Как се обезвъздушава ръчна хидравлична преса?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
Как се обезвъздушава ръчна хидравлична преса?
Здравейте,
имам една ръчна хидравлична преса която използвам много рядко.

Пресата беше забутана и завита с един брезент в един гараж и понеже вчера ми се наложи да сменям лагер на една главина я извадих видях че на земята има мазно петно и открих че пресата има теч :

Теча както се вижда от снимките е долу около резбата на бутилката на помпата. Но явно е изтекло доста масло защото чак горе в най-високата точка на манометъра има въздух:

Реших да опитам с тръбен ключ да притегна бутилката но уви теча не спря. Идеята ми е да развия бутилката и да навия тефлонова лента на въпросната резба, а и да видя защо тече може би и да има някое уплътнение като о-пръстен който да е заминало. Снабдил съм се с хидравлично масло Shell Tellus S2 MX 46 но не съм наясно след като навия лентата и сглобя всичко как и от къде да наливам маслото и от къде трябва да излиза въздуха предвид че въздух има чак в манометъра???? И друго, някакво предложение как да развия и завия бутилката на помпата защото си мисля че с тръбния ключ ще я деформирам?
имам една ръчна хидравлична преса която използвам много рядко.

Пресата беше забутана и завита с един брезент в един гараж и понеже вчера ми се наложи да сменям лагер на една главина я извадих видях че на земята има мазно петно и открих че пресата има теч :

Теча както се вижда от снимките е долу около резбата на бутилката на помпата. Но явно е изтекло доста масло защото чак горе в най-високата точка на манометъра има въздух:

Реших да опитам с тръбен ключ да притегна бутилката но уви теча не спря. Идеята ми е да развия бутилката и да навия тефлонова лента на въпросната резба, а и да видя защо тече може би и да има някое уплътнение като о-пръстен който да е заминало. Снабдил съм се с хидравлично масло Shell Tellus S2 MX 46 но не съм наясно след като навия лентата и сглобя всичко как и от къде да наливам маслото и от къде трябва да излиза въздуха предвид че въздух има чак в манометъра???? И друго, някакво предложение как да развия и завия бутилката на помпата защото си мисля че с тръбния ключ ще я деформирам?
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Как се обезвъздушава ръчна хидравлична преса?
Отваряш крана за изпускане след като си долял масло и помпаш 10на пъти. Повтаряш и доливаш ако е необходимо докато се обезвъздуши. За теча най вероятно е разсъхнали челно уплътнение или о пръстен. Опитай да го смениш ако е възможно, че с тоя тефлон не знам какъв резултат ще има. Резбата би трябвало да е с малка стъпка и вероятно тефлона ще и дойде дебело 

ATR-42/72
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Само че аз питам от къде да го доливам това масло? Крана за испускане визираш черната "врътка" която връща буталото в цилиндъра ли?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Отгоре надолу третата снимка. Това оранжевкото е капачка предпазна. Махаш я и отвиваш пробката за доливане на масло. И теча го видях, но това на място трябва да се види защо е. Да не е пукнат цилиндъра или леглото долу

ATR-42/72
Манометъра е пълен с глицерин
. Него не се опитвай да допълваш
А теча може да е от неприбрано бутало. Моето го бях забравил веднъж и се беше стекло по него. Като е в горна точка няма проблем.

А теча може да е от неприбрано бутало. Моето го бях забравил веднъж и се беше стекло по него. Като е в горна точка няма проблем.
теча е или от неприбрано бутало или от разсъхнали се уплътнения.
тефлона най- вероятно няма да помогне защото е смятан за по-малки налягания. ще трябва да търсиш ново уплътнение. ако можеш да намериш такова от витон (синьо-зелено най- често) ще е най-добре.
тефлона най- вероятно няма да помогне защото е смятан за по-малки налягания. ще трябва да търсиш ново уплътнение. ако можеш да намериш такова от витон (синьо-зелено най- често) ще е най-добре.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Ясно за доливането разбрах. И за манометъра разбрах макар че мисля че преди си беше пълен до горе, а при него теч няма, може да се е свил от студа
Заинтригува ме обаче това за неприбраното бутало, под бутало визирате бялата ръчка за помпене или??? Защото ако е така вероятно и при мен проблема ще се окаже че е била зарязана в отворено положение?

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Не го слушай проф. алЪхЪ какви ти ги говори... Нищо вярно няма...
Манометърът няма нищо общо с маслото
Няма как да има теч там.
Позицията на буталото в цилиндъра няма никакво значение. Във всяко положение уплътняването трябва да е еднакво.
А и течът ти не е от цилиндъра, а от помпата. Там налягане няма, т.е. тефлонът е възможно (но малко вероятно) решение. Не пречи да пробваш, ако успееш да развиеш резервоара. И понеже е тънкостенен, не вярвам да има резба там, където е течът. По-скоро пробвай да развиеш гайката, която е най-отгоре. Долу при теча най-вероятно има само уплътнение.
Манометърът няма нищо общо с маслото

Позицията на буталото в цилиндъра няма никакво значение. Във всяко положение уплътняването трябва да е еднакво.
А и течът ти не е от цилиндъра, а от помпата. Там налягане няма, т.е. тефлонът е възможно (но малко вероятно) решение. Не пречи да пробваш, ако успееш да развиеш резервоара. И понеже е тънкостенен, не вярвам да има резба там, където е течът. По-скоро пробвай да развиеш гайката, която е най-отгоре. Долу при теча най-вероятно има само уплътнение.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:Позицията на буталото в цилиндъра няма никакво значение. Във всяко положение уплътняването трябва да е еднакво.
ако знеше нещо за (всеки) бутален семеринг(и) щеше да знаеш, че са направени да уплътнвяват само когато се движат (динамично). когато са статични често пропускат... някои държат, други пропускат малко а трети все едно ги няма- особено ако са некачествени или износени.
затова казах, че ако буталото не е в крайна позиция (да няма налягане) като е неподвижно може да пропуска масло
но най- вероятно като го гледам тоя теч си е от резбата на цилиндъра която отдолу трябва да има семеринг. ако няма тогава може да опита с тефлонова паста (не лепенка)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Ок колеги,
много благодаря за информацията тия дни ще я разглобя да видим какво ще излезе и как ще го лекувам.
много благодаря за информацията тия дни ще я разглобя да видим какво ще излезе и как ще го лекувам.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Развиваш тая гайка най-отгоре, някой имат и масломерна пръчката там, наливаш на прибрано бутало и си готов. Теча - тия китайци така си текат

Ubi dubium, ibi libertas
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
alx написа:drago_pavlov написа:Позицията на буталото в цилиндъра няма никакво значение. Във всяко положение уплътняването трябва да е еднакво.
ако знеше нещо за (всеки) бутален семеринг(и) щеше да знаеш, че са направени да уплътнвяват само когато се движат (динамично). когато са статични често пропускат... някои държат, други пропускат малко а трети все едно ги няма- особено ако са некачествени или износени.
затова казах, че ако буталото не е в крайна позиция (да няма налягане) като е неподвижно може да пропуска масло
Проф. алЪхЪ, ти в колко завода си бил и колко хидравлични преси си виждал? Като изключим тия гаражните.
Всеки цилиндър е конструиран така, че да не тече в нито една позиция!
Ако всички течаха в статично положение, всяка работна смяна щеше да започва с наливане на масло и обезвъздушаване

alx написа:теча е или от неприбрано бутало или от разсъхнали се уплътнения.
Правиш ли разлика между бутало и бутален прът?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
hell's angel написа:Развиваш тая гайка най-отгоре, някой имат и масломерна пръчката там, наливаш на прибрано бутало и си готов. Теча - тия китайци така си текат![]()
![]()
Интересно

13 мнения
• Страница 1 от 1