Помощ при избор на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Помощ при избор на кола

Мнение от Exclusive89 » 05 Окт 2020, 10:15

Колеги, дойде и моят ред да пусна тема относно избор на кола. Бюджета е около 15-17к евра, предпочитам нещо по-компактно, както ще видите в линковете. За сега клоня повече към F30 и Golf 7 GTD. Зa F30 г/д ми е ясно как стоят нещата относно поддръжката, но почти нищо не знам за Голфчето.. ще се радвам да чуя и вашите мнения. Интересно ми е какво мислите и за Ягуар XE, един от колегите има такъв купен чисто нов и е доволен, за нея знам, че автоматикът е ZF8 и до там. Предпочитам да е автоматик, но ако изпадне нещо много добро може и да прежаля автоматика. Постнал съм и една F10ка, но тя е на по-заден план за сега. Като мощност ще ми са достатъчни, тук (Белгия) ограниченията се спазват, а максималната допустима скорост по аутобаните е 120км/ч... на места 100км/ч от скоро.. Колата ще се кара предимно до работа и обратно. Годишният пробег ще е около 15к км. Ако имате интересни предложения в този ценови диапазон предлагайте, без Дачия моля :lol:
https://www.autoscout24.be/fr/offres/bm ... c=listPage
https://www.autoscout24.be/fr/offres/vo ... c=listPage
https://www.autoscout24.be/fr/offres/vo ... c=listPage
https://www.autoscout24.be/fr/offres/ja ... c=listPage
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Re: Помощ при избор на кола

Мнение от kikko » 05 Окт 2020, 11:20

F30-ка.Харесай си някоя 318/320d автомат и скачай. Каквото и друго да вземеш,все ще те влече към БМВ. Не си губи времето и парите с други марки и модели. Няма смисъл. Пак ще те влече към БМВ-то и е въпрос на време пак да си купиш. Казвам ти го от личен опит.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 05 Окт 2020, 12:15

Как са данъците в Брюксел, колега? :)
С това дизелче да не стане да не можеш след 1-2 години да си идеш вкъщи (LEZ) :P

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 05 Окт 2020, 12:25

Колега, Exclusive89, Не знам защо като алтернатива на F30 си се ориентирал към Golf, а не Passat. Даже аз бих се ориентирал към Octavia или Superb.
Принципно изборът си е лично твой:
Ако търсиш престиж и гъзария и можеш да отделяш годишно една доста сериозна сума за поддръжка на F30-ka, това е твоята кола. Понеже съм с E90 и съм обмислял за варианта F30 и съм се интересувал - някои неща са с пъти по-скъпи от вече безумно скъпите компоненти на Е90. Говоря за дизеловия. Аз лично съм вече решил, че не си струва безумно скъпата поддръжка и следващият ми автомобил няма да бъде BMW. Не, че толкова не мога да си го позволя, а усещането за пари хвърлени на вятъра и тъпченето на нечии ненаситни гуши. Да не говорим и за все по-кекавите компоненти, които вече и гаранцията не изкарват. Разбира се преценката си е лична и това, че живееш в Белгия вероятно прави поддръжката не толкова от значение.
Ако не те интересува толкова престижа и искаш надеждна кола, която да караш дълго ти препоръчвам Шкода Superb или Octavia. Наложили са се вече като супер надеждни, здрави и комфортни. За тези пари можеш да си вземеш на 1-3 години кола на малко км. Имам доста познати с такива и досега лошо не съм чул, за разлика от тези с BMW-тата.
Passat е като междинен вариант между качество и престиж. Доколкото знам Шкодите не отстъпват по издръжливост и возия на VW. Голфът не го коментирам, защото като големина е значително по-малък от останалите и естествено, че там може да се класираш с доста нова кола.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 05 Окт 2020, 14:21

Благодаря, колеги. Никаква гъзария не търся, искам надеждна кола и която да ми допада г/д като интериор и екстериор. За Октавия не бях се сетил, ще ги погледна и тях, не знам как стоят нещата с DSG :dunno: Тези дни мисля да звънна за тройката , която е на 70к км.
M17cH написа:Как са данъците в Брюксел, колега? :)
С това дизелче да не стане да не можеш след 1-2 години да си идеш вкъщи (LEZ) :P

Годишните данъци са около 500 евро, колега. Данъкът за първоначална регистрация е около 500-600 евро за коли до 163 к.с. А тези които са над 163 до около 204к.с. е 1100-1400 евро, а над 155kw скача на майка си ....
Все пак колите, които гледам са евро 5-6, не мисля, че в близките 3-4г. ще имам проблем. А ако стане някакъв фал ще се телепортира към България :yes:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Окт 2020, 18:18

Здрасти мой и успех с намирането, все по-трудно става.
Моят съвет е да си намериш хубав Опел ако искаш кола различна от БМВ, която да не ти бърка много в джоба. Недей слуша приказки какви били и какви не, в БГ вкарват САМО най-големия боклук на милиони километри(макар моя да е на 1.7млн. и не гори, държа да подчертая НЕ ГОРИ грам масло на 25 хил. км. от смяна до смяна)а реално познавам доста, доста на брой хора доволни от марката, които не биха я заменили с друга кола ако търсят такава, която да има всички необходими неща, някакъв комфорт, поведение на пътя и всичко това съчетано с добри експлоатационни разходи. А и не забравяй, че почти всеки БМВ маниак има по един Опел в гаража си. :mhihi: Не го казвам на шега, много такива познавам.
ГоУф...зарежи тая кола лежаща на стари лаври от 80-90-те години. ВСИЧКО по ВВ е скъпо и нагоре, ненадеждно от доста години и супер надценено като цяло. Миналият ден на един колега му изтропа мотора на светофара на Пасат 6-цата, а тая кола се караше все спокойно. Няколко Кадита правиха, Туаран, още един Пасат, не искам да ги видя и на снимка тия, изтропал Опел на пиацата нямаме. Ако все пак държиш на ВВ по някакви причини, вземи си Шкода както написа колегата по-горе, поне няма да си толкова пари вътре поради по-ниската първоначална сума. Единственият шанс да се набуташ с повече пари от това да си купиш ВВ е да си купиш ХаЛуди от тия по-съвременните, разбирай з аБГ стандартите след 2005.
Сърцето би ми казало Ф30, но разума ще ме накара да си купя Опел ако е за всекидневна нужда и нямам някакви претенции.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 05 Окт 2020, 19:41

За VW групата всичко е вярно, въпреки, че баща ми кара Пасат 2007-ма на 350к км и единствените грижи бяха с проблемните дюзи, които смени на 100 К и повече нищо, само нормалните неща - тук таме някой тампон, амортисьори, лагер и ремъци. Не мога да кажа нищо за по-новите, но ако е дизел, НЕ трябва да е под 2.0 L - задължително! Само 2л и нагоре. Същото важи и за Шкодите. Шкодата може да се купи почти нова за тея пари, което означава, че за 15К на година ще почне да се разваля поне след 5-6 години (ако изобщо се развали нещо). А F30 на 70К км - 2.0 дизел за 7 години - много съмнително. Имай предвид, че в Белгия и Франция е масова практика да се връща километража. Не е като в Германия. Затова и тези 70 не залагай на тях, ако не е от лицензиран серфиз и с фул история! А ако е над 100 К предполагам си чел за веригата. Не ми се мисли в Белгия колко струва удоволствието.
Айде успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Окт 2020, 20:15

Да не в 1.8 tsi. 2 дизел е ок. И аз имам наблюдения от двете ми Фабии за Шкода. Ми... Но проблем
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 05 Окт 2020, 20:23

Top Gun Maverick написа:Здрасти мой и успех с намирането, все по-трудно става.
Моят съвет е да си намериш хубав Опел ако искаш кола различна от БМВ, която да не ти бърка много в джоба. Недей слуша приказки какви били и какви не, в БГ вкарват САМО най-големия боклук на милиони километри(макар моя да е на 1.7млн. и не гори, държа да подчертая НЕ ГОРИ грам масло на 25 хил. км. от смяна до смяна)а реално познавам доста, доста на брой хора доволни от марката, които не биха я заменили с друга кола ако търсят такава, която да има всички необходими неща, някакъв комфорт, поведение на пътя и всичко това съчетано с добри експлоатационни разходи. А и не забравяй, че почти всеки БМВ маниак има по един Опел в гаража си. :mhihi: Не го казвам на шега, много такива познавам.

Сърцето би ми казало Ф30, но разума ще ме накара да си купя Опел ако е за всекидневна нужда и нямам някакви претенции.

:OT: Ебаси,ко става тука :shock: ужасТ :shock: аз в БМВ форума ли го пиша това или.....? Аз не се сещам за БМВ маниак,подчертавам:маниак,който да има едновременно и Опел,ама по Казанлъшко може да е друго :lol: Сори ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Окт 2020, 21:08

Зендерът познаваш ли го? От София си е, колкото маниак на БМВ, толкова и на Опел, но по малко по-различен начин. Питай го някой път ако го метнеш да ти разправя за ОПЦ-тата.
Явно в Опел средите не е така, но аз тука имам познати и монтьори, които имат от двете марки, дори членове на клуба, ама щом казваш, сигурно е само в Казанлък.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 05 Окт 2020, 21:46

Благодаря за мненията и препоръките, колеги. Относно километрите тук е по-лесно да се намери кола на по-малко км, все пак е малка държавица. За контрола на км. повярвай ми тук е доста по-строго отколкото в Германия. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Окт 2020, 13:02

Exclusive89 написа:Благодаря за мненията и препоръките, колеги. Относно километрите тук е по-лесно да се намери кола на по-малко км, все пак е малка държавица. За контрола на км. повярвай ми тук е доста по-строго отколкото в Германия. :)

:OT: Кажи, ако искаш некой белгийски сайт, където търсиш да погледнем и ние какво има на пазара по вашия край.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 06 Окт 2020, 16:15

Като попита за сайт, сетих се за този https://www.2ememain.be/ Погледнах набързо и видях това Голфче..
https://www.2ememain.be/a/autos/volkswa ... ousPage=lr
Не изглежда зле, има и гаранцийка до 2023г. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 06 Окт 2020, 19:49

NGneer4eto написа:Ако не те интересува толкова престижа и искаш надеждна кола, която да караш дълго ти препоръчвам Шкода Superb или Octavia. Наложили са се вече като супер надеждни, здрави и комфортни. За тези пари можеш да си вземеш на 1-3 години кола на малко км. Имам доста познати с такива и досега лошо не съм чул, за разлика от тези с BMW-тата.

Не съм съгласен изобщо. Нито за надеждност,какво остава за комфорт. Бензините са ужас. Масларници до безобразие. Дизелите страда от всичко-дюзи,турбини,съединители. Като комфорт могат да се сравняват само с Дачия. Гадна возия-твърда и друсаща. Материалите дори в Лаурен/Клемент за мен са скапани. Плюсовете са леки купета и доста място вътре,.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 07 Окт 2020, 0:33

Exclusive89 написа: Постнал съм и една F10ка, но тя е на по-заден план за сега. Като мощност ще ми са достатъчни, тук (Белгия) ограниченията се спазват, а максималната допустима скорост по аутобаните е 120км/ч... на места 100км/ч от скоро.. Колата ще се кара предимно до работа и обратно. Годишният пробег ще е около 15к км. Ако имате интересни предложения в този ценови диапазон предлагайте, без Дачия моля :lol:

Аз ако съм на твое място от всичко каквото си постнал, точно F10ка бих избрал, ако километрите и са реални щом казваш че в Белгия не ги превъртат както в Германия.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Следваща

Назад към Извън Темата