... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

Мнение от alx » 03 Дек 2019, 20:48

аз винаги (да чукна на дърво) съм имал хубав здрав сън. гледам да лягам към 11пм и спя до към 7ам... ако ме оставиш спя до към 10ам... ако спя по-малко от 8 часа и след това за нищо не ставам... винаги съм бил така между другото...

здрави пури са ми противопоказани преди сън- предполагам заради огромното количество никотин, но като изпуша една такава и след това съм на дълги до към 1-2ам и няма заспиване... :mhihi:

също съм забелязал, че не знам от какво зависи, но има дни към 1-2пм направо ми идва да падна някъде... и ако не дремна 15тина минути се сривам- сигурно е от егн-то. а има други дни съм кат навит на пружина и нямам спиране. опитвам се да видя какво ме прави така, но до сега зависимост не съм установил :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: ... колко спите? как? какво ви помага/ пречи и тн?

Мнение от c04 » 03 Дек 2019, 21:02

Лягам към 00-1ч и спя до към 8-9ч. Между 7 и 8 часа сън на денонощие ми е най-добре. Ако имам работа ставам според нея 6-7ч, но пак лягам не по рано от 00ч.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Дек 2019, 21:03

Аз също отдавна забелязах, че без сън не става. Гледам под 7 часа сън да не падам, в повечето случаи 8 часа. Вече дори уикенда не мога да спя до късно. Тази година не съм ползвал отпуска и вече съм преуморен сериозно. 3-4-5 кафета, монстъри, ред-були... лягам и заспивам :mhihi: Недоспиването много лесно се натрупва и трябва да се внимава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 03 Дек 2019, 21:05

8 часа минимум, средно 9. Събудя ли се по различен от естествения начин (например аларма), не е добре положението. През седмицата и през уикенда ставам по едно и също време.
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2019, 21:09

Как? Като пън :mhihi: 10-11 обикновено заспивам и аз и до 8:20. 8:30 вече съм си набил шута навън. През ноща не усещам ни земетресения, ни шум, ни нищо.

Тия дневните дремки от по 15 минути не ми се отдават. Приклопя ли окото, два часа не ме търси. Иначе мога да спя прав, седнал, клекнал, надолу с главата и всякак. Преди можех и две денонощия без сън ама вече и при мен ЕГН-то се обажда, та само от малко недоспиване и съм като наеван.

Без две неща не мога, преди да заспя - кафе и книга. Може една глътка да е или 5 мин четене, но от години не лягам без тях.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Дек 2019, 21:19

Регистрираните в периода 2002 - 2008 нещо яко започваме за "ЕГН" да говорим :mhihi:
Администрацията при добро желание може едно подфорумче да спретне...
Спане? Ще спим на онзи свят!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 03 Дек 2019, 21:28

alx написа:
също съм забелязал, че не знам от какво зависи, но има дни към 1-2пм направо ми идва да падна някъде... и ако не дремна 15тина минути се сривам- сигурно е от егн-то. а има други дни съм кат навит на пружина и нямам спиране. опитвам се да видя какво ме прави така, но до сега зависимост не съм установил :bchug:

Това най-често е от начина на хранене. Ако следваш американската хранителна пирамида я обърни на обратно и ще си по добре :yes: и не яж повече от 3 пъти на ден.

Аз от три години гледам да лягам към 10.00. Ставам най-късно в 6,много често към 5.Рядко закусвам,ям два-три пъти на ден. Нужда от следобедна дрямка съм нямал откакто взех да ям по-малко и по-качествено. Енергийно съм машина :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 03 Дек 2019, 21:35

Спя по 5-6 часа на денонощие и засега са ми напълно достатъчни. Лягам към 03-04 часа и в 9.00 съм станал. Ако заспа в 23 часа например,в 05 съм се събудил и няма кво да правя :mhihi: Иначе заспа ли,бомби да гърмят до леглото,няма събуждане :D
Последна промяна Stoqnov_1979 на 03 Дек 2019, 21:39, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 03 Дек 2019, 21:35

Винаги съм завиждал на хората, които могат да спят до обяд. В гимназията ми се случваше да пирувам до 5 и да играя волейбол в 8, при това доста успешно :mhihi Днес е същото, само че не спортувам а вегетирам без да мога да заспя. От 10 години спя в 99% от времето с тапи за уши, защото всичко може да ме събуди. Ползвал съм кви ли не хапчета, чайове и билки, нищо не помага... Преди мислех, че добрият сън спохожда спокойните хора, докато не започнах да срещам хора с повече проблеми от моите, които обаче не можеш да ги събудиш по никакъв начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Дек 2019, 21:37

Ставам в 6.00ч, лягам най-късно в 23.00ч. Спя добре, но отвори ли се възможност за лека дрямка следобед не я пропускам :mhihi:.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Дек 2019, 21:39

