Нова кола, но с по-малко екстри от тези в офертата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Нова кола, но с по-малко екстри от тези в офертата

Мнение от pivanov » 05 Дек 2019, 16:03

Здравейте колеги,
Бях много щастлив, че си закупихме чисто нова кола, но радостта бързо отмина когато изкарах колата от автосалона, защото се оказа, че екстрите с които беше по оферта са по-малко от наличните. Колата е на лизинг и не знам какви права имам, какво бихте ме посъветвали? Цената на липсващите екстри е между 1000-2000 лв. като автосалона иска да ме компенсира със стелки за колата.
Моля не започвайте да казвате къде съм гледал, какво съм правил, доверих се, че получавам това което съм платил, но минути след като излязох от салона видях, че едно нещо липсва после друго и т.н.
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Нова кола, но с по-малко екстри от тези в офертата

Мнение от b_u_b_o » 05 Дек 2019, 16:08

Добре де, някакъв договор не сте ли сключили, къдет да пише черно на бяло какво трябв да получиш като кола и екстри?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 05 Дек 2019, 16:14

Каквато и марка да си взел в договора си пише точно какво оборудване има колата, така че ако са ти дали по малко от това което пише по договор според мене трябва да искаш доста повече от едни стелки

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 05 Дек 2019, 16:16

pivanov написа:Здравейте колеги,
Бях много щастлив, че си закупихме чисто нова кола, но радостта бързо отмина когато изкарах колата от автосалона, защото се оказа, че екстрите с които беше по оферта са по-малко от наличните. Колата е на лизинг и не знам какви права имам, какво бихте ме посъветвали? Цената на липсващите екстри е между 1000-2000 лв. като автосалона иска да ме компенсира със стелки за колата.
Моля не започвайте да казвате къде съм гледал, какво съм правил, доверих се, че получавам това което съм платил, но минути след като излязох от салона видях, че едно нещо липсва после друго и т.н.
Благодаря!

Да те компенсират със стелки за ~400лв, при положение, че липсват есктри за близо 5 пъти повече пари?!
Не е сериозно това, прави ги на диви калинки докато не клекнат.
Аз бих им предложил няколко варианта: Или да ти приспаднат (по-скоро те да платят) една пълна вноска, която предполагам, че е повече от тези 1000 и нещо лева, или да ти дадат някакъв пакет за обслужване, било то масла и филтри, било то едни накладки.
Дребни неща са тези, които би могъл да поискаш, но е редно да те компенсират с нещо, което е същото по сума, че дори и повече, с цел да ти се "извинят", че не си получил това, за което си платил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 05 Дек 2019, 16:20

Прочетох договора, описан е автомобила като номер на рама, двигател, но там не са описани екстри. След консултация с лизингодателя, дори ще имам проблеми ако изпратя всики документи на КЗП, като ми казаха, че те ще се задействат за да остана доволен от цялата сигуация/но на тях им дреме на... така, че не очаквам нищо/. Няма много възможности вече, освен да ходя да се карам с тях, че по телефона няма да стане. Темата стана малко безмислена, но гледайте когато си купувате дори нов автомобил. Колгата не е БМВ, стелките са 136лв. сигурно са от моята защото и те липсват.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 05 Дек 2019, 16:21

Опитват се да ти замажат очите, защото ако трябва да я връщат и т.н. ще им излезе да си ебе м@мата тази замяна. Никой няма да те съди, защото в еуфорията си всеки забравя нещо, а и едва ли като я получваш си решил да пробваш дали следденето на лентите бачка примерно. Ако са някои екстри, на които държиш ги тормози до дупка, ако можеш да ги преглътнеш просто им кажи, че има институции, които си вършат работата и по-добре да не се стига до там. Както колегата по-горе каза - пазари се за смяна на масла и т.н. Вмирисаните им стелки можеш да си ги купиш доста прилични афтърмаркет и за 50 кинта.

