Самолетни билети от къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 24 Фев 2020, 22:16

Здравейте,

лятото ми предстои пътуване до Англия. Доста пъти съм пътувал със самолет, но никога до сега не съм купувал билетите аз. Кои са най-евтините сайтове, кога е най-евтино да се купят билетите, максимално рано или месец - два преди полета изпадат оферти? Няма възможност да се чака last minute защото сме група, а там обикновенно изпадат по два-три билета на добра цена, а и датите ми са фиксирани (+/- ден или два)

благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 24 Фев 2020, 22:21

A.Stoyanov написа:Здравейте,

лятото ми предстои пътуване до Англия. Доста пъти съм пътувал със самолет, но никога до сега не съм купувал билетите аз. Кои са най-евтините сайтове, кога е най-евтино да се купят билетите, максимално рано или месец - два преди полета изпадат оферти? Няма възможност да се чака last minute защото сме група, а там обикновенно изпадат по два-три билета на добра цена, а и датите ми са фиксирани (+/- ден или два)

благодаря

Сваляш приложението на rayanair и си ги намираш сега сигурно ще има оферти за по 12-20€ ако е без приорити и тн. С wiz не съм летял не мога да кажа за там.
Само не съм сигурен дали райън не кацат само на станстед

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Самолетни билети от къде?

Мнение от Exclusive89 » 24 Фев 2020, 22:24

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 530i
Детайли за колата: M54B30 Ръчка

Мнение от Radrick » 24 Фев 2020, 23:33

Както каза колегата по-горе най-добре използвай директно сайтовете/приложенията на Ryan Air или Wizz air.Летял съм и с двете компании ,по мои наблюдения са горе-долу на едно ниво.Зависи на какъв самолет ще случиш по-скоро ,нов или стар. kayak.com също е добро сайтче. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Фев 2020, 23:35

Без esky, слагат си надценка. За UK гледай директно Ryanair, WizzAir и EasyJet, като на мен лично последните ми допадат най-много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 25 Фев 2020, 1:12

momondo.com и google flights

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 25 Фев 2020, 7:33

За esky нищо хубаво, отвратително бавен съпорт(международния, за българския не знам как е) и мудни процеси. Имахме 2 билета до Бали миналото лято, когато се оказа, че жената е бременна и решихме да не рискуваме точно там. Въпреки, че прежалихме сумата, опитахме да си върнем някаква част от авиолинията. Накрая след адски бавна комуникация отговориха, че няма как да стане, но поне могат да върнат летищни такси(60е). Е още ги чакам тия такси.... :mhihi:

Затова вече билети директно от авиокомпания.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Фев 2020, 7:39

Ползвал съм Wizz air, никакъв проблем.
Огледай и Ryan air и Easy Jet и виж кое те устройва.
Виж кое летище ти е удобно, както и транспорт от летището до адреса.
Последно ползвах услугите на някаква такси фирма тип Юбер от летището до адрес в Лондон. Струваше ми 80 паунда но домакините казаха че си струва спрямо цената на влака и времето за път.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Фев 2020, 8:22

За Лондон и за много хора най-добре директно от АК-та, като си избереш според цена/летище с коя искаш, всички са почи идентични вече като условия.
След това има евтини опции за предвижване с easybus примерно, последния път си взех билети за по 2 и 5 паунда в посока от Станстед и Лутън до Виктория.

Иначе с посреднците е много интересно и често много изгодно да се пазари от тях, но понякога е точно обратното.

Аз лично си купувам едни 90% от билетите през посредници и спестявам сериозни пари, но пак казвам за там трябва време, опит и т..н за група и за Англия не си струват нервите и усилията.