Преди недоспивах редовно и по-много, бях се научил да си правя power nap за да компенсирам - заспивах във всякакво положение в колата :mhihi: . Имало е случаи да спя докато докато зареждаме на бензиностанция (аз бях шофьор) :lol:
Сега вече е друга работа - старая се да правя по 8 часа сън, без значение в колко ще ставам: ставам рано - лягам рано. Винаги съм спал доста дълбоко - заспя ли не ме търси докато не се събудя, алармите едва напоследък започнах да ги отразявам. Също като bum_bum - няма значение положението на тялото при заспиване и по време на сън, може би и заради това хъркам доста сериозно :mhihi: Това пък си има добра страна - ако има още някой в стаята не може да спи и да ми пречи на съня ако той хърка например :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Напоследък се старая и да тренирам сутрин когато съм доста муден, но изненадващо ми се отразява доста добре и после целия ден съм свежарка.
Кафет и енергийни напитки не ми влияят - нито ме събуждат, нито ме държат буден. Обаче изпия ли малко кола привечер става страшно, няма заспиване с часове и съм свръх енергичен :dunno: , преди не беше така
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 03 Дек 2019, 21:55

Аз съм нощна птица. Преди 00:00 много рядко лягам, редовно си откарвам до към 1:30-2:00 и това не ми пречи на следващата сутрин към 7:30 да съм ок. Легна ли след 2:00 обаче, дори само 30-40 мин по-късно, целият следващ ден ми е размазан :lol: Много рязка промяна в тонуса през деня, в сравнение с малката разлика на часа на лягане :dunno: . Тотално не съм morning person и не обичам да ставам прекалено рано, макар че в един период 2 пъти седмично ставах, за да тренирам сутрин в 7:30 - явно съм имал мотивация за jump start на деня. Като съм говорил с приятели, повечето в 23:00 спят трети сън. Цял живот съм лягал късно, явно така съм устроен, а и честно казано така ми харесва. Някак си часовете между 23:00 и 02:00 са много спокойни и релаксиращи, подходящи за книга, филм и т.н. Също и ако има изостанала работа за вършене, по-лесно се концентрирам. Забелязал съм също така, че прекалено ранното ставане (5:30-6:00) ми влияе зле, дори да съм бодър - просто се чувствам гадно, явно е строго индивидуално. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 03 Дек 2019, 22:07

ЗЛЕ! :help:
На 29 съм, нямам здравословни проблеми, нямам ядове в работата или вкъщи, движа се доволоно и повече от 5-6 часа на денонощие не мога да спя от години.
Обичайната програма е лягане в 11, поне час въртене като пумпал, безобразно лек сън и в още преди на жената будилника(в 6:00) съм се ококорил и само чакам да звънне да я ръчкам да не закъснее за работа. :kuku: :kuku: :kuku:
Най-интересното е, че не ми пречи и не чувствам преумора, но много ме дразни.
Опитвал съм с повече спорт, работа или пиене и става само по-зле - нито заспивам по-лесно, нито спя по повече. :bang:
През уикендите по някога се случва да спя и до 8, но мнооооо рядко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 03 Дек 2019, 22:15

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:14, променена общо 6 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Дек 2019, 22:19

Аз се опитвам да спя по 8 часа, но ми се случва доста рядко :dunno: Гледам да легна 11:00, 11:30 макс, ама ряско се получава :ok: Средно може би правя по 7, евентуално уикенда да направя 9-10 макс :dunno: И съм забелязал, че със 7 часа се чувствам все недоспал. Интересното е, че с 6 часа се чувствам по-свеж отколкото със 7 :dunno: Бях го и чел някъде, че съвпадало с някакви фази на съня и т.н. и затова така било, не змам :ok:
Проблема с 6-те часа е, че отначало си кажи-речи свеж, но се натрупва липсата, и в дългосрочен план не е ОК :roll:
Та или трябва да спя по 8 или по 6, и понеже все се целя за 8, те отиват на 7 докато се свърша това и онова, и времето си мине :mhihi: Та затова ми е все недоспало напоследък. Иначе за заспиването напоследък лягам и до 2 минути сигурно съм отнесъл плувката, нямам проблем с това :ok:

Пречи ми, ако пия кафе по-късния следобяд, да речем след 16:00, и вечерта се усещам, че ми е тегаво спането :roll:
Пречи ми също, ако хапна повечко шоколад или друго сладко преди лягане.
Пречи ми най-вече, ако се вкарам в някой филм да си мисля по моите си проекти как да станат, тогава по-добре да ставам да ги реализирам, вместо да се опитвам да спя :mhihi:

А за здрав сън ми помага менталното спокойствие. Когато човек няма някакви кой знае какви грижи, или най-малкото не са му толкова на сърце, че да си заслужава да ги мисли много, се спи лесно. Не казвам нищо ново вярвам :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Следваща

Назад към Извън Темата