Хипноза?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хипноза?
Някой подлагал ли се е на подобно нещо, някой негов познат или? Вярвате ли изобщо в това като не говорим за разни шамански изпълнения, а просто да се отпуснеш някъде и чрез слушане на глас да се хипнотизираш? И изобщо какво се случва с нас ако това е реално?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Хипноза?
Всеки човек влиза в хипноза по няколко пъти на ден, неволно..
Особено податлив си и си в подобно състояние малко преди заспиване и малко след събуждане, затова трябва да се внимава какво си мислиш в тези моменти, повечето хора си мислят за проблеми и се препограмират ежедневно..
Холивуд ни е напълнил главата с безкрай тъпотии, за хипнозата също.
Има онлайн в тубата клипчета с ръководена хипноза, има и в България такива, един от най-известните е Калин Цанов, той също обяснява по ТВ-то често същността на тоя "феномен"
С една дума, това е състояние, в което има най-директна връзка с подсъзнанието ти.
П.С. - Лекарствата нямат отношение, по-скоро биха попречили/навредили.
Имаше интересен казус със излекуван посттравматичен стресов синдром на ветеран от войната в Ирак с помощта на LSD
, но си е съвсем контролирано и е изолиран случай, в никой случай само по себе си горепосоченото не помага за нищо, вредата е ясна...
Особено податлив си и си в подобно състояние малко преди заспиване и малко след събуждане, затова трябва да се внимава какво си мислиш в тези моменти, повечето хора си мислят за проблеми и се препограмират ежедневно..
Холивуд ни е напълнил главата с безкрай тъпотии, за хипнозата също.
Има онлайн в тубата клипчета с ръководена хипноза, има и в България такива, един от най-известните е Калин Цанов, той също обяснява по ТВ-то често същността на тоя "феномен"
С една дума, това е състояние, в което има най-директна връзка с подсъзнанието ти.
П.С. - Лекарствата нямат отношение, по-скоро биха попречили/навредили.
Имаше интересен казус със излекуван посттравматичен стресов синдром на ветеран от войната в Ирак с помощта на LSD

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Шарлатански пинизи , отхвърлени отдавна от науката . Около 10% от хората се поддават на такова въздействие и това са главно хора с лабилна психика или други ментални или здравословни поведенчески проблеми , плюс разни климактерични бабички . Нормален човек не може да му се въздейства по такъв начин . Алкохолиците идеално се поддават на такива неща , разбираемо при хора с увреден и нефункциониращ от алкохола мозък. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Bogat-Beden написа:С една дума, това е състояние, в което има най-директна връзка с подсъзнанието ти.
И добре де, и като имаш най-директна връзка какво от това. Случва ли се нещо реално или... например да ти внушат че си направил нещо без да си, или да ти внушат да направиш нещо което преди това не би направил. За мен това е хипноза, това че си близко до подсъзнанието ми говори колкото "от чакра в чакра".
ПП. иначе аз съм с мнението над мен.

Tires are evil - destroy them all ...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Уффф,
поредната тема, която ми напомня един от любимите ми вицове тип "тъп виц"
-Две китари си летели над морето и изведнъж паднали.
-Какъв е извода?
-Дрън, дрън, та пляс.
С толкова мога да я уважа тая тема.
поредната тема, която ми напомня един от любимите ми вицове тип "тъп виц"
-Две китари си летели над морето и изведнъж паднали.
-Какъв е извода?
-Дрън, дрън, та пляс.
С толкова мога да я уважа тая тема.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Jordana написа:Шарлатански пинизи , отхвърлени отдавна от науката . Около 10% от хората се поддават на такова въздействие и това са главно хора с лабилна психика или други ментални или здравословни поведенчески проблеми , плюс разни климактерични бабички . Нормален човек не може да му се въздейства по такъв начин . Алкохолиците идеално се поддават на такива неща , разбираемо при хора с увреден и нефункциониращ от алкохола мозък.
батка, аз съм здраво стъпил на земята с двата крака и не вярвам в глупости, ама познавам такъв човек... остави че може да те направи на маймуна, може да те накара и да правиш неща дето никога не би правил... и да ти втълпява неща после си мислиш, че са плод на твои размисли...
по негови думи почти всеки човек може да се хипнотизира- едни по-лесно, други по-трудно... и не зависи от лабилна или здрава психика... а е индивидуално базирано на и той не знае какво... просто някои хора "тръгват" лесно, други по-трудно, трети не тръгват изобщо, но това последното било много много рядко...
аз лично съм много вярващ и съжалявам, че не ми се отдава... той ми показа и обясни това онова, обаче "нямам талант" и това е... жалко.. кви каши щчх да забъркам ако можех...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Какво за теб е хипноза е от малко значение за света, честно казано аз имам сравнително оскъдни познания, нямаше да е лошо автора да поясни защо се интересува и какви са му очакванията, за да го насочим към по-обширен и качествен източник на информация. А всъщност и очакванията в случая пък страшно много влияят и на крайния резултатcmdkick написа:. За мен това е хипноза

