна скорост без газ мултицета показва 13.4 волта.
При проверка на предното бушонно табло (изключени мотор и вс. консуматори) забелязах че има ток на място което аз мисля че не трабва да има, вие как мислите?
Изолиран случай ли съм или има и други с подобен проблем? :-[

Проблема: колата стоеше на паркинг около 2 месеца на метри от морето, качих се запали веднага от половин оборот и изминах около 100км без спиране, нормално извънградско каране. Спрях за около 15 минути когато се върнах не искаше да запали само тик-такаше стартера без да върти, извадих минуса на акумулатора върнах го обратно и запали.
От тогава на акумулатора му свършва тока за по малко от час-два, на всички консуматори изключени и неработещ мотор с аперметър на плюса показва загуба 0.16А. С всички консуматори включени на макс и работещ двигател на свободна скорост без газ мултицета показва 13.4 волта.
При проверка на предното бушонно табло (изключени мотор и вс. консуматори) забелязах че има ток на място което аз мисля че не трабва да има, вие как мислите?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Утечка на ток при бушоните?
Последната тема по тази тема беше изтрита и загубихме един интересен събеседник във форума. С интерес следя развитието 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Утечката не е голяма , поне не е причина да разреди акумулатора . С тая скапания бранд може да имаш един куп изненади от скрити проблеми . Първото което бих те посъветвал е да отидеш на читав сервиз . Не на какъв да е , а на такъв който е сигурен че ги разбира тия фордове и може да тества алтернатора зареждането и релето . Ако си решил да се пробваш със собствени сили , огледай внимателно всички снопове кабели около алтернатора и стартера . Форд ползват отвратилени кабели , поставени в едни още по отвратителни гофри които са толкова твърди че с времето претриват кабелите вътре и направо ги прерязват . Според мен не ти зарежда алтернатора или акумулатора се скапал за да пада за 2 часа . Другото е вече в сферата на догадките и може да се двайсе неща .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
160 милиампера е много... трябва да са около 20-50 милиампера...
но мериш ли ги правилно? колата трябва да е заспала поне 5 минути и тогава мериш...
за снимките- там дето мериш що да няма (+) напрежение? не ги знам фордовете ама това може да е плюс шината. ако генерално е избил плюс-а там (а не трябва), предполагам всичко ще е дадено на късо и нищо няма да работи... което не е случая, нали
аз ако съм на тебе, закачам амперметъра да меря ток, гася колата, давам на късо сензора за затворен капак (да си мисли, че е затворен), чакам 5 минути да се успокои колата (аларми, боклуци) и почвам един по един да вадя бушоните докато тока не падне под 50 милиампера... като намериш коя верига е окъсена търсиш в нея проблема...
но мериш ли ги правилно? колата трябва да е заспала поне 5 минути и тогава мериш...
за снимките- там дето мериш що да няма (+) напрежение? не ги знам фордовете ама това може да е плюс шината. ако генерално е избил плюс-а там (а не трябва), предполагам всичко ще е дадено на късо и нищо няма да работи... което не е случая, нали
аз ако съм на тебе, закачам амперметъра да меря ток, гася колата, давам на късо сензора за затворен капак (да си мисли, че е затворен), чакам 5 минути да се успокои колата (аларми, боклуци) и почвам един по един да вадя бушоните докато тока не падне под 50 милиампера... като намериш коя верига е окъсена търсиш в нея проблема...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
На по-дъртите фордове таблото редовно ги правеше тия номера, като го смениш и заспива, може и на по-новите да е така ...
Ubi dubium, ibi libertas
hell's angel написа:На по-дъртите фордове таблото редовно ги правеше тия номера, като го смениш и заспива, може и на по-новите да е така ...
Един тънък въпрос. Имах Ескорд 1.6Д преди много време. Електрическата му система беше цяла и не подлежеше на подмяна на части. Нямам идея дали и тук не е така. Ако трябва да се реже и снажда, това си е работа за професионалист. На мен ми се е палила кола от проблем с токовете и изживяването не е от най-приятните.
BobiMinev написа:Здравейте колеги ! Oт скоро карам един форд мондео мк3 2001 бензин, и се натъкнах на неприятен проблем внезапно и не мога да разбера от къде идва, моля помогнете ако имате каквито и да е предложения.
Аз имах проблем с такава утечка и се оказа едно реле точно на таблото за бушони. Хванах го защото седеше горещо 10 мин като заспи колата. Вътре има диод и се прецаква. Другите варианти са диодите на алтернатора или на вентилатора при повечето автомобили. Успех!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
От 0.16А консумация няма как да му пада акумулатора за 2 часа . Предполагам че това е консумацията на "засппал " ЕКУ .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Колата си е наред отвсякъде.Мисля,че отговорът е във въпросът Ви.Имали сте хлабава връзка на минусовата клема на акумулатора.
Съветът ми да си свалите акумулатора и да го заредите ако вече не е повреден.По време на зареждането ще се разбере дали е дал фира от хлабавата връзка.
След зареждане почистете му клемите и огледайте хубаво как стои въпросът с минусовия и плюсовия кабел.Чисти ли са отвътре връзките,затягат ли се добре или стоят хлабави.
Вижте и да няма издуто или вече клеясало точно на връзките на кабелите с кабелните обувки и клемите.Разчупете ги на ръка и ако там има някакво движение значи връзките са за подновяване.
Много често кабелните съединения на кабела с кабелната обувка става на захар от киселината на акумулатора и докарва ядове.
Съветът ми да си свалите акумулатора и да го заредите ако вече не е повреден.По време на зареждането ще се разбере дали е дал фира от хлабавата връзка.
След зареждане почистете му клемите и огледайте хубаво как стои въпросът с минусовия и плюсовия кабел.Чисти ли са отвътре връзките,затягат ли се добре или стоят хлабави.
Вижте и да няма издуто или вече клеясало точно на връзките на кабелите с кабелните обувки и клемите.Разчупете ги на ръка и ако там има някакво движение значи връзките са за подновяване.
Много често кабелните съединения на кабела с кабелната обувка става на захар от киселината на акумулатора и докарва ядове.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Моя транзит правеше такива номера . Особено като не е каран дълго време . Качваш се пали нормално , отиваш някъде спираш и после като дадеш контакт светва таблото нормално - стартер и само едно ..зззззз цък и толкова . Лечението беше разхлабване на клемите на акумулатора , почистване и затягане . Въпреки че клемите изглеждат чисти ....виероятно проблема е слаб захват тъй като болтовете за стягане бяха вертикални и натискат едни клинчета които стягат клемата . Имам чувството че всичко в тая марка е мислено да създеде някакъв проблем след време . Казвам правеше такива номера защото се отървах от това недоразумение 

10 мнения
• Страница 1 от 1