Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i - B58
Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
Здравейте,
Интересно ми е какво ви харесва или не ви харесва в българските сайтове за покупко-продажба на автомобили? Също дали имате интересни идеи които могат да бъдат полезни при покупката. Също и през какви устройства влизате?
Интересно ми е какво ви харесва или не ви харесва в българските сайтове за покупко-продажба на автомобили? Също дали имате интересни идеи които могат да бъдат полезни при покупката. Също и през какви устройства влизате?
Последна промяна SuSaMeCa на 05 Фев 2020, 16:28, променена общо 1 път
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Re: Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения
Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
terorero написа:Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.
+1, Развалиха перфектно построен сайт!
Едно дразнеше навремето само, че за "джипове" се налагаше да сменяш категорията, тъкмо го оправиха, сега ос.аха по друга линия

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
Чак перфектен не мисля. Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
SuSaMeCa написа:Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.
Не знам до колко е юридически издържано, но задължителното въвеждане на VIN номер като характеристика на автомобила ми се струва добра идея за подобни платформи!
70% от курниците, които са тоталка или с доказуемо въртян километраж ще издишат така!
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
empar написа:SuSaMeCa написа:Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.
Не знам до колко е юридически издържано, но задължителното въвеждане на VIN номер като характеристика на автомобила ми се струва добра идея за подобни платформи!
70% от курниците, които са тоталка или с доказуемо въртян километраж ще издишат така!
Така е. Това съм го мислил, но няма как да задължиш да го въведат. По-скоро обмислях да бъде като някакъв бонус към обявата ако си го написал.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
SuSaMeCa написа:....но няма как да задължиш да го въведат.
Защо да няма? Правиш полето задължително и толкова! Всеки продаващ кола има номер на рамата.
Не биха искали да го въведат само горублянско-дупнишките примати, без които аз лично няма да страдам в сайт за обяви.
Аз си мисля, че подобна стъпка може да донесе доста висока стойност на платформата ти по други канали. Рекламни тарифи, цена за обява, абонаменти на автокъщи и т.н...
- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
empar написа:SuSaMeCa написа:....но няма как да задължиш да го въведат.
Защо да няма? Правиш полето задължително и толкова! Всеки продаващ кола има номер на рамата.
Не биха искали да го въведат само горублянско-дупнишките примати, без които аз лично няма да страдам в сайт за обяви.
Аз си мисля, че подобна стъпка може да донесе доста висока стойност на платформата ти по други канали. Рекламни тарифи, цена за обява, абонаменти на автокъщи и т.н...
Да така е и съм напълно съгласен, но бай ганьо си е бай ганьо. Затова за тези като нас ще има филтър за обяви без VIN

Другата причина е че ще има импорт на обяви от другите платформи и съответно от там няма как да взема вин понеже и те нямат въведен.
empar написа:Рекламни тарифи, цена за обява, абонаменти на автокъщи и т.н...
За сега това е на заден план, проекта е чисто насочен срещу реклами, банери и всички дразнещи неща.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Mobile.DE за мен е доооста добро, направи нещо подобно, ако искаш и ако ти допада разбира се. Успех 

- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
Exclusive89 написа:Mobile.DE за мен е доооста добро, направи нещо подобно, ако искаш и ако ти допада разбира се. Успех
А защо не и по-добро

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
terorero написа:Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.
на 100% същият отговор и от мен!

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Интересно ми е каква ще е стратегията, за да накараш някой да публикува в съвършеният сайт за покупко-продажба на автомобили? Като начало няколко милиона ще са достатъчни- като се има в предвид да кажем bazar.bg какви суми вложиха, за да се наместят в съответната ниша.
И без горублянско-дупнишките примати в платформата ще има обяви колкото в подфорум "Продава автомобили"- по 10 на година.
Да така е и съм напълно съгласен, но бай ганьо си е бай ганьо. Затова за тези като нас ще има филтър за обяви без VINСпоред мене стимулирането да въведеш вин за да не ти филтрират обявата и да не можеш да продадеш е по-добрия подход.
И без горублянско-дупнишките примати в платформата ще има обяви колкото в подфорум "Продава автомобили"- по 10 на година.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Направо ме вбесява това. И всеки път забива след 4-5 снимки и само ги прецъквам без реално да зареждат.
Иначе и аз най-често ползвах мобиле, винаги ми е бил най-удобен и най-приятен за работа.

- SuSaMeCa
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:Интересно ми е каква ще е стратегията, за да накараш някой да публикува в съвършеният сайт за покупко-продажба на автомобили? Като начало няколко милиона ще са достатъчни- като се има в предвид да кажем bazar.bg какви суми вложиха, за да се наместят в съответната ниша.
Като предлагаш еднакви неща и милиярди може да не ти стигнат за да го популяризираш

Ще започна от далече... още 2017 ми се наложи да продавам първата ми кола и доста нерви бяха докато публикувам обява... то такива елементарни неща са ги направили за хора с висше... Супер изостанали сайтове, все едно от 2005... да не говорим че те за гугъл мапс не са чували изобщо... Надявам се улесненото ползване както на продавачи така и купувачи + "съвременни нормални неща" да популяризират платформата, апък каквото стане...
Последна промяна SuSaMeCa на 05 Фев 2020, 19:54, променена общо 1 път
SuSaMeCa написа:Чак перфектен не мисля. Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.
Мен лично, адски много ме дразни че няма и търсене според модела... Примерно да търся само е46 само ф30 и така, а не според годината... Успех

..Bayerische Motoren Werke..

61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5