Edit: Докато ъм писал си отговорил, та затова дай да видим кой е тоя дилър и коя е тази марка! Поне би трябвало да пише какво ниво на оборудване е кошницата, а екстрите също трябва ад ги има разписани отделно!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 05 Дек 2019, 16:29

Колата е Фиат(Ауто Италия), не е нищо впечатляващо като мощност, просто искахме надежден семеен автомобил, като нивото на оборудване беше второто от възможни 3 (да не е най-голата кола). По телефона им предложих да ми върнат парите за екстрите, който нямам, като гледаме каталога. Но отказаха, пари не можело да се връщат защото е на лизинг. Ще поддържам темата, ще пиша как са се развили нещата. Ако се случи на някого нещо подобно да има насоки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 05 Дек 2019, 16:33

На Ауто Италия скоро ще им отнемат представителството на Фиат и Алфа,така че им е през....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Дек 2019, 17:07

В поръчката/договора не пише ли тая кола с кое ниво на оборудване е? Липсващите екстри част от това ниво ли са или се слагат допълнително? Нямате ли подписан предварителен договор? Оферта за автомобила имаш ли с описани липсващите екстри?

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 05 Дек 2019, 17:20

pivanov написа:Прочетох договора, описан е автомобила като номер на рама, двигател, но там не са описани екстри. След консултация с лизингодателя, дори ще имам проблеми ако изпратя всики документи на КЗП, като ми казаха, че те ще се задействат за да остана доволен от цялата сигуация/но на тях им дреме на... така, че не очаквам нищо/. Няма много възможности вече, освен да ходя да се карам с тях, че по телефона няма да стане. Темата стана малко безмислена, но гледайте когато си купувате дори нов автомобил. Колгата не е БМВ, стелките са 136лв. сигурно са от моята защото и те липсват.

Какви проблеми ще имаш с КЗП? Че са те излъгали ли? Определено не ги оставяй, аман от олигофрени...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Дек 2019, 17:44

randity написа:В поръчката/договора не пише ли тая кола с кое ниво на оборудване е? Липсващите екстри част от това ниво ли са или се слагат допълнително? Нямате ли подписан предварителен договор? Оферта за автомобила имаш ли с описани липсващите екстри?

ето това.

откъде знаеш, че липсват екстри? ако е по обявата- имаш ли снимки от обявата? ако можеш да докажеш, че колата е рекламирана като да има тези екстри, не мисля, че имаш проблем.

а това, че им е през оная раота, че ще я върнеш- няма такова положение- ще им струва много пари, отрицателен пи-ар и ако са оторизиран дилър ще имат разправии с кораба- майка. така че, не ги слушай какво ти говорят на тази тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pivanov » 05 Дек 2019, 18:32

Няма написани екстри в договора, всичко като екстри, размери, мощност на двигател, кубатурата му са в офертата. В договора е номер на двигател и рама, за да се знае коя е колата. Но очаквах офертата да отговаря на колата. Преди 40 мин ми звъннаха и ме поканиха да пряговарям с ръководството за компенсация. Да видим какво ще излезе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 05 Дек 2019, 18:40

Заслужаваш да си получиш екстрите , те са били обявени все пак. Дано успееш

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Дек 2019, 18:41

Няма какво да преговаряш. Покажи им офертата, която ти е изпратена и ги заведи до колата, за да ти покажат екстрите.
Впрочем какви са екстрите, които липсват? Ако не е нещо фрапиращо, ги изнасили с едно безплатно обслужване, комплект гуми и някой аксесоар.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Дек 2019, 21:36

pivanov написа:Няма написани екстри в договора, всичко като екстри, размери, мощност на двигател, кубатурата му са в офертата. В договора е номер на двигател и рама, за да се знае коя е колата. Но очаквах офертата да отговаря на колата. Преди 40 мин ми звъннаха и ме поканиха да пряговарям с ръководството за компенсация. Да видим какво ще излезе.

Няма как да има договор без официална оферта. Официалната оферта с пълния списък от екстри си върви комплект с договори, фактури, талони и т.н. Случват се грешки при всички марки. Понякога грешките са от завода, понякога документални, понякога на търговци. Въпроса е как ще се разреши проблема. При теб очевидно няма да е лесно и безболезнено. Моя съвет е да ги стресираш с институции и адвокати. Ако не го вземат на сериозно - тогава КЗП, адвокат и т.н. Пари няма да ти върнат най-вероятно, щом е на лизинг. Но могат да се извинят доста по-подобаващо. Втори комплект гуми с джанти, 3-4-5 безплатни обслужвания и т.н. Стелките са за "извинявай", а не да се покрие разликата в стойността.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата