И после отваряме тема : ПТП и причините за тях

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

И после отваряме тема : ПТП и причините за тях

Мнение от Venelin1111 » 16 Дек 2019, 21:40

Възмутен съм от дън душа , де**а и боклуците инструктори, да ги затрият или същия мангал курсист да блъсне с колата някой и ще търсим правосъдие, затвор за тая паплач пловдивска( без лоши чувства към гр Пловдив)
Ще излезе верен лафа:
Някой виждал ли е циганин в учебна кола?
Изображение
Инфо:
24 часа

https://m.24chasa.bg/novini/article/7983946

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: И после отваряме тема : ПТП и причините за тях

Мнение от Don_Diego » 17 Дек 2019, 11:11

Вчера един учебен ме засече брутално на главен булевард, тоя зад мен спря на 2-3 сантиметра и беше пребледнял. Като го освирих започна да ми прави brake check и си личеше, че го прави инструктора :ranting: :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 17 Дек 2019, 11:25

Ауу нямало касов апарат, голямо чудо. Циганина не дошъл да реши 2 листовки в кабинета - шок и ужас! :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Дек 2019, 14:33

Тя причината е 95% една..каране бързо...тва е положението.
Сабае ги слушам за там дето са блъснали некво момиче. Па надлези, па подлези, па от 6ти клас ще се учи пътна безопаснот, па секви глупости.
Шибате един знак 30 с прикрепен полицай с камера към него денощно и готово.
Хм,хм...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 17 Дек 2019, 14:47

Моджо написа:Тя причината е 95% една..каране бързо...тва е положението.
Сабае ги слушам за там дето са блъснали некво момиче. Па надлези, па подлези, па от 6ти клас ще се учи пътна безопаснот, па секви глупости.

Да, един знак 5 викам аз :banghead:
Аз лично съм за обучението по пътна безопасност, за жалост обаче във формата му в момента нищо не прави. Няма де лошо да се учат от малки как да пресичат и да се държат на пътя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Дек 2019, 15:13

Може и 5. Какъв е проблема? Тия в колите сме защитени, пешеходците не са. Нека ти бутнат на теб детето друга песен ще запееш.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Дек 2019, 16:10

Моджо написа:Тя причината е 95% една..каране бързо...тва е положението.

Тоест да разбираме, че си против децата да учат такива неща?

Малко не мога да ви разбера. Лошото е, че възрастните масово не пресичат както трябва, съответно си учат и децата така. Почти на всяко едно каране ми се случва да спра или да намалям преди да спра на пешеходна и наблюдавам пешеходците, които очаквам да пресекат, ми масово не поглеждат към пътя. Заради това, че масата народ са тъпи и безхаберни, да ограничаваме всички. Ми да слизаме от тия коли, да спираме самолетите, че може да се разбият в някой квартал с хора, да спираме корабите, че се случва да потъват, влаковете дерайлират и без да се движат бързо и да почваме да ходим пеша.
Който има мозък да кара, и без ограничения пак ще кара безопасно. Точно затова е и тая тема, безхаберниците нито да могат да получат книжки, нито да могат да обучават шофьори. Във всичко е така и после по новините ревем кой къде катастрофирал, кого са блъснали, а има сума ти клипове как пешеходци сами излизат на пътя и шофьорите нямат много опции.

Аз съм много за децата да им се застъпи това в обучението, щото явно родителите тая работа не я вършат. А тия деца като станат на 7-8 годинки вече карат колелета, а на 10тина могат да тръгнат и по кварталите да карат. Ако някой не ги научи как да се пазят, те сами няма да се научат. Същото е и с шофьорите, ако някой не ти набие акъла за сериозността на действието шофиране и че в твои ръце са животите на много хора, докато пътуваш, било то в твоята кола, в съседната или на тротоара, ама така да ти го набие, че да го осъзнаеш, вероятно ще караш като идиот. Поставянето на всевъзможни ограничения не е никакво решение на проблема, докато мисленето не се промени. На мен баща ми всичкото това ми го наби в главата с едно изречение. Като активен шофьор пък познавам доста добре начинът на действие на шофьора и колата срещу мен, когато съм пешеходец, съответно аз пресичам без проблеми. Не е толкова трудно, нито аз съм Айнщайн, че да не може всички да го прилагат и да си живеят до пенсия, която вероятно няма да получават :D
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 17 Дек 2019, 17:01

Моджо написа:Може и 5. Какъв е проблема? Тия в колите сме защитени, пешеходците не са. Нека ти бутнат на теб детето друга песен ще запееш.