За подсъзнанието - зрял човек над 25 години, се ръководи в ежедневието си на 95% от него.
Децата до 7 години са в подобно на хипноза състояние, това говори ли ви нещо за "първите 7"

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
За да говорим задълбочено по темата, би било полезно познаването на функционирането на мозъка/съзнанието/алгоритмите за взимане на решения, както и определена доза психология.
То затова е индивидуално, защото тези фактори са коренно различни за всеки
Впрочем темата е интересна, защото има съществено социално приложение, просто малцина се замислят или осъзнават примерите.
То затова е индивидуално, защото тези фактори са коренно различни за всеки

Впрочем темата е интересна, защото има съществено социално приложение, просто малцина се замислят или осъзнават примерите.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
... почти всеки човек може да се хипнотизира- едни по-лесно, други по-трудно...
Написах ти го - почти всеки човек не означава 99% а почти всеки който се подава на такива глупости и попада в едни 10% . Манипулациите са видни още от това ..той ми показа и обясни това онова, обаче "нямам талант"

Ако няма доказване и повторяемост на резултата подкререно с съответните изследвания , публикации в специализираните издания и т.н нещата си остават в циркаджийските номера . Каквито са и масата психиатри които се опитват да популяризират разни такива шарлатански истории .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Джордане,дай линк към тия проучвания да ги видим. Имай предвид,че човешкият мозък е много непонятна тема за днешната наука. Виж какво прави Wim Hof (и не само той) само с дишане. Неща,които науката смята за невъзможни 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Тия шашмалогии с дишането ги има от 100 години , индиански методи за медитация и хипноза адаптирани за сахиб или от сахиб . Дишане броене гледане в празна точка в простарнството ...бяха модерни преди 30 години .
А тоя кашпировски с таланта ...100% цирк с подставени лица . Каквито са и всички такива демонстрации на подобни шарлатани .
Аз не се сещам за такива неща
Науката не работи с такива понятия възможно невъзможно , ако някакъв процес явление или каквото там се изследва се демонстрира чрез опит то това е база да се изследва и да се обясни как се получава даден резултат . Учените дори са по големи утописти от масата хора защото често работят върху процеси и проблеми за които няма нито експериментална база нито дори прогнозни резултати за успех .
Дори много понятна материя е . Две световни войни , и изобщо всички такива мероприятия преди тези двете са дали богат и безценен материал по въпроса . В общи линии някакви сериозни тайни няма от физиологична гледна точка . Има мъгла която полу учени полу шарлатани разпръскват за да прикрият гешефта . Много елементарен пример - клонирането на офце , стволовите клетки , замразяването на хора с неизлечими болести и куп още като ...ваксините
Та , не разбрах къде се изследва човешкия мозък при положение че съвременната наука смята опитите с хора за неетични ? 

А тоя кашпировски с таланта ...100% цирк с подставени лица . Каквито са и всички такива демонстрации на подобни шарлатани .
...Неща,които науката смята за невъзможни....
Аз не се сещам за такива неща

Науката не работи с такива понятия възможно невъзможно , ако някакъв процес явление или каквото там се изследва се демонстрира чрез опит то това е база да се изследва и да се обясни как се получава даден резултат . Учените дори са по големи утописти от масата хора защото често работят върху процеси и проблеми за които няма нито експериментална база нито дори прогнозни резултати за успех .
..Имай предвид,че човешкият мозък е много непонятна тема за днешната наука...
Дори много понятна материя е . Две световни войни , и изобщо всички такива мероприятия преди тези двете са дали богат и безценен материал по въпроса . В общи линии някакви сериозни тайни няма от физиологична гледна точка . Има мъгла която полу учени полу шарлатани разпръскват за да прикрият гешефта . Много елементарен пример - клонирането на офце , стволовите клетки , замразяването на хора с неизлечими болести и куп още като ...ваксините