Сега видях, че става дума за Англия, ако не е някъде до големите градове и най-вече Лондон, може и да има по-интересни/евтини начини, но ще трябват дати и точно къде ще се ходи.
През лятото много често лоу костите имат по-високи цени от стандартните АК, та да се има предвид и това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 25 Фев 2020, 9:08

Аз па никога не съм имал проблем с Esky или Wizz. Но никога не ми се е налагало да се занимавам със съпорти. вземане, даване, връщане, та както сте писали може и да са бавни, мудни и т.н. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 25 Фев 2020, 11:01

Ползвам съм повечето нискобюджетни всичките са еднакви. Странното е че в момента нормален билет т.е с една раничка за след 5 месеца е 150е а преди седмица същия беше 100е

Потребител
Аватар

Мнение от ivelinova » 28 Фев 2020, 11:26

Принципно, както са ти написала вече в коментарите, WIZZ и Ryanair са единият ти вариант, но аз лично проверявам винаги първо в Skyscanner. Той ми дава информация за всички тарифи на самолетни билети, включително и тези на нискотарифните. Спестяваш време, ако гледаш направо там.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 29 Фев 2020, 1:52

madafaka_donkele написа:Без esky, слагат си надценка. За UK гледай директно Ryanair, WizzAir и EasyJet, като на мен лично последните ми допадат най-много.

Точно така колега...
E SKAY слагат по 25 евро /билет за цени до 200 евро и оттам нагоре е процент от сумата от билета...:))
Някой каза директно от сайта на авиокомпанията - и да не забравите да се чекирате online,че иначе на летището ще Ви вземат такса чекиране ..
Понякога компаниите използват ранзи трикове като слагат застраховки от няколко евро за да може да сменяш имена, дати и т.н., и такси или пък като вземеш да се чекираш трябва задължително да си избереш място ,което естествено струва от 14 до 49 евро и те пак цените станали същите..
По принцип напоследък авиокомпаниите използват много еврейски номера затова много трябва да се внимава ,а с чекирането на багажа какъв филм е - не е истина ...
Искаш да чекираш един куфар на двама , понякога не може или и двамата се чекират с куфари или всички само с ръчен - абе филми си е ,ама какво да се прави - самолетите са техни , те колят и те бесят ....
Агенциите имат програми - но и при тях има надценка ..Освен да имаш познат, който да ти продаде билета директно без надценка ....
Агенциите по принцип могат да ти дадат много добра цена понякога и по-добра от колкото ако си го вземеш от сайта на компанията и това е така, защото Агенцията продава много билети и имат договори и предварително договорени условия ...
Хубавото е ,че агенциите имат кредитен лимит в системата на съответната компания и в момента могат да ти закупят билета ,а не примерно сега гледаш 40 евро докато го платиш той станал вече 70 евро...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 29 Фев 2020, 10:11

Vasko написа:E SKAY слагат по 25 евро /билет за цени до 200 евро...

Колега това по 25 евро на билет не знам колко е вярно. Точно преди лятната отпуска 2019г. решихме да си купим билети с нашият зет. Та аз купих чрез приложението на esky и билета ми струваше 160евра (отиване и връщане), а той нямаше свалено приложение на esky и си купи билетите чрез приложението на Wizz... разликата беше 2евра в полза на Wizz :lol: Не ме разбирайте, че се опитвам да изкарам esky за много добри и т.н. Просто ми е по-удобно да су купя билети чрез тях, защото в повечето случаи се прибирам с по-ранния полет на Wizz и се връщам по-късничко с Ryan :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 01 Мар 2020, 22:06

A.Stoyanov написа:Странното е че в момента нормален билет т.е с една раничка за след 5 месеца е 150е а преди седмица същия беше 100е
Няма нищо странно!
В началото на април ще ползвам услугите на Ryanair до Киев. На 12 февруари платих 145 лева в двете посоки с чекиране, такси за хубави места в двете посоки и 10 кг багаж пак в двете посоки. Вчера цената вече беше скочила на около 260 лева с по-лоши места. При багажа цената е непроменена. :|
2013 година с Wizz беше супер. 115 лева в двете посоки, безплатно чекиране и забележете - 32 (тридесет и два)килограма багаж в багажното на самолета!! Самолетът кацаше на летището, което е в самия град. Сега ще кацам на по-голямото, но то е на 30 км от града. Хубавато е, че ме посрещат, но вече има и влак до ж.п. гарата на народни цени.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Следваща

Назад към Извън Темата