Нямам дете, но това да се ограничи скоростта на 30 :kuku:. Просто трябва повече култура на движение от водачи, НО и от пешеходци.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Дек 2019, 17:20

Айде първо да са водачите, а? Значи се другите виновни. Абе карайте бавно и няма да има проблеми толкова ли е трудно за разбиране?
Дрифти, те и сега учат. И каква е ползата ? Приемам, заради спора, че ще има файда от тия уроци. Кога ще дойда "файдата"? След 5 години, след 10 ? А през това време какво ? Децата са си деца..винаги може да изскочат на улицата. Карай бавно, няма да го убиеш даже и да го бутнеш. Просто е.
Днеска си изчаках един човечец да мине за трамвая..е, беше му червено и аз изпуснах едно зелено та минах на следващото. Е, и? Какво от това? Трябваше да го бутна ? Да сляза да го бия ? Голем праз че съм се забавил 60 секунди. Както съм писал вече, моя минимален дневен маршрут е 70 км. Кога видя тия дето спазват ограниченията да станат повече от тия дето не спазват съм готов да споря за други мерки.
А продължението на случката с човечеца, зад мен имаше изнервени що не съм, го бутнал, ми го чакам =-та после по целия К. Величков и Сливница и Подуене - същите тия дет се мушеха влево вдесно и газ на прави отсечки /кат че са кьорави , че след 300 м пак ще спрат на светофара/ се си бяхме един до друг на следващия светофар..и на по-следващия..и на другия...с разлика 1-2 коли. И ква е файдата от бързането ?
Продължавам да твърдя, че 95% от катастрофите са заради бързо каране. Някой да ме обори ?
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Дек 2019, 17:47

Когато излиза на пътя от "дупка в оградата" шофьора какво е виновен, че някой няма инстинкт за самосъхранение. Тя оградата затова е сложена - да не се пресича, това че някой е направил дупка не означава, че вече е позволено да се пресича :idea: . Ограничение от 50 е напълно достатъчно в града и малко повече където пътя позволява. Днес една ходеше и пресичаше ходейки назад, без да гледа има ли коли, няма ли. Забола си слушалките в ушите и си ходи без да гледа. После някой ще я лежи за нормален човек :banghead:
Стига сте изкарвали шофьорите най-черни! Да, има "мърша", която кара бързо и не се съобразява с нищо, но в по-големия си процент преобладават съвестните
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 17 Дек 2019, 17:52

Карането бързо и бързането са две различни неща.

В събота бях в София, карах по няколко булеварда, имате доста широки булеварди с ограничение 80, където да караш с ниска скорост е по-опасно, от колкото да си караш с 80. Не знам последните инциденти от къде са, но ми се струва, че също бяха от сравнително широки булеварди. На мен ми направи впечатление, че има много добра видимост като цяло на тия големи широки улици. Направи ми впечатление, че никой не ме освири след като на 1 или 2 кръстовища при жълта светлина намалих и съответно спрях, въпреки, че вероятно щях да мина през кръстовището преди да светне червено и сигурно още 1-2 след мен щяха да се изнижат.

Не ме разбирай погрешно, аз в града не обичам да бързам, прекалено много идиоти има и честно казано не искам да ми тежи нещо подобно от рода на удар с пешеходец. Обаче ми се е случвало и даже наскоро писах в една от другите теми, да не ги видя пустите пешеходци, просто колоната на колата ги скри двама души. И те не направиха нищо, очевидно виждайки голямо черно нещо, което свети и се приближава към тях и дори не спряха. Видях ги в последния момент. Нощем пешеходците въобще не се виждат и не мога да разбера, гледайки че основно ударени са тийнейджъри, които не са на 6-7 години, че да са неоритентирани. На 16-17 години да не можеш да се огледаш като пресичаш и да не внимаваш и бавно да карат, пак ще те събере някой. Та аз в града лично карам бавно, но да речем главната улица на моя квартал е много широка, няма никакви паркирали коли от двете страни, има широк тротоар и няма сгради точно до тротоара. Имаш от двете страни една много добра видимост и виждаш много напред какво се случва, за да не можеш да спреш или трябва да караш с много над разрешената скорост, или детето да излезе на пътя с мотор. Можеш да караш с 50, че и малко отгоре без проблем. Съответно има места в града, на които с повече от 30 ме е страх да минавам, защото с повече от 30 няма да мога да спра ако някой излезе, въпреки че имам правото да мина с 50. Но на пътния възел, където хора няма, защото там няма нищо, нито сгради, нито магазини, нито паркинг, въобще няма нищо, няма и хора, минавам с 60-70-80, няколко ленти, мантинели и т.н. И също така добра видимост.

А относно високата скорост, мога да се съглася с теб до това, че много високата скорост създава много голяма опасност. Дали някой извън града кара с 90 или със 100, за мен лично не е от голямо значение. Предпочитам някой да кара с 100-110, от колкото някой, който ще изпревари в завой. На мен лично най-неприятните ситуации на пътя са ми ги създвали хора, които изпреварват неправилно или отнемат предимство, такива които карат с малко над ограниченията никога не са ми създавали неприятности. Това извън града. В града става все по-трудно да караш въобще поради идиотизма на хората. Аз за себе си съм си направил изводите и до колкото ми е възможно пазя всички, никога не бързам и обикновено закъснявам, когаот трябва да отида някъде. Но не трябва това да е едностранен процес. На мен не ми е проблем да стигна с 10 минути по-късно, да чакам на някой светофар или да пусна някой някъде си, било то кола или не, ама това не значи, че въпросните трябва да излизат на пътя все едно всички сме им длъжни. Защо един пешеходец не може да изчака няколко секунди?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Дек 2019, 17:57

Моджо написа:Продължавам да твърдя, че 95% от катастрофите са заради бързо каране. Някой да ме обори ?

Аз твърдя, че 100% от катастрофите са защото колите се движат. Забраняваме да се движат и няма катастрофи :bchug:

Не съм съгласен, че намаляването на скоростта е решението. Но и само обучението по пътна безопасност ще има какъвто и да е ефект. Те са елементарни работи, които за едно дете може да са далече от акъла, ама за един възрастен не са. Обаче това не пречи на голям процент възрастни да правят простотии като пешаходци. Знаейки, че не трябва. Просто защото хората са идиоти, това обаче как може да се промени не знам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 17 Дек 2019, 18:00

b_u_b_o написа:
Моджо написа:Продължавам да твърдя, че 95% от катастрофите са заради бързо каране. Някой да ме обори ?

Аз твърдя, че 100% от катастрофите са защото колите се движат. Забраняваме да се движат и няма катастрофи :bchug:

Не съм съгласен, че намаляването на скоростта е решението. Но и само обучението по пътна безопасност ще има какъвто и да е ефект. Те са елементарни работи, които за едно дете може да са далече от акъла, ама за един възрастен не са. Обаче това не пречи на голям процент възрастни да правят простотии като пешаходци. Знаейки, че не трябва. Просто защото хората са идиоти, това обаче как може да се промени не знам :mhihi:

Трудно е да се промени, защото това е в световен мащаб и си е целенасочено според мен. Съгласен съм на 100% с теб. Въпросът е кога едно дете става възрастен и кога е редно да не допуска грешки при пресичане?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 17 Дек 2019, 18:54

Достатъчно е да се махне презумпцията за виновност на шофьорите и да започнат всички да се сурвакат, за неправилно пресичане или родата им за нанесени щети на други лица, ако са гушнали букета. Как шофьор може да е виновен за внезапно изскочил пешеходец на платното, извън пешеходна пътека? А това да се влачат шофьори по съдилища заради блъснати пешеходци на магистрала, където по закон е забранено движение на пешеходци? Връх на абсурда. Всеки скача без да се огледа и си мисли, че живее в някакъв идеален свят и някой друг ще е виновен за неговите глупости. А всеки един шофьор е седнал и е вързан, с ограничен обзор и колите се движат по точно определен път с определена посока. И това им идва много на някои. БТВ за автономните коли вече се подготвят разработчиците, никакво избягване на препятствия. Само спиране в рамките на лентата. Каквото стане. Имаше интервю на един от автомобилните шефове преди време по темата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Дек 2019, 19:36

Доне, каня те на разходка по което време на деня искаш покрай тв кула до токуда и обратно. И ще броим съвестните да видим кои са повече.
В сф ограничението е 60 и това малко отгоре става 70. М? Бубо, ида и дрифти, я кажете с ръка на сърце колко пъти днес карайте с повече от ограничението? Да кажа аз за мен си, м? Същите и за фалоса нещо имахте против. Щото колите се движели, а? Ма дали с 30 или с 80 мноу важно.
Хм,хм...

Следваща

Назад към Извън Темата