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Много елементарно и повърхностно разглеждане. Това, че научно е признато през 1896г, за съществуването на радиацията, не означава, че съществува от 1896г.
"шашмалогии с дишането и индиански методи за медитация" не са модерни от преди 30 години. Методиката им е от преди хиляди години, има хора, които ги прилагат и днес и решават съществени проблеми от най-различно естество с тях. Ето ти пример- преди година на един приятел му откриха злокачествен тумор на простата с размер на орех. Обясниха му, че е необходима спешна операция, след нея докато е жив ще пикае в памперс. Една година след това, чрез подиграваните от теб методи, вече няма нищо, няма дори ракови клетки, съгласно това, което може да види съвременната медицина, като единствената му допирна точка с нея бяха тези изследвания. Ти на негово място щеше да си нарязан, непълноценен, с окапала коса, най-вероятно вече с разсейки, съжаляващ, че няма 5Ĝ мрежа и проверяващ дали не си пропуснал да направиш някоя много важна ваксина.
Това сериозно ли? Да разглеждаш човешкия мозък, само като физиология, е да разглеждаш един компютър като съвкупност от метал и пластмаса.
За хипнозата- прави се, дори има и масова хипноза, но няма да коментирам сега методиката и за осъществяване.
Както се вижда от темите във форума, има хипнотизирани хора, които не виждат вредата от ваксините и от 5Ĝ мрежата. 
Хайде леко ще отворя един прозорец- "Дайте ми власт над медиите и аз ще превърна всяко общество в стадо свине!"
Йозеф Гьобелс
"шашмалогии с дишането и индиански методи за медитация" не са модерни от преди 30 години. Методиката им е от преди хиляди години, има хора, които ги прилагат и днес и решават съществени проблеми от най-различно естество с тях. Ето ти пример- преди година на един приятел му откриха злокачествен тумор на простата с размер на орех. Обясниха му, че е необходима спешна операция, след нея докато е жив ще пикае в памперс. Една година след това, чрез подиграваните от теб методи, вече няма нищо, няма дори ракови клетки, съгласно това, което може да види съвременната медицина, като единствената му допирна точка с нея бяха тези изследвания. Ти на негово място щеше да си нарязан, непълноценен, с окапала коса, най-вероятно вече с разсейки, съжаляващ, че няма 5Ĝ мрежа и проверяващ дали не си пропуснал да направиш някоя много важна ваксина.
Имай предвид,че човешкият мозък е много непонятна тема за днешната наука...
Дори много понятна материя е . Две световни войни , и изобщо всички такива мероприятия преди тези двете са дали богат и безценен материал по въпроса . В общи линии някакви сериозни тайни няма от физиологична гледна точка .
Това сериозно ли? Да разглеждаш човешкия мозък, само като физиология, е да разглеждаш един компютър като съвкупност от метал и пластмаса.
За хипнозата- прави се, дори има и масова хипноза, но няма да коментирам сега методиката и за осъществяване.

Хайде леко ще отворя един прозорец- "Дайте ми власт над медиите и аз ще превърна всяко общество в стадо свине!"
Йозеф Гьобелс
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Гледай интервюто на джо роган с уим хоф. Най-малкото е интересно.Той постоянно е под изследвания и наблюдения,за да доказва нещата,които казва,защото учените твърдят,че не могат да се случат физиологично. Механизмите,за това как се случват физиологично нещата в тялото ни са...неизвестни до голяма степен. Наскоро стана ясно за връзката между чревната флора и мозъка. Неизвестните там са много.Работата на имунната система е непонятна. Причината за високото кръвно се смята все още за неизвестна. Специално за мозъка и Алцхаймер,oще не се знае защо се случва,само предположения. Същото важи и за всички болести дето имат прикачен "синдром" към тях. За гените и тяхното изразяване да не говорим,че там е тъмна Индия. Колкото до етиката в науката и медицината ...
А за гледането в точка си толкова далече от истината. То тепърва ще става "модерно"

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3