Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i - B58

Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения

Мнение от SuSaMeCa » 05 Фев 2020, 16:24

Здравейте,

Интересно ми е какво ви харесва или не ви харесва в българските сайтове за покупко-продажба на автомобили? Също дали имате интересни идеи които могат да бъдат полезни при покупката. Също и през какви устройства влизате?
Последна промяна SuSaMeCa на 05 Фев 2020, 16:28, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Re: Сайтове за покупко-продажба на автомобили - Мнения

Мнение от terorero » 05 Фев 2020, 16:27

Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2020, 16:47

terorero написа:Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.

+1, Развалиха перфектно построен сайт!
Едно дразнеше навремето само, че за "джипове" се налагаше да сменяш категорията, тъкмо го оправиха, сега ос.аха по друга линия :lol: :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 05 Фев 2020, 16:59

Чак перфектен не мисля. Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 05 Фев 2020, 17:05

SuSaMeCa написа:Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.

Не знам до колко е юридически издържано, но задължителното въвеждане на VIN номер като характеристика на автомобила ми се струва добра идея за подобни платформи!
70% от курниците, които са тоталка или с доказуемо въртян километраж ще издишат така!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 05 Фев 2020, 17:12

empar написа:
SuSaMeCa написа:Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.

Не знам до колко е юридически издържано, но задължителното въвеждане на VIN номер като характеристика на автомобила ми се струва добра идея за подобни платформи!
70% от курниците, които са тоталка или с доказуемо въртян километраж ще издишат така!

Така е. Това съм го мислил, но няма как да задължиш да го въведат. По-скоро обмислях да бъде като някакъв бонус към обявата ако си го написал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 05 Фев 2020, 17:23

SuSaMeCa написа:....но няма как да задължиш да го въведат.

Защо да няма? Правиш полето задължително и толкова! Всеки продаващ кола има номер на рамата.
Не биха искали да го въведат само горублянско-дупнишките примати, без които аз лично няма да страдам в сайт за обяви.
Аз си мисля, че подобна стъпка може да донесе доста висока стойност на платформата ти по други канали. Рекламни тарифи, цена за обява, абонаменти на автокъщи и т.н...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 05 Фев 2020, 17:26

empar написа:
SuSaMeCa написа:....но няма как да задължиш да го въведат.

Защо да няма? Правиш полето задължително и толкова! Всеки продаващ кола има номер на рамата.
Не биха искали да го въведат само горублянско-дупнишките примати, без които аз лично няма да страдам в сайт за обяви.
Аз си мисля, че подобна стъпка може да донесе доста висока стойност на платформата ти по други канали. Рекламни тарифи, цена за обява, абонаменти на автокъщи и т.н...

Да така е и съм напълно съгласен, но бай ганьо си е бай ганьо. Затова за тези като нас ще има филтър за обяви без VIN :) Според мене стимулирането да въведеш вин за да не ти филтрират обявата и да не можеш да продадеш е по-добрия подход.

Другата причина е че ще има импорт на обяви от другите платформи и съответно от там няма как да взема вин понеже и те нямат въведен.

empar написа:Рекламни тарифи, цена за обява, абонаменти на автокъщи и т.н...

За сега това е на заден план, проекта е чисто насочен срещу реклами, банери и всички дразнещи неща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 05 Фев 2020, 17:32

Mobile.DE за мен е доооста добро, направи нещо подобно, ако искаш и ако ти допада разбира се. Успех :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 05 Фев 2020, 17:36

Exclusive89 написа:Mobile.DE за мен е доооста добро, направи нещо подобно, ако искаш и ако ти допада разбира се. Успех :)

А защо не и по-добро :D Тя идеята е от много време... 2017-2018, но сега ми дойде музата да го довърша най-накрая.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 05 Фев 2020, 17:41

terorero написа:Гледам предимно mobile, новият им слайд на снимките е ужасно досаден и дразни много.

на 100% същият отговор и от мен! :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Фев 2020, 18:03

Интересно ми е каква ще е стратегията, за да накараш някой да публикува в съвършеният сайт за покупко-продажба на автомобили? Като начало няколко милиона ще са достатъчни- като се има в предвид да кажем bazar.bg какви суми вложиха, за да се наместят в съответната ниша.

Да така е и съм напълно съгласен, но бай ганьо си е бай ганьо. Затова за тези като нас ще има филтър за обяви без VIN :) Според мене стимулирането да въведеш вин за да не ти филтрират обявата и да не можеш да продадеш е по-добрия подход.

И без горублянско-дупнишките примати в платформата ще има обяви колкото в подфорум "Продава автомобили"- по 10 на година.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Фев 2020, 18:07

Направо ме вбесява това. И всеки път забива след 4-5 снимки и само ги прецъквам без реално да зареждат.

Иначе и аз най-често ползвах мобиле, винаги ми е бил най-удобен и най-приятен за работа.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SuSaMeCa » 05 Фев 2020, 19:20

zvetiko написа:Интересно ми е каква ще е стратегията, за да накараш някой да публикува в съвършеният сайт за покупко-продажба на автомобили? Като начало няколко милиона ще са достатъчни- като се има в предвид да кажем bazar.bg какви суми вложиха, за да се наместят в съответната ниша.

Като предлагаш еднакви неща и милиярди може да не ти стигнат за да го популяризираш :D. Реално няма сайт който да предлага нещо ново и функционално без безброй глупости покрай него.

Ще започна от далече... още 2017 ми се наложи да продавам първата ми кола и доста нерви бяха докато публикувам обява... то такива елементарни неща са ги направили за хора с висше... Супер изостанали сайтове, все едно от 2005... да не говорим че те за гугъл мапс не са чували изобщо... Надявам се улесненото ползване както на продавачи така и купувачи + "съвременни нормални неща" да популяризират платформата, апък каквото стане...
Последна промяна SuSaMeCa на 05 Фев 2020, 19:54, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 05 Фев 2020, 19:38

SuSaMeCa написа:Чак перфектен не мисля. Разработвам нещо и събирам инфо кой какво го дразни за да стане максимално удобно за всички. Така че и предложения за нови екстри са добре дошли.

Мен лично, адски много ме дразни че няма и търсене според модела... Примерно да търся само е46 само ф30 и така, а не според годината... Успех